Κίφερ Μουρ: Ναυαγοσώστης, personal trainer και τώρα... σκόρερ με την Ουαλία!

Κίφερ Μουρ: Ναυαγοσώστης, personal trainer και τώρα... σκόρερ με την Ουαλία!

Κώστας Ζάλιαρης
Κίφερ Μουρ: Ναυαγοσώστης, personal trainer και τώρα... σκόρερ με την Ουαλία!

bet365

Ο Κίφερ Μουρ σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του με την εθνική ομάδα ανδρών της Ουαλίας, στην πρώτη του εμφάνιση σε τόσο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, έχοντας παρουσιάσει απίθανη εξέλιξη στην επαγγελματική του διαδρομή... Η θάλασσα, τα γυμναστήρια, οι πελάτες του και το θέμα με το πιστοποιητικό γέννησης του παππού του! Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Ολυμπιακός - Βαλένθια με υψηλές αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο νυν επιθετικός της Γουίγκαν, έβλεπε από την τηλεόραση τις προσπάθειες των συμπατριωτών του στο Euro 2016, όταν τότε η ομάδα του Κρις Κόουλμαν είχε κάνει τρομερά πράγματα και είχε φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά, στην πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση έπειτα από το μακρινό 1958!

Ο Κίφερ Μουρ, εκείνο το καλοκαίρι, προετοιμαζόταν για τα παιχνίδια με τη Φόρεστ Γκριν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και ίσως οι ελπίδες του για μια κλήση στην εθνική ομάδα, με δεδομένη την ποιότητα των διεθνών, να εξανεμίζονταν...

Όσο η Ουαλία συνέχισε να «μεγαλώνει» ποδοσφαιρικά και να κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους ανάμεσα στους δυνατούς, ο Μουρ έπαιζε για ομάδες όπως η Τορκί, η Ίπσουϊτς, η Ρόδεραμ (εκεί τον πρόσεξε για πρώτη φορά η Ομοσπονδία της Ουαλίας) και η Μπάρνσλεϊ (με την οποία έχει κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 17 τέρματα στη LeagueOne), μέχρι να μετακομίσει στην Γουίγκαν από τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στα 27 του, όντας γεννημένος τον Αύγουστο του 1992, ξέρει πως το γεγονός πως κατάφερε να εκπροσωπήσει την πατρίδα του σε επίπεδο εθνικών ομάδων με την πορεία που έχει καταγράψει στο ποδόσφαιρο, μόνο εύκολο δεν ήταν και αυτό τον κάνει τρομερά υπερήφανο...

«Η δική μου διαδρομή είναι πολύ διαφορετική από πολλών συναδέλφων μου γιατί έχω περάσει αρκετά χρόνια σε non-league επίπεδο. Έχω προσπαθήσει ν' ανέβω, έχω πέσει και έχω ανέβει ξανά, οπότε τώρα που βρίσκομαι στη Γουίγκαν μπορώ να δηλώνω περήφανος για όσα έχω καταφέρει και το σημείο που έχω φτάσει» έχει πει, ενώ, μέσα στις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετώπισε, ήταν κι εκείνη της... αναζήτησης του πιστοποιητικού γέννησης του παππού του!

Για ν' αποδείξει ότι μπορούσε να παίξει στην εθνική ομάδα της Ουαλίας και ότι είχε ρίζες με... απόδειξη σε έγγραφα, έπρεπε να καταθέσει το πιστοποιητικό γεννήσεως στην Ομοσπονδία. «Όλη η οικογένεια το έψαχνε και μας πήρε περίπου έναν χρόνο για να το βρούμε και να μπορώ να παίξω» αποκάλυψε ο Μουρ, όταν είχε κληθεί για πρώτη φορά στους «δράκους» για το φιλικό του περασμένου Σεπτέμβρη απέναντι στη Λευκορωσία στο Cardiff City Stadium.

Μάλιστα, όπως το έκανε και απέναντι στους Σλοβάκους στο εκτός έδρας παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2020 το βράδυ της Πέμπτης, έτσι και πριν από έναν μήνα είχε πάρει φανέλα βασικού, κερδίζοντας την εκτίμηση του Ράιαν Γκιγκς που ήθελε να τον δοκιμάσει στις σκέψεις που έκανε για το αγωνιστικό πλάνο και να φυσικά να του δείξει πως τον εμπιστευόταν.

Το παιχνίδι στην Τρνάβα, στη Δυτική Σλοβακία, ήταν το πρώτο του Κίφερ Μουρ σε τόσο υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο. Ουσιαστικά το... απόλυτα επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα με το εθνόσημο, δεδομένου του φιλικού χαρακτήρα που είχε το ματς απέναντι στους Λευκορώσους πριν από λίγο καιρό.

Ξανά, βρέθηκε στην 11άδα και ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ για τους Ουαλούς, όταν στο 25ο λεπτό από γέμισμα του Ντάνιελ Τζέιμς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Βέβαια, το σύνολο του Γκιγκς πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, ειδικά μετά την ισοφάριση που δέχθηκε στο δεύτερο μέρος, αλλά άντεξε και πήρε τον βαθμό, που όμως δεν μπορεί ν' αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη την ομάδα.

«Είναι παίκτης που μπορεί να μας δώσει διαφορετικές επιλογές στην επίθεση και να σπρώξει το παιχνίδι μπροστά για να διώξει την πίεση από την άμυνα. Θέλει να παίζει, θέλει να σκοράρει και είναι τέτοιος ο τρόπος παιχνιδιού του που τον αισθάνονται οι αντίπαλοι» ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού κόουτς για τον Κίφερ Μουρ.

Αυτό που έχει τρομερή σημασία για τον νυν διεθνή επιθετικό της Γουίγκαν, είναι πως στο παρελθόν, χρειάστηκε να κάνει... αρκετές δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, αφού, φυσικά, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να καλύπτει τις ανάγκες του όσο τα χρόνια περνούσαν... Πριν από εφτά χρόνια, εν έτει 2012 δηλαδή, αγωνιζόταν για την Truro and Dorchester σε non-league επίπεδο. Για να καταφέρει να ζήσει αξιοπρεπώς, έκανε παράλληλα δουλειές όπως αυτή του ναυαγοσώστη, ενώ έκλεινε και ραντεβού ως personal trainer, βγάζοντας κάποια εξτρά χρήματα!

Το καλοκαίρι του 2016, η Ουαλία έλαμπε στο Euro της Γαλλίας και ο Μουρ έπαιζε για τη Φόρεστ Γκριν, κόντρα σε αντιπάλους όπως για παράδειγμα – με όλο τον σεβασμό στο σωματείο – ήταν η North Ferriby United.

Τώρα, αν και πάλι σε συλλογικό επίπεδο συνεχίζει να βρίσκεται στην αγγλική Championship, με τη Γουίγκαν ν' απέχει 3 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρο που έχει κάθε ποδοσφαιριστής όταν ξεκινάει την καριέρα του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Φοράει τη φανέλα με το σημαία της πατρίδας του και μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει και να σκοράρει.

Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα και όπως καθιστά ξεκάθαρο ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, όσο κι αν πέφτεις, άλλο τόσο πρέπει να σηκώνεσαι. «Γιατί στη ζωή δεν μετράει πόσο δυνατά θα δεχθείς το χτύπημα, αλλά πόσο δυνατά θα το δεχθείς και παρ' όλα αυτά θα καταφέρεις να συνεχίσεις...».

 

Τελευταία Νέα