Παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα Big-4 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα Big-4 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

bet365

Ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι κοντά στη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την παρουσία του σε Μπάγερν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ακόμα ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν σε Premier League, Bundesliga, La Liga και Serie A.

Γιον Νταλ Τόμασον
Το 1997 έκανε το μεγάλο άλμα για την Πρέμιερ Λιγκ, όμως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί ποτέ, μένοντας μόλις για μία σεζόν στη Νιούκαστλ. Μετά από μία τετραετία στη Φέγενορντ, ο σπουδαίος Δανός επιθετικός πήγε το 2002 στη Μίλαν. Κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ και το 2005 μετακόμισε στη Γερμανία, για λογαριασμό της Στουτγκάρδης. Μετά από δύο χρόνια στην Μπουντεσλίγκα, τη σεζόν 2007-08 φόρεσε τη φανέλα της Βιγιαρεάλ, πριν επιστρέψει στην αγαπημένη του Φέγενορντ για να κλείσει την καριέρα του.

Πέπε Ρέινα
Με τη φανέλα της Λίβερπουλ έγραψε ιστορία, καθώς βρέθηκε κάτω από την εστία της για μία οκταετία, από το 2005 έως το 2013. Πριν και μετά, είχε αγωνιστεί και στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα. «Προϊόν» των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, βρέθηκε στην πρώτη ομάδα τη διετία 2000-2002 και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Βιγιαρεάλ, στην οποία έμεινε μέχρι να πάει στη Λίβερπουλ. Τη σεζόν 2013-14 και την τριετία 2015-2018 υπερασπίστηκε την εστία της Νάπολι και ενδιάμεσα (2014-15) βρέθηκε στην Μπάγερν Μονάχου, ως αναπληρωματικός του Νόιερ. Από το 2018 μέχρι και σήμερα ανήκει στη Μίλαν.

Μανίς
Ένας από τους Πορτογάλους που είχαν σταθερή παρουσία στην εθνική ομάδα της χώρας του την περασμένη δεκαετία. Στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, ο Μανίς αγωνίστηκε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, όμως μέσα σε ελάχιστα χρόνια πρόλαβε και είχε παρουσία στα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τον Ιανουάριο του 2006 πήγε για έξι μήνες δανεικός στην Τσέλσι, παίρνοντας το πρωτάθλημα. Το ίδιο καλοκαίρι μετακόμισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία έμεινε για τρία χρόνια. Στο μεσοδιάστημα, αγωνίστηκε για έξι μήνες δανεικός στην Ίντερ, πανηγυρίζοντας το ιταλικό πρωτάθλημα, το 2008. Η περιπλάνησή του μακριά από την Πορτογαλία ολοκληρώθηκε τη σεζόν 2009-10, όταν και φόρεσε τη φανέλα της Κολωνίας.

Φιλίπε Κουτίνιο
Μόλις πριν λίγους μήνες μπήκε στη λίστα των ποδοσφαιριστών, που έχουν αγωνιστεί και στα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Το ταξίδι του Βραζιλιάνου άσου στα ευρωπαϊκά γήπεδα ξεκίνησε το 2008 από την Ίντερ. Στους «νερατζούρι» έμεινε για πέντε χρόνια, όμως για ένα εξάμηνο, το 2012, βρέθηκε ως δανεικός στην Εσπανιόλ. Το 2013, ο Κουτίνιο πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ, με την οποία άρχισε να ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο του. Οι εμφανίσεις του με τους «κόκκινους» τον έβαλαν στο στόχαστρο όλων των μεγάλων, με την Μπαρτσελόνα να τον κάνει δικό της το 2018. Στο Καμπ Νου δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και το καλοκαίρι παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάγερν Μονάχου.

Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ
Ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιο ταλέντο, που θα μπορούσε να είχε φτάσει πιο ψηλά στην καριέρα του, αν δεν είχε... ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Χέρτα και από το 2005 έως σήμερα αγωνίζεται συνεχώς σε ομάδες από τα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το 2007 πήγε στην Τότεναμ, το 2009 στην Ντόρτμουντ, την ίδια χρονιά στην Πόρτσμουθ, το 2010 στη Μίλαν, το 2013 στη Σάλκε, το 2016 επέστρεψε στη Μίλαν, λίγους μήνες μετά πήγε στη Λας Πάλμας, το 2017 στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, το 2018 στη Σασουόλο, το 2019 στην Μπαρτσελόνα και από το καλοκαίρι ανήκει στη Φιορεντίνα. Πραγματικός γυρολόγος!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα