Λουίς Φελίπε: Ο άνθρωπος που νίκησε τη Γιουβέντους

Gazzetta team
Λουίς Φελίπε: Ο άνθρωπος που νίκησε τη Γιουβέντους

bet365

Εβαλε γκολ, γλίτωσε κόκκινη, επιβεβαίωσε ότι ο Ιγκλι Τάρε έκανε ακόμη ένα τρομερό deal ως τεχνικός διευθυντής, έχει κατακτήσει τον Σιμόνε Ιντσάγκι. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός έγινε πρωταγωνιστής στο Olimpico.

Ενα βλέμμα στην εξέδρα και το άλλο στον Λουίς Αλμπέρτο, αν και η Μπεατρίς έρχεται πάντα πρώτη, όπως και ο μικρός Ντιέγκο. Το άλλο "grazie" ήταν απαραίτητο, υποχρεωτικό, γιατί αυτο το κάτι ξεχωριστό που χρειαζόταν για να σταματήσει η Γιούβε έρχεται πάντα από το "diez". Ο Λουίς Αλμπέρτο έφτασε στις 11 ασίστ, κανείς σαν αυτόν στην Ευρώπη, ενώ ο Λουίς Φελίπε πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και σταμάτησε τη Γιουβέντους σε μια ιστορική βραδιά: 3-1 κόντρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, έπειτα από 16 χρόνια η Λάτσιο νίκησε τους Μπιανκονέρι στο Olimpico.

ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ - Ο άνθρωπος που έσπασε αυτό το ταμπού, έρχεται από την Κολίμα και είναι 22 ετών: Ο Ιντσάγκι τον αποκαλεί Ράμος, η μητέρα του τον αποκαλεί "Φέφε", το ψευδώνυμο που τον ακολουθεί μια ζωή. Τον ακολούθησε στην Ιταλία από την πρώτη μέρα και παρέμεινε και μετά, όταν ο Φελίπε Αντερσον του άφησε το σπίτι μετά τη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ. Συνεχής εξέλιξη: Πριν τέσσερα χρόνια έπαιζε στην 4η κατηγορία της Βραζιλίας με την Ιτουάνο, μελετούσε τον Τιάγκο Σίλβα στο Youtube και τώρα μελετάει τον Ατσέρμπι από κοντά. Είναι το πολυεργαλείο του Ιντσάγκι, αυτός που μπορεί να παίξει δεξί στόπερ, αριστερό στόπερ, ή ακόμη και στο κέντρο της αμυντικής γραμμής όταν είναι άμυνα τριών.

ΤΡΟΜΕΡΟ DEAL - Ο Ιγκλι Τάρε πλήρωσε μόνο 500.000 ευρώ και τον πήρε μέσα από τα χέρια των άλλων διεκδικητών κάτω από απόλυτη σιωπή, όπως του αρέσει να κάνει. Στην πρώτη του μέρα στην Ιταλία, στο Paideia για τις ιατρικές εξετάσεις, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι δημοσιογράφοι και ο Λουίς Φελίπε θα πήγαινε δανεικός στη Σαλερνιτάνα για να παίζει. Επτά ματς, ένα γκολ κόντρα στη Μπενεβέντο και μετά η επιστροφή στη Ρώμη για να "κατακτήσει" τον Ιντσάγκι. Δύο καλοκαιρινές προετοιμασίες, μία απόφαση: «Ο Ράμος θα μείνει μαζί μας, κέρδισε την ευκαιρία του χάρη στη δουλειά και στο ταλέντο». Πρώτα το ντεμπούτο στη Serie A κόνρα στη Μίλαν και μετά μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Νις στο Europa League, όπου εξαφάνισε τον Μπαλοτέλι και κέρδισε την αποθέωση του Ιντσάγκι. Ο πρώτος του προπονητής, ο Ταρκίζιο Πουλιέζε, τα είχε ήδη καταλάβει όλα: «Νοοτροπία, προσοχή στις λεπτομέρειες, πολλή δουλειά, αφοσίωση. Μπορεί να φτάσει στην εθνική Βραζιλίας». Κάποια ματς στην U20 και μετά οι εξελίξεις, με τον Ντι Μπιάτζιο να προσπαθεί να τον πείσει να παίξει στη U21 της Ιταλίας και τον Λουίς Φελίπε να απαντάει αρνητικά: «Αισθάνομαι και είμαι Βραζιλιάνος». Ισως επειδή, πέρα από όλα τα άλλα, έχει ονομαστεί έτσι προς τιμήν του πρώην προπονητή της Σελεσάο, Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Ο Τάρε τον έδεσε με συμβόλαιο ως το 2022, ακόμη ένα τρομερό deal για τον τεχνικό διευθυντή της Λάτσιο.

ΜΕΛΛΟΝ - Μέχρι στιγμής έχει κάνει μία εμφάνιση με την ομάδα της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κόντρα στη Χιλή. Μπορεί να κάνει πολλά. Μέτρησε 31 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά στη Serie A, 25 πριν δύο χρόνια και 12 φέτος, σκοράροντας κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, σε ένα ματς που στέλνει την Λάτσιο προς το Champions League: 33 βαθμοί, -3 απο τους Μπιανκονέρι, με τη Λάτσιο να θέλει να εκδικηθεί για την ήττα από την Ιντερ -στην τελευταία αγωνιστική- πριν δύο χρόνια. Τότε έκλαψαν οι Λατσιάλι. Φέτος, ίσως, χαμογελάσουν...

ΠΗΓΗ: Gazzetta dello Sport

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα