1/1/2010 – 1/1/2020: Σαν να μην πέρασε μια μέρα

1/1/2010 – 1/1/2020: Σαν να μην πέρασε μια μέρα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εύχεται καλή χρονιά και παρουσιάζει πέντε πράγματα που παρέμειναν ίδια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Δίπολο» Μέσι-Ρονάλντο
Κανείς δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους την τελευταία δεκαετία. Η κόντρα τους για το ποιος είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη πήγε... σε άλλα επίπεδα, κάτι που έκανε καλό και στους δύο. Ακόμη και τώρα, που οδεύουν στη δύση της καριέρας τους, Μέσι και Ρονάλντο παραμένουν οι δύο κορυφαίοι, όπως ήταν και πριν από δέκα χρόνια. Ενδεικτικό του διαχρονικού υψηλού επιπέδου τους είναι πως και την Πρωτοχρονιά του 2010 (όπως και φέτος) ο Λιονέλ Μέσι ήταν κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο.

Λίβερπουλ χωρίς πρωτάθλημα
Αυτό όπως φαίνεται θα αλλάξει το 2020, καθώς η Λίβερπουλ παίζει με... σπασμένα φρένα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και δεν έχει αντίπαλο στη μάχη του τίτλου. Ωστόσο, στα δέκα χρόνια που προηγήθηκαν, οι «κόκκινοι» είναι σήμερα στο ίδιο σημείο, που βρίσκονταν και την Πρωτοχρονιά του 2010. Τότε, απείχαν 20 χρόνια από το τελευταίο τους πρωτάθλημα, φέτος 30. Γιατί όπως είπε και ο Γιούργκεν Κλοπ «σημασία δεν έχει πόσους βαθμούς έχεις την Πρωτοχρονιά, αλλά πόσους στο τέλος της κούρσας».

Μπενζεμά βασικός στη Ρεάλ
Το καλοκαίρι του 2009 είχε αποκτηθεί από τη Λυών, έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε, στο ρόστερ υπήρχαν ακόμα ο Ραούλ και ο Ιγκουαΐν, όμως ο 22χρονος – τότε – επιθετικός άρχισε σταδιακά να καθιερώνεται στην αρχική ενδεκάδα. Από τότε μέχρι σήμερα έχει αμφισβητηθεί έντονα και σχεδόν κάθε καλοκαίρι είναι υποψήφιος προς αποχώρηση. Ο Μπενζεμά όχι μόνο παραμένει κάτοικος Μπερναμπέου, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Είτε γιατί... έπαιζε και τον Ρονάλντο, είτε επειδή κατέχει καλά την τέχνη στο σκοράρισμα. Και μάλιστα η Ρεάλ προτίθεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2022.

Μέσι χωρίς τίτλο με Αργεντινή
Αυτό που θα τον πληγώνει πάντα και θα αποτελεί μέτρο σύγκρισης με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Όσους τίτλους κι αν έχει κατακτήσει σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο, ο Μέσι δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του σε κάποιο τρόπαιο, έστω κι αν έχει φτάσει πολύ κοντά. Το 2014, η «αλμπισελέστε» αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το 2007, το 2015 και το 2016 ήταν παρούσα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Μετά τις αποτυχίες, ο ίδιος έχει αποχωρήσει και έχει επιστρέψει από την εθνική Αργεντινής, ενώ η τελευταία του ευκαιρία για να σπάσει την «κατάρα» θα είναι στο Κόπα Αμέρικα του 2020 και στο Μουντιάλ του 2022.

Μπουφόν στην ενεργό δράση
Η Πρωτοχρονιά του 2010 είχε βρει τραυματία τον Ιταλό γκολκίπερ, λίγο πριν κλείσει τα 32. Δέκα χρόνια μετά, ο Μπουφόν έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται κανονικά. Μπορεί το καλοκαίρι του 2018 να αποχώρησε από τη Γιουβέντους και όλοι να πίστεψαν ότι θα κρεμάσει τα γάντια του, όμως ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Πήγε για ένα χρόνο στην Παρί Σεν Ζερμέν και πριν από λίγους μήνες επέστρεψε στη «Μεγάλη Κυρία». Μεγάλο το απωθημένο η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και – ποιος ξέρει – μπορεί να τα καταφέρει στα 42 και βάλε...

 

Τελευταία Νέα