Παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι

Παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι

bet365

«Κόκκινοι» και «πολίτες» διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ντέρμπι κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα ποδοσφαιριστές - εκτός αυτών που θα παίξουν αύριο στο Άνφιλντ - που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Στιβ ΜακΜάναμαν
Αν και σε νεαρή ηλικία ήταν οπαδός της Έβερτον, ο Άγγλος μέσος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Λίβερπουλ και μετέπειτα έγινε ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Στους «κόκκινους» αγωνίστηκε για εννέα χρόνια (1990-1999) και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αφού έγινε ο πρώτος Άγγλος που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με ομάδα εκτός της χώρας του, ο ΜακΜάναμαν επέστρεψε στην πατρίδα του το 2003, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια και στη συνέχεια κρέμασε τα παπούτσια του.

Νάιτζελ Κλαφ
Ο γιος του σπουδαίου προπονητή Μπράιαν Κλαφ, με τον οποίο ήταν μαζί στη Νότιγχαμ Φόρεστ μέχρι το 1993. Εκείνη τη χρονιά, ο Άγγλος άσος πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ και παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, στη συνέχεια παραγκωνίστηκε λόγω του εκπληκτικού διδύμου Ρας-Φάουλερ. Τον Ιανουάριο του ’96 έφυγε από το Άνφιλντ, συνεχίζοντας την καριέρα του στη Σίτι. Οι «πολίτες» μάχονταν τότε για την αποφυγή του υποβιβασμού, χωρίς να τα καταφέρουν με τον Κλαφ στο ρόστερ τους. Στο Μάντσεστερ αγωνίστηκε μόλις για ένα χρόνο, καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός.

Ρόμπι Φάουλερ
Ένας από τους θρύλους της Λίβερπουλ στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ, που απέκτησε το παρατσούκλι «Θεός» από τους φίλους της ομάδας. Ο Άγγλος επιθετικός αγωνίστηκε στο Άνφιλντ από το 1993 έως το 2001 και σε τρεις συνεχόμενες σεζόν σημείωσε πάνω από 30 τέρματα στο πρωτάθλημα. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Φάουλερ αποχώρησε για τη Λιντς και στα μέσα της σεζόν 2002-03 φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Στους «πολίτες» έμεινε για τρία χρόνια και τον Ιανουάριο του 2006 επέστρεψε στην αγαπημένη του Λίβερπουλ.

Ντέιβιντ Τζέιμς
Ο Άγγλος τερματοφύλακας πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 1992 και στο ξεκίνημα έδωσε μάχη με τον Μπρους Γκρόμπελαρ για τη θέση του βασικού γκολκίπερ. Ο Τζέιμς υπερασπίστηκε την εστία της Λίβερπουλ μέχρι το 1999 και μετά την παρουσία του σε Άστον Βίλα και Γουέστ Χαμ, υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο του 2004. Στους «πολίτες» έμεινε για δυόμιση σεζόν και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ντίτμαρ Χάμαν
Ένας από τους πιο αθόρυβους και ταυτόχρονα χρήσιμους Γερμανούς παίκτες της προηγούμενης 20ετίας. Ο Ντίτμαρ Χάμαν πήγε στη Λίβερπουλ το 1999 και μέχρι και σήμερα οι φίλοι της ομάδας τρέφουν απόλυτο σεβασμό για τον ίδιο, λόγω τα υπερπροσπάθειάς του στον τελικό της Κωνσταντινούπολης (έπαιζε με σπασμένο το δάχτυλο του ποδιού). Ο Γερμανός αμυντικός χαφ κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ και κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τους «κόκκινους» και το 2006 μετακόμισε στη Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια.

Νικολά Ανελκά
Ένας από τους μεγαλύτερους γυρολόγους των γηπέδων, που στα μέσα της σεζόν 2001-02 βρέθηκε στη Λίβερπουλ, ως δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορεί να σημείωσε κάποια κρίσιμα γκολ, όμως ο Ζεράρ Ουγιέ επέλεξε να μην τον κρατήσει στο Άνφιλντ και να αποκτήσει στη θέση του τον Ελ Χατζί Ντιουφ. Ωστόσο, ο Ανελκά παρέμεινε στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, παίρνοντας μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 13 εκατομμυρίων λιρών, σε ένα ποσό που τότε αποτελούσε ρεκόρ για τους «πολίτες». Μετά από δυόμιση γεμάτες σεζόν με την ομάδα, στη συνέχεια προτίμησε την εμπειρία της Τουρκίας και τη Φενερμπαχτσέ.

Κόλο Τουρέ
Μετά την επταετή παρουσία του στην Άρσεναλ, ο Ιβοριανός αμυντικός συνέχισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2009 και μάλιστα ο Μαρκ Χιουζ του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το 2012 κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ και ένα χρόνο μετά αποχώρησε από το Ετιχάντ, με προορισμό το Άνφιλντ. Ο Κόλο Τουρέ φόρεσε για τρεις σεζόν τη φανέλα της Λίβερπουλ, χωρίς να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Το 2016 συνέχισε την καριέρα του στη Σέλτικ.

Ντάνιελ Στάριτζ
Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η πρώτη ομάδα στην καριέρα του, όμως οι λίγες ευκαιρίες που πήρε την τριετία 2006-2009 τον οδήγησαν στην Τσέλσι. Μετά την παρουσία του στους «μπλε», ο Άγγλος άσος πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2013, μένοντας στο Άνφιλντ μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι. Κορυφαία σεζόν του ήταν το 2013-14, όταν μαζί με τον Λουίς Σουάρες παραλίγο να χαρίσουν το πρωτάθλημα στους «κόκκινους». Εδώ και λίγους μήνες έχει αποχωρήσει από τα αγγλικά γήπεδα, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Τραμπζονσπορ.

Μάριο Μπαλοτέλι
Ο ταλαντούχος, αλλά ιδιόρρυθμος «σούπερ Μάριο» βρέθηκε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ το 2010, όταν πήρε μεταγραφή από την Ίντερ στη Μάντσεστερ Σίτι. Μετά την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ενός κυπέλλου Αγγλίας, ο Ιταλός επιθετικός επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Μίλαν. Στους «ροσονέρι» έμεινε ενάμιση χρόνο και το καλοκαίρι του 2014 έκανε το comeback στα αγγλικά γήπεδα, με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ωστόσο, το μέλλον τους στους «κόκκινους» δεν ήταν αυτό που προσδοκούσε, καθώς στο Άνφιλντ αγωνίστηκε μόλις για μία σεζόν.

Κρεγκ Μπέλαμι
Ο Ουαλός φορ αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους στη Λίβερπουλ. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2006-07, με τον Μπέλαμι να αποχωρεί από την ομάδα, μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα. Η δεύτερη ήταν ξανά για μία σεζόν, το 2011-12, ωστόσο στο ενδιάμεσο είχε φορέσει και τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μπέλαμι βρέθηκε στους «πολίτες» το 2009, όμως ούτε εκεί είχε καταφέρει να στεριώσει, αγωνιζόμενος για κάτι παραπάνω από ένα χρόνο.

 

Τελευταία Νέα