Όταν ο Μουρίνιο επισκέπτεται το «Θέατρο των Ονείρων»

Όταν ο Μουρίνιο επισκέπτεται το «Θέατρο των Ονείρων»

bet365

Ο προπονητής της Τότεναμ επιστρέφει στο Ολντ Τράφορντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τι κάνει ο Special One, όταν πηγαίνει για πρώτη φορά με κάθε νέα του ομάδα στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πόρτο
Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Ολντ Τράφορντ, ως προπονητής, ήταν με την Πόρτο στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2003-04. Το «χρυσό» γκολ του Κοστίνια στο 90ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έδωσε στους «δράκους» το εισιτήριο για τα προημιτελικά (η Πόρτο είχε νικήσει στο πρώτο ματς με 2-1), στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Στην ιστορία έμεινε και ο πανηγυρισμός του Μουρίνιο, που μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέρμα της ομάδας του.

Τσέλσι
Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετακινήθηκε το 2004 στην Τσέλσι, με αποτέλεσμα οι μονομαχίες του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι πιο συχνές. Η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το Ολντ Τράφορντ, ως προπονητής των «μπλε», ήταν στις 26 Ιανουαρίου 2005, όχι για την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά για το Λιγκ Καπ. Η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού έφυγε νικήτρια με 2-1 (0-0 το πρώτο παιχνίδι) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Σκόρερ για την Τσέλσι ήταν ο Λάμπαρντ και ο Νταφ, ενώ ο Γκιγκς ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Γιουνάιτεντ.

Ίντερ
Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Μουρίνιο, μετά την Τσέλσι, ήταν η Ίντερ και στην πρώτη του σεζόν στους «νερατζούρι» μονομάχησε με τη Γιουνάιτεντ στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη λευκή ισοπαλία στο Μιλάνο, στη ρεβάνς η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πήρε τη νίκη με το «καθαρό» 2-0 (Βίντιτς, Ρονάλντο) και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ο Μουρίνιο βρέθηκε στο Ολντ Τράφορντ, ως προπονητής της Ίντερ.

Ρεάλ Μαδρίτης
Όπως με την Ίντερ, έτσι και με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μουρίνιο βρέθηκε μία φορά στο Ολντ Τράφορντ. Ξανά στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, για τη σεζόν 2012-13. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Μπερναμπέου έδινε ελαφρύ προβάδισμα στην αγγλική ομάδα, όμως ο Μουρίνιο κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση και μάλιστα με ανατροπή. Στο αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος, η «βασίλισσα» απάντησε μέσα σε ένα τρίλεπτο με τους Μόντριτς και Ρονάλντο, για το τελικό 1-2. Μάλιστα, ο Κριστιάνο, σε ένδειξη σεβασμού προς την πρώην ομάδα του δεν πανηγύρισε το τέρμα, ζητώντας... συγγνώμη από το κοινό.

Τσέλσι
Στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο των «μπλε», το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι που κλήθηκε να δώσει ο Μουρίνιο ήταν στο Ολντ Τράφορντ. Μόλις στη δεύτερη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, για τη σεζόν 2013-14, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Μάλιστα, αυτό ήταν και το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο των «μπέμπηδων», σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ.

 

Τελευταία Νέα