Από το Champions League... στην Championship

Από το Champions League... στην Championship

bet365

Ο άλλοτε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ, φοράει πλέον τη φανέλα της Ντέρμπι Κάουντι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε κορυφαίους επιθετικούς, που κατέκτησαν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στη δύση της καριέρας τους αγωνίστηκαν στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Νουάνκο Κανού
Ο Νιγηριανός ήταν ένα από τα τρομερά «μωρά» του Λουίς Φαν Χααλ στον Άγιαξ τη δεκαετία του ’90. Σε ηλικία 18 ετών, το 1994, σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ με τον «Αίαντα», με τον ίδιο να αγωνίζεται ως αλλαγή στον τελικό απέναντι στη Μίλαν. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Ίντερ, με τον Κανού να κάνει σπουδαία καριέρα για έξι χρόνια στην Άρσεναλ. Παρέμεινε στην Αγγλία μέχρι να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, όχι όμως όλα τα χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Κι αυτό γιατί ως παίκτης της Πόρτσμουθ βίωσε τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ το 2010, αγωνιζόμενος εκεί έως το 2012, όταν και είπε «αντίο» στα γήπεδα.

Άντι Κόουλ
Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην επίθεση της εκπληκτικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά, που έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ το 1999. Ο Άντι Κόουλ αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ το Δεκέμβριο το 2001 για λογαριασμό της Μπλάκμπερν και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα αρκετών ομάδων. Φούλαμ, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτσμουθ και Σάντερλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ, Μπέρμιγχαμ, Μπέρνλι και Νότιγχαμ Φόρεστ στην Τσάμπιονσιπ. Η τελευταία, μάλιστα, ήταν και η ομάδα με την οποία «κρέμασε» τα παπούτσια του το 2009.

Τέντι Σέρινγχαμ
Ένας ακόμη πρωταγωνιστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πορεία προς την κατάκτηση του τρεμπλ, το 1999. Μόνο που ο Σέρινγχαμ – σε αντίθεση με τον Κόουλ – ερχόταν από τον πάγκο και έδινε λύσεις στην ομάδα του Φέργκιουσον, όπως έκανε και στον τελικό απέναντι στην Μπάγερν. Το 2001 αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ, συνεχίζοντας την καριέρα του σε Τότεναμ και Πόρτσμουθ. Στα 38 του, το 2004, πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, με την οποία κατάφερε να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Άγγλος επιθετικός αγωνίστηκε μέχρι τα 42 του, με τελευταίο σταθμό την Τσάμπιονσιπ και την Κόλτσεστερ, τη σεζόν 2007-08.

Εϊντουρ Γκούντιονσεν
Στα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του (2000-2006) φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι και από εκεί πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Ο Ισλανδός επιθετικός ήταν μέλος της ομάδας του Γκουαρδιόλα που σάρωσε όλους τους τίτλους σε Ισπανία και Ευρώπη το 2009. Το ίδιο καλοκαίρι αποχώρησε από το Καμπ Νου, αλλάζοντας πολλές ομάδες. Μία από αυτές ήταν και η ΑΕΚ το 2011-12, με τον Γκούντιονσεν να ζει την εμπειρία της Τσάμπιονσιπ τη σεζόν 2014-15, φορώντας τη φανέλα της Μπόλτον. Μάλιστα, στην ίδια κατηγορία και με την ίδια ομάδα είχε αγωνιστεί και τη διετία 1998-2000, πριν πάρει μεταγραφή για την Τσέλσι.

Μπόγιαν Κρκιτς
Όχι ένα, αλλά δύο Τσάμπιονς Λιγκ έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Ισπανός άσος. «Προϊόν» της Μασία, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, σε ηλικία 17 ετών. Ήταν μέλος των ομάδων, που έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου το 2009 και το 2011 (δεν αγωνίστηκε σε κανέναν τελικό) και στη συνέχεια αποχώρησε. Ρόμα, Μίλαν, Άγιαξ και Στόουκ ακολούθησαν για τον Κρκιτς, ο οποίος με την αγγλική ομάδα δεν αγωνίστηκε μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και στην Τσάμπιονσιπ. Συγκεκριμένα, την περσινή σεζόν βρέθηκε στη δεύτερη κατηγορία των αγγλικών πρωταθλημάτων, πριν αποχωρήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

Τελευταία Νέα