Πώς η αλαζονεία «πληγώνει» ξανά τον υπέροχο ποδοσφαιριστή!

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Πώς η αλαζονεία «πληγώνει» ξανά τον υπέροχο ποδοσφαιριστή!

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει τη νέα διαμάχη Ρονάλντο-Ρεάλ και βλέπει τις λάθος απαιτήσεις, σε κακή στιγμή, για τους λάθος λόγους, που εκθέτουν όσο ποτέ το προφίλ του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Δεν το ξεστόμισε κάποιος ψαγμένος ρήτορας, ούτε κάποιος ξακουστός φιλόσοφος της Αρχαιότητας ή της Αναγέννησης. Ηταν απλά η Μαντόνα που σε μία βράβευσή της στα Grammys απογείωσε την έννοια της ματαιοδοξίας, όταν τη ρώτησαν για το εάν τη γεμίζει ικανοποίηση το βραβείο. «Δεν θα είμαι ευχαριστημένη μέχρι να γίνω τόσο διάσημη όσο ο Θεός». Δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν λόγια πιο ταιριαστά που ν' αποτυπώνουν την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του σπουδαίου ποδοσφαιριστή, εκπληκτικού αθλητή και πιο πλούσιου σούπερ σταρ της εποχής μας και ίσως και όλων των εποχών. Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως ποτέ, καμία συμφωνία δεν είναι αρκετή, ώστε να τον κάνει να χαμογελά, παρά μονάχα εάν αυτή περιλαμβάνει τις υψηλότερες απολαβές από κάθε άλλον. Μόνο έτσι αντιλαμβάνεται ο ίδιος το... παιχνίδι.

Τούτη η ψυχολογική διαπίστευση δεν χρειάζεται πτυχία, για να ερμηνευτεί. Αποτυπώνεται σε κάθε σχετική ατάκα του, σε κάθε διαμάχη για κάθε νέο συμβόλαιο, το οποίο πρέπει να είναι πιο μεγάλο, πλουσιοπάροχο από τους αντίζηλους. Προσοχή! Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αυτά καθ' αυτά και τον πλούτο. Αυτά είναι απλά το «όχημα» που στοιχειοθετεί την επιβεβαίωση της ανωτερότητας του. Είναι ο κορυφαίος, αμείβεται κορυφαία. Απλά και ξεκάθαρα. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στην καινούργια κόντρα του με τη Ρεάλ, η οποία όλα δείχνουν ότι θα είναι και η οριστική, μιας και για πρώτη φορά φαίνεται ότι οι απαιτήσεις δεν θα ικανοποιηθούν.

Περίπου ένα μήνα νωρίτερα και αφότου οι Μαδριλένοι είχαν μόλις κατακτήσει τον πέμπτο από τους έξι τίτλους που διεκδίκησαν στο 2017 (Μουντιάλ Συλλόγων), ο Κριστιάνο έριχνε το γάντι: «Θα ήθελα πολύ να μείνω για πάντα στη Ρεάλ, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Δεν είμαι εγώ εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις»! Ξεκάθαρη μπηχτή για τον Φλορεντίνο Πέρεθ, με την εξήγηση του: «δώσε μου όσα σου ζητάω κι εγώ δεν πάω πουθενά». Ηταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να πει, δίνοντας πολεμική τροφή σε μία σχέση που ανέκαθεν είχε τα σοβαρά προβλήματά της.

Για τον πρόεδρο του club, ο Ρονάλντο εκεί ξεπέρασε το όριο. Είχαν συμβεί πολλά από το 2009 στη μεταξύ τους επικοινωνία, αλλά από το περασμένο καλοκαίρι που ο Πορτογάλος (σ.σ.: ο μάνατζέρ του Ζόρζε Μέντες δηλαδή) διοχέτευε εντέχνως μέσω εφημερίδας της χώρας του (σ.σ.: A'Bola) ότι θέλει να φύγει, προκαλώντας αναστάτωση στην ομάδα, ο Πέρεθ έμεινε θυμωμένος. Ο Ρονάλντο που ποτέ δεν είπε κάτι με το δικό του στόμα, επέστρεψε κανονικά και μπήκε στις υποχρεώσεις της περιόδου. Μόνο που δεν το υποστήριξε ποδοσφαιρικά. Διανύοντας τη χειρότερη σεζόν του στη Μαδρίτη, δεν είχε τα αγωνιστικά επιχειρήματα, ώστε να αξιώσει με άκρως απαιτητικό τρόπο μία ακόμα εκτόξευση των αποδοχών του.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί με το τεράστιο συμβόλαιο που την ακολούθησε και τώρα η ανανέωση του Λιονέλ Μέσι, που θα λαμβάνει 40 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν σε ησυχία το ανταγωνιστικό, ματαιόδοξο πνεύμα του Κριστιάνο. Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της αξιόπιστης «El Confidencial», όταν ο Κριστιάνο απαίτησε με φυγή εάν δεν έπαιρνε αναπροσαρμογή και πιο πολλά χρήματα από τον Μέσι, επειδή είναι ο κορυφαίος με τη βράβευση της FIFA (The Best) και της «Χρυσής Μπάλας», ο Πέρεθ φέρεται να του απάντησε το χειρότερο που θα μπορούσε να του πει: «Εάν θέλεις να φύγεις, φέρε μου τη ρήτρα σου και με αυτά τα χρήματα θα πάω να πάρω τον Μέσι»!

Ο Πορτογάλος κάνει το προφανές λάθος να μην συνυπολογίζει ότι μόλις το 2016 υπέγραψε τη δική του ανανέωση ως και το 2021 και πήρε όσα ήθελε. Αυτή τη στιγμή είναι 33 ετών και μέχρι τότε (στα 36 του δηλαδή) θα λαμβάνει 21 εκατ. ευρώ καθαρά και αρκετά ακόμα σε μορφή μπόνους. Σύμφωνα με προ λίγων ημερών τοποθέτηση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Cadena SER», Μανού Καρένιο, ο οποίος έχει άμεσες επαφές με τον Πέρεθ: «Η Ρεάλ δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή ούτε να τον πουλήσει, ούτε να ικανοποιήσει τα καπρίτσια του». Στην «El Confidencial» πάλι έχουν αντίθετο ρεπορτάζ, γράφοντας ότι στ' αποδυτήρια της Ρεάλ οι συμπαίκτες του που βλέπουν πώς και πόσο έχει αλλάξει η συμπεριφορά του, θεωρούν ότι ο Ρονάλντο έχει ήδη φύγει!

Εάν ισχύει το τελευταίο, το ερώτημα είναι ο προορισμός. Που μπορεί να πάει; Ποιος μπορεί να πληρώσει; Στο χειρότερο σημείο της καριέρας του, σε ηλικία 33 ετών, με ρήτρα στο ένα δισεκατομμύριο και απαίτηση ετήσιου μισθού στα 40 εκατ. ευρώ. Ποιος και γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία; Θεωρητικά οι βασικές πιθανότητες είναι δύο. Παρί ή Μαν. Γιουνάιτεντ. Αυτές μπορούν και ίσως να θελήσουν. Αλλιώς θα πρέπει να πάει σε εξωτικές επιλογές τύπου Κίνας και Αραβίας, κάτι που προφανώς αποκλείεται.

Και εάν δεν υπάρχει ακόμα απάντηση για το που θα πάει, επικρατεί μία βεβαιότητα για ό,τι συμβαίνει τώρα. Η Ρεάλ έχει το πάνω χέρι και με τα δεδομένα υπέρ της, δεν λαμβάνει σοβαρά την οποιαδήποτε απειλή του Κριστιάνο, ο οποίος έχει αφήσει την αλαζονεία του να πληγώνει για ακόμα μία φορά την εικόνα του υπέροχου ποδοσφαιριστή...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος