Από τον Κριστιάνο, στον Μπρούνο Φερνάντες

Από τον Κριστιάνο, στον Μπρούνο Φερνάντες

bet365

Ο Μπρούνο Φερνάντες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που άφησαν τα «λιοντάρια» για να αγωνιστούν στους «κόκκινους διαβόλους».

Μάρκος Ρόχο
Η πρώτη του παρουσία στα ευρωπαϊκά γήπεδα ήταν με τη φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας, με τον Αργεντινό αμυντικό να μετακινείται στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, το καλοκαίρι του 2012. Δύο χρόνια μετά, ο Ρόχο αποτέλεσε μία από τις πρώτες μεταγραφές του Λουίς Φαν Χααλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Ολλανδός τεχνικός ήθελε να αξιοποιήσει τη δυνατότητα του Ρόχο να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις. Κεντρικός αμυντικός, αριστερό μπακ, ακόμη και μπακ-χαφ σε όλη την πτέρυγα. Μέχρι και σήμερα ο Αργεντινός είναι κάτοικος Ολντ Τράφορντ, ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια μετρά ελάχιστες συμμετοχές.

Νάνι
Στα 17 του εντάχθηκε στους μικρούς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και δύο χρόνια μετά, το 2005, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Οι εμφανίσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δαπανά το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Ολντ Τράφορντ, το καλοκαίρι του 2007. Ο Πορτογάλος εξτρέμ φόρεσε για επτά συνεχόμενα χρόνια τη φανέλα των «μπέμπηδων» και μόνο στις δύο τελευταίες σεζόν είχε μειωμένες συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε με τη μορφή δανεισμού στη Σπόρτινγκ, ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Ρόχο στη Γιουνάιτεντ.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε το δρόμο των μεταγραφών από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρισκόταν ήδη στο στόχαστρο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όμως μετά από ένα φιλικό των δύο ομάδων, τον Αύγουστο του 2003, ο Σκωτσέζος τεχνικός αποφάσισε να τον αποκτήσει άμεσα. Ο 18χρονος – τότε – Πορτογάλος είχε εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και οι ίδιοι οι παίκτες της Γιουνάιτεντ προέτρεψαν τον προπονητή τους να μη χάσει αυτή την ευκαιρία. Έτσι, λίγες ημέρες μετά, ο Κριστιάνο έγινε ο πρώτος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, που έγινε κάτοικος Ολντ Τράφορντ. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία...

 

Τελευταία Νέα