Champions League: Σκόρερ πριν την ενηλικίωση

Champions League: Σκόρερ πριν την ενηλικίωση

bet365

Σε ηλικία 17 ετών και 40 ημερών ο Ανσού Φατί της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει όλους τους ποδοσφαιριστές, που σκόραραν στο Τσάμπιονς Λιγκ πριν κλείσουν τα 18.

Πίτερ Οφορίκουε
Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού κρατούσε για πάνω από 22 χρόνια το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Την 1η Οκτωβρίου 1997 οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με το βαρύ 5-1 από την Ρόζενμποργκ, στη Νορβηγία, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, με τον «Πίπη» να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της ελληνικής ομάδας. Τότε, ο Γκανέζος επιθετικός ήταν μόλις 17 ετών 6 μηνών και 10 ημερών.

Ματέο Κόβασιτς
Ο Κροάτης άσος σκόραρε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, σε ένα ματς που έμεινε στην ιστορία. Όχι για το δικό του γκολ, αλλά επειδή η Λυών νίκησε με 7-1 στην Κροατία την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με τη συγκεκριμένη διαφορά στα γκολ, προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός στην ισοβαθμία τον Άγιαξ. Ο Κόβασιτς ήταν ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση και την ημέρα του αγώνα (7/12/2011) ήταν 17 ετών 7 μηνών και 1 ημέρας.

Σεσκ Φάμπρεγας
Σε πολύ μικρή ηλικία έγινε βασικός και ηγέτης στη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ. Τη σεζόν 2004-05, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ο Φάμπρεγας πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη νίκη των «κανονιέρηδων» επί της Ρόζενμποργκ με 5-1. Ο Ισπανός χαφ σημείωσε το τρίτο τέρμα της Άρσεναλ στο ματς, με τον ίδιο να είναι 17 ετών 7 μηνών και 3 ημερών.

Μπόγιαν Κρκιτς
Στο ξεκίνημα της καριέρας του πολλοί τον είχαν συγκρίνει με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Κρκιτς ξεκίνησε και αυτός από τη Μασία και μάλιστα έχει σκοράρει σε μικρότερη ηλικία από τον Μέσι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την 1η Απριλίου 2008, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πέτυχε το μοναδικό γκολ της Μπαρτσελόνα, στη νίκη με 1-0 μέσα στην έδρα της Σάλκε. Τότε, ήταν 17 ετών 7 μηνών και 4 ημερών, ενώ ο Μέσι είχε βρει δίχτυα για πρώτη φορά στη διοργάνωση μετά τα 18 του.

Μάρτιν Κλάιν
Ο Τσέχος αμυντικός αγωνίστηκε μόλις σε τρία παιχνίδια στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε ένα από αυτά βρήκε δίχτυα. Στις 27 Φεβρουαρίου 2002, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 της Σπάρτα Πράγας, στη Λεωφόρο, με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου να σημειώνει τα δύο τέρματα του «τριφυλλιού». Το μόνο που κατάφεραν οι Τσέχοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο φινάλε, με σκόρερ τον Κλάιν, ο οποίος ήταν 17 ετών 7 μηνών και 25 ημερών.

Μπρελ Εμπολό
Ο Ελβετός επιθετικός (γεννημένος στο Καμερούν) ήταν μέλος της εκπληκτικής Βασιλείας, που τη σεζόν 2014-15 απέκλεισε τη Λίβερπουλ στους ομίλους. Στην τέταρτη αγωνιστική (4/11/2014) η ελβετική ομάδα νίκησε εύκολα τη Λουντογκόρετς, με σκορ 4-0. Ο Εμπολό ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον ίδιο να είναι τότε μόλις 17 ετών 8 μηνών και 21 ημερών.

Άαρον Ράμσεϊ
Για πολλά χρόνια τον ακολουθούσε μια «κατάρα» που ήθελε κάποιον διάσημο να φεύγει από τη ζωή, κάθε φορά που έβαζε γκολ ο Ουαλός άσος. Την πρώτη φορά που σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπήρξε κάποιο «θύμα», όμως ο ίδιος έμεινε στην ιστορία, καθώς ήταν μόλις 17 ετών 9 μηνών και 25 ημερών. Στη φάση των ομίλων, τη σεζόν 2008-09, η Άρσεναλ νίκησε με 5-2 τη Φενερμπαχτσέ, στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ράμσεϊ να σημειώνει το τελευταίο τέρμα των «κανονιέρηδων».

Καρίμ Μπενζεμά
Μέχρι και σήμερα παραμένει ένας από τους «θρύλους» της διοργάνωσης, αφού με τα 64 γκολ που έχει σημειώσει συνολικά βρίσκεται στην τέταρτη θέση των σκόρερ, πίσω μόνο από τους Ρονάλντο, Μέσι και Ραούλ. Ο Γάλλος επιθετικός έκανε «σεφτέ» στα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005-06, ως ποδοσφαιριστής της Λυών. Στις 6/12/05 ήταν 17 ετών 11 μηνών και 17 ημερών, όταν σκόραρε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, στη νίκη της ομάδας του επί της Ρόζενμποργκ, με 2-1.

 

Τελευταία Νέα