Ο Χιμένες και οι Λατινοαμερικάνοι leaders της Premier League

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ο Χιμένες και οι Λατινοαμερικάνοι leaders της Premier League

bet365

Ο Ραούλ Χιμένες έγινε ο πρώτος σκόρερ της Γουλβς διαχρονικά στην Premier League και το Planet Football παρουσιάζει όλους τους Λατινοαμερικάνους στράικερ που έγιναν ρέκορντμεν στο Νησί.

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Πορτογάλος Νούνο Εσπιρίτο Σάντο την Γουλβς, το καλοκαίρι του 2017, οι Λύκοι έχουν καλωσορίσει στην αγέλη κάμποσους Λατινογενείς παίκτες.

Το νέο μοντέλο που λανσάρει τα τελευταία δύο χρόνια ο 45χρονος τεχνικός και έχει οδηγήσει τον σύλλογο στο Europa League και την ετήσια μάχη για να επαναλαμβάνει την ευρωπαϊκή έξοδο, στηρίχθηκε στους ουκ ολίγους συμπατριώτες του (Μουτίνιο, Νέβες, Πατρίσιο, Ζότα), αλλά με έναν υπερπολύτιμο Μεξικανό για αιχμή του δόρατος.

Ο Ραούλ Χιμένες αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2018 δανεικός από την Μπενφίκα και στο τέλος της πρώτης του σεζόν έκανε τους διοικούντες να μην σκεφτούν δευτερόλεπτο το αν θα ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς στα 38 εκατομμύρια ευρώ. Κι ο Μεξικανός ανταποδίδει την εμπιστοσύνη, βάζοντας πλέον το επίθετο του σε μια all-time κορυφή, μόλις μετά από 80 ματς.

Τα δύο γκολ που σημείωσε στη νίκη ανατροπή επί της Σαουθάμπτον το απόγευμα του Σαββάτου (2-3) ξεκλείδωσαν το παράσημο του πρώτου σκόρερ της Γουλβς στην ιστορία της στην Premier League. Ήταν το 23ο του γκολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, στην 61η του συμμετοχή και μάλλον ένα επίτευγμα αναμενόμενο με βάση τους ρυθμούς, την κλάση αλλά και τον πήχη που έθεσαν οι παλαιότεροι.

Από κάτω του, πλέον, βρίσκεται ο Στίβεν Φλέτσερ, ο οποίος σταμάτησε στα 22 γκολ κι έτσι, η επιρροή της εποχής Σάντο αποτυπώνεται πλέον και στην λίστα των σκόρερ. Για μια επίδοση, που σημειώνεται μόλις 4η φορά από (λατινο)αμερικάνο παίκτη ανάμεσα στους συλλόγους που έχουν αγωνιστεί στην Premier League.

Χάμιλτον Ρικάρντ - Μίντλεσμπρο

Στην εξέλιξη της καριέρας του έγινε γυρολόγος. Όμως, στην πρώτη του επίσκεψη στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Κολομβιανός Χάμιλτον Ρίκαρντ έμελλε να γράψει το σπουδαιότερο κεφάλαιο της καριέρας του. Το 1998, σε ηλικία 24 ετών πήρε μεταγραφή από την Ντεπορτίβο Κάλι στην Μίντλεσμπρο και τρία χρόνια αργότερα αποχώρησε ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Premier League. Του τότε και του τώρα. Τα 30 γκολ που σημείωσε σε 106 συμμετοχές (όσα και ο Βραζιλιάνος Ζουνίνιο αλλά σε 125 ματς) αποτελούν επίδοση αξεπέραστη για παίκτη της Μπόρο, ενώ έγινε και ο πρώτος Λατινοαμερικάνος χρονικά που κατακτά ανάλογη κορυφή.

Ούγκο Ρονταγιέγκα - Γουίγκαν

Η Γουίγκαν έχτισε την δική της εποχή στην Premier League από το 2005 ως το 2013 και τον υποβιβασμό της και σε αυτήν την οκταετή πορεία, τοπ-σκόρερ αναδείχθηκε ο Ούγκο Ρονταγιέγκα. Μέσα στην τριετία 2009-2012 κατάφερε να βρει δίχτυα 24 φορές σε 111 αγώνες και πήρε την σκυτάλη από τον συμπατριώτη του Ρικάρντ, ως ο δεύτερος leader συλλόγου της Premier σε γκολ. Αρκετά χρόνια πλέον μακριά από την ποδοσφαιρική ακμή του, ο 34χρονος Κολομβιανός στράικερ αγωνίζεται στην Ντενίζλισπορ.

Σέρχιο Αγουέρο - Μάντσεστερ Σίτι

Από την περασμένη Κυριακή (12/1) μιλάμε για τον κορυφαίο ξένο στράικερ στην ιστορία του θεσμού. Όπως συμπεραίνει εύκολα κανείς, η σχετική κορυφή στην λίστα της Μάντσεστερ Σίτι πατήθηκε πολύ πιο σύντομα. Ο Αργεντίνος μύθος των Πολιτών κατάφερε να ξεπεράσει από την σεζόν 2014/15 τον μέχρι πρότινος πρώτο σκόρερ, Γιάγια Τουρέ και πέντε χρόνια αργότερα έχει θέσει αξεπέραστο όριο για όποιον επίδοξο παίκτη θα επιχειρήσει να ξεπεράσει το ρεκόρ του στον σύλλογο. Με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, ο Αγουέρο μετρά 179 σε επίπεδο Premier, σχεδόν τα τριπλάσια από τον δεύτερο Ραχίμ Στέρλινγκ και τον Ιβοριανό παλαίμαχο μέσο που έχουν 59.

 

Τελευταία Νέα