Ποδοσφαιριστές που απέκτησαν δική τους ομάδα

Ποδοσφαιριστές που απέκτησαν δική τους ομάδα

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αγόρασε τις μισές μετοχές της σουηδικής Χάμαρμπι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μία λίστα σπουδαίων ποδοσφαιριστών, που έγιναν ιδιοκτήτες κάποιου συλλόγου.

Ρονάλντο
«Έχω περάσει από διάφορα στάδια στο ποδόσφαιρο, μέχρι να προχωρήσω σε αυτό το βήμα. Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και όλες μας οι κινήσεις θα έχουν απόλυτη διαφάνεια». Αυτά ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου Ρονάλντο, κατά την παρουσίασή του ως μεγαλομέτοχος της Βαγιαδολίδ. Το Σεπτέμβριο του 2018, το «φαινόμενο» δαπάνησε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει το 51% των μετοχών της ισπανικής ομάδας. Στην πρώτη σεζόν με τον Ρονάλντο στο τιμόνι της διοίκησης, η Βαγιαδολίδ τερμάτισε στη 16η θέση της La Liga και παρέμεινε στα μεγάλα σαλόνια.

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Μετά την παρουσία του στο MLS, ως ποδοσφαιριστής των Λος Άντζελες Γκάλαξι, ο Άγγλος σούπερ σταρ αποφάσισε να επενδύσει σε μία καινούργια ποδοσφαιρική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, με έδρα το Μαϊάμι. Το 2018, μαζί με ένα γκρουπ επιχειρηματιών, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ίδρυσε την Ίντερ Μαϊάμι. Για το 2020, η ομάδα πήρε άδεια να συμμετέχει στο πρωτάθλημα του MLS, με τον Άγγλο να θέλει να εκμεταλλευτεί το δικό του ισχυρό brand name, προκειμένου να φέρει στο Μαϊάμι μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ήδη, δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει προσεγγίσει μέχρι και τον Λιονέλ Μέσι.

Ντιντιέ Ντρογκμπά
Τελευταίος σταθμός στην πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα του Ιβοριανού επιθετικού ήταν το 2017 η Phoenix Rising. Μετά την άφιξή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ντρογκμπά αγόρασε ένα ποσοστό των μετοχών του συλλόγου και έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης-ιδιοκτήτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ένα χρόνο μετά, στα 40 του, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, όμως παραμένει συνιδιοκτήτης μαζί με τους Άλεξ Ζενγκ και Μπερκ Μπακάι. Η ομάδα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία των Ηνωμένων Πολιτειών (κάτω μόνο από το MLS), ενώ ο Ντρογκμπά αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο, ώστε να γίνει συνεργασία με τη Γαλατασαράι (πρώην ομάδα του) σε θέματα τεχνογνωσίας, ακαδημιών και εμπορικών συμφωνιών.

“Τάξη του ‘92”
Μία ακόμη ομάδα στην οποία συμμετέχει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ως συνιδιοκτήτης, είναι η Σάλφορντ Σίτι. Μαζί με τους συμπαίκτες του από την ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη γνωστή Class of ’92, έχουν αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του αγγλικού συλλόγου. Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Νίκι Μπατ, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ και φυσικά Ντέιβιντ Μπέκαμ κατέχουν από 10% (σύνολο 60%), ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Ταϊλανδό ιδιοκτήτη της Βαλένθια, Πίτερ Λιμ. Όταν η “τάξη του ‘92” ανέλαβε τις τύχες της Σάλφορντ Σίτι, εκείνη αγωνιζόταν στην όγδοη κατηγορία της Αγγλίας και τώρα συμμετέχει στη League Two.

Εντέν Αζάρ - Ντεμπά Μπα
Οι δυο τους παραμένουν εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και τη σεζόν 2013-14 ήταν συμπαίκτες στην Τσέλσι. Εντέν Αζάρ και Ντεμπά Μπα απέκτησαν στενή σχέση και το 2017 αποφάσισαν να ιδρύσουν μία ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο λόγος για τη Σαν Ντιέγκο 1904 και τότε στο εγχείρημα συμμετείχαν, επίσης, οι Γιόχαν Καμπάιγ και Μούσα Σο. Ο σύλλογος θα συμμετείχε το 2018 στη λίγκα της Βόρειας Αμερικής, όμως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ακυρώθηκε. Πλέον, η Σαν Ντιέγκο 1904 συμμετέχει στο National Independent Soccer Association.

 

Τελευταία Νέα