Αυτοί που έκαναν το δρομολόγιο Μαδρίτη-Λονδίνο

Αυτοί που έκαναν το δρομολόγιο Μαδρίτη-Λονδίνο

bet365

Ο Ντάνι Θεμπάγιος της Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνιστεί ως δανεικός την επόμενη σεζόν στην Άρσεναλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που άφησαν τη «βασίλισσα» για να αγωνιστούν στους «κανονιέρηδες».

Νταβόρ Σούκερ
Οι εμφανίσεις του με τη Σεβίλλη και την εθνική Κροατίας κίνησαν το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 1996. Μετά από τρία χρόνια παραμονής στο Μπερναμπέου, όπου κατέκτησε και ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σούκερ θέλησε να φύγει, αφού και η τελευταία του σεζόν με τη «βασίλισσα» κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Η Άρσεναλ εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτησή του, με τον Κροάτη επιθετικό να γίνεται κάτοικος Λονδίνου το 1999. Ωστόσο, οι επιδόσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ δεν ήταν αντίστοιχες με αυτές που είχε την προηγούμενη οκταετία στα ισπανικά γήπεδα, με τον Σούκερ να μένει μόνο για μία σεζόν στους «κανονιέρηδες» και στη συνέχεια να μετακινείται στη Γουέστ Χαμ.

Ζούλιο Μπαπτίστα
Αποτελούσε στόχο της Άρσεναλ από το 2004, όταν αγωνιζόταν στη Σεβίλλη και ένα χρόνο μετά έγινε «αντικείμενο διαμάχης» ανάμεσα στους «κανονιέρηδες» και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τελικά, ο Βραζιλιάνος φορ προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στη «βασίλισσα», με τον ίδιο τότε να υποστηρίζει πως η θέλησή του να αποκτήσει ισπανικό διαβατήριο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην τελική του απόφαση. Η πρώτη σεζόν στο Μπερναμπέου δεν πήγε όπως θα περίμενε το «κτήνος» και τελικά το καλοκαίρι του 2006 κατέληξε – επιτέλους – στην Άρσεναλ. Οι δύο ομάδες «αντάλλαξαν» τον Ρέγες και τον Μπαπτίστα, με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Ούτε στο Λονδίνο κατάφερε να ξεχωρίσει και με το τέλος του δανεισμού ο Ζούλιο Μπαπτίστα αποχώρησε από την Άρσεναλ και επέστρεψε στη Ρεάλ.

Μεσούτ Οζίλ
Οι εμφανίσεις του με την Βέρντερ Βρέμης και κυρίως με την εθνική Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2010 τον έβαλαν στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» αναδείχθηκε νικήτρια στη μονομαχία, κάνοντας δικό της τον 22χρονο – τότε – μέσο. Γρήγορα έγινε ηγέτης στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ και στα τρία χρόνια παρουσίας του στο Μπερναμπέου έδωσε 80 (!) ασίστ. Το καλοκαίρι του 2013, στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, ο ισπανικός σύλλογος είπε «ναι» στην πρόταση ύψος 50 εκατομμυρίων ευρώ της Άρσεναλ, με τη μεταγραφή να είναι τότε η ακριβότερη όλων των εποχών για Γερμανό ποδοσφαιριστή. Τότε, είχε γίνει μεγάλος «ντόρος» για τη συγκεκριμένη μεταγραφή και ειδικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν δυσαρεστημένος από τη διοίκηση της Ρεάλ, που ουσιαστικά «έσπρωξε» τον Οζίλ προς την έξοδο.

 

Τελευταία Νέα