Όταν ο Πεπ κάνει πλάκα στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου

Όταν ο Πεπ κάνει πλάκα στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου

bet365

Για μία ακόμη φορά η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στο Ολντ Τράφορντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει το εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας, που έχει στα εκτός έδρας ντέρμπι ο Πεπ Γκουαρδιόλα με όλες τις ομάδες του.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο με σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», λέει ο σοφός λαός και κάπως έτσι είναι η πορεία του Πεπ Γκουαρδιόλα στους πάγκους, όταν επισκέπτεται την έδρα της μεγάλης αντιπάλου της ομάδας του. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι παραδοσιακά οι «εχθροί» της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν και της Σίτι, αντίστοιχα, με τον Ισπανό τεχνικό να αισθάνεται στα γήπεδα των αντιπάλων του... σαν στο σπίτι του, από την πρώτη κιόλας φορά.

Μπαρτσελόνα
Ήταν 2 Μαΐου 2009, όταν ο ίδιος επισκέφθηκε για παρθενική φορά το Σαντιάγο Μπερναμπέου, ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Και μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν έντεκα χρόνια, όμως οι φίλοι της Ρεάλ θυμούνται ακόμη την ταπεινωτική ήττα της ομάδας τους. 2-6 έγραψε ο φωτεινός πίνακας, στην πιο εντυπωσιακή εμφάνιση των Καταλανών μέσα στο «άντρο» της «βασίλισσας». Μέσι και Ανρί είχαν πετύχει από δύο τέρματα, όμως μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο «μαέστρος» Τσάβι, με τέσσερις ασίστ και παιχνίδι-κομπιούτερ στη μεσαία γραμμή.

Στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στην Μπαρτσελόνα, ο Γκουαρδιόλα είχε στη La Liga τρεις νίκες και μία ισοπαλία μέσα στο Μπερναμπέου. Μετά το τεράστιο διπλό της πρώτης χρονιάς, είχε 0-2 τη σεζόν 2009-10, 1-1 τη σεζόν 2010-11 και 1-3 τη σεζόν 2011-12. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι «μπλαουγκράνα» έφυγαν με το 2-2 στο πρώτο παιχνίδι του ισπανικού σούπερ καπ το 2011 (νίκησαν με 3-2 στον επαναληπτικό και πήραν το τρόπαιο), ενώ μία ακόμη επιτυχία ήρθε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πρώτο ημιτελικό της σεζόν 2010-11, τα δύο γκολ του Μέσι χάρισαν τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 0-2 και στάθηκαν αρκετά για πρόκριση στον τελικό.

Μπάγερν
Η μετακίνησή του στη Γερμανία, για λογαριασμό της Μπάγερν, δεν άλλαξε τα δεδομένα. Μπορεί να ηττήθηκε στα δύο γερμανικά σούπερ καπ του 2013 και του 2014 από την Ντόρτμουντ (παρά το γεγονός ότι ήταν μονά ματς, έγιναν και τα δύο στο γήπεδο των Βεστφαλών), όμως στην Μπουντεσλίγκα ο Γκουρδιόλα ήταν κυρίαρχος μέσα στο σπίτι της μεγάλης αντιπάλου του, με συνολικό απολογισμό δύο νίκες και μία ισοπαλία. 0-3 τη σεζόν 2013-14, 0-1 τη σεζόν 2014-15 και 0-0 τη σεζόν 2015-16, σε ένα «Χ» που ισοδυναμούσε με μισό τίτλο.

Μάντσεστερ Σίτι
Η παράδοση του Πεπ Γκουαρδιόλα μέσα στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου της ομάδας του συνεχίστηκε και το 2016, με την έλευσή του στη Μάντσεστερ Σίτι. Η πρώτη του επίσκεψη στο Ολντ Τράφορντ, ως προπονητής των «σίτιζενς», δημιούργησε μεγάλο ντόρο, αφού δεν επρόκειτο μόνο για ένα κλασικό ντέρμπι της πόλης, αλλά και μία δική του μονομαχία με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2016, η Σίτι νίκησε 2-1, με τον Ισπανό τεχνικό να... ανοίγει λογαριασμό στην Αγγλία και να συνεχίζει τη δική του παράδοση απέναντι στον Special One.

Ακολούθησε μία ήττα στο Ολντ Τράφορντ, για το Λιγκ Καπ την ίδια σεζόν, όμως από ‘κει και πέρα ο Γκουαρδιόλα έχει το απόλυτο σε όλες τις διοργανώσεις. Για την Πρέμιερ Λιγκ, νίκες με 1-2 τη σεζόν 2017-18 και 0-2 τη σεζόν 2018-19. Φέτος, ήδη επικράτησε με 3-1 στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, ενώ στις 7 Μαρτίου θα επισκεφθεί ξανά το Ολντ Τράφορντ για το πρωτάθλημα. Άραγε, θα τα καταφέρει ξανά;

 

Τελευταία Νέα