Από την Αγγλία, στη Βαυαρία

Από την Αγγλία, στη Βαυαρία

Από την Αγγλία, στη Βαυαρία

bet365

Ο Λερόι Σανέ της Μάντσεστερ Σίτι ενδέχεται να γίνει ο πέμπτος ποδοσφαιριστής, που αφήνει τα αγγλικά γήπεδα για να φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους τέσσερις προηγούμενους.

Άλαν Μακίναλι
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που έφυγε από το αγγλικό πρωτάθλημα, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα και την Μπάγερν. Πρωταθλητής Σκωτίας με τη Σέλτικ, στη συνέχεια βοήθησε την Άστον Βίλα να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου και το 1989 ήρθε η μεταγραφή στην Μπάγερν. Στην πρώτη του σεζόν στο Μόναχο, ο Σκωτσέζος επιθετικός ήταν βασικός και μάλιστα εκείνη την περίοδο κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ του 1990. Στην Μπάγερν έμεινε μέχρι το 1993, όταν και επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Κιλμάρνοκ.

Γιούργκεν Κλίνσμαν
Μετά την αποχώρησή του από τη Στουτγκάρδη, ο Κλίνσμαν περιπλανήθηκε σε Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία. Ίντερ, Μονακό και Τότεναμ ήταν οι επόμενοι σταθμοί για το Γερμανό επιθετικό, ο οποίος το καλοκαίρι του 1995 άφησε την Πρέμιερ Λιγκ και επέστρεψε στην πατρίδα του. Στην Μπάγερν αγωνίστηκε δύο χρόνια και ήταν ισάριθμες φορές πρώτος σκόρερ της ομάδας μέσα στη σεζόν, ενώ κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και την Μπουντεσλίγκα. Το 1997 αποχώρησε εκ νέου από τη Γερμανία, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Ιταλία.

Ζερόμ Μπόατενγκ
Από το Αμβούργο μετακόμισε στο Μάντσεστερ, το 2010, για λογαριασμό της Σίτι. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως ακριβώς τα φανταζόταν ο Μπόατενγκ, καθώς στους «πολίτες» αγωνιζόταν πολλές φορές στη θέση του δεξιού μπακ, κάτι που ο ίδιος δεν επιθυμούσε. Μετά από ένα χρόνο παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ, ο πολιτογραφημένος Γερμανός ζήτησε να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι και να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν, η οποία είχε κάνει πρόταση για την απόκτησή του. Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος θεωρούσε πως θα είχε περισσότερες ευκαιρίες να καθιερωθεί στην εθνική Γερμανίας, αλλά και να αγωνιστεί στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Όπερ και εγένετο, με τον Μπόατενγκ να βρίσκεται μέχρι σήμερα στους Βαυαρούς.

Πέπε Ρέινα
Για οκτώ συνεχόμενες σεζόν ήταν ο «φύλακας-άγγελος» της εστίας της Λίβερπουλ. Η φημολογούμενη αποχώρηση του Βαλντές από την Μπαρτσελόνα είχε φέρει τον Ρέινα κοντά στο Καμπ Νου, το καλοκαίρι του 2013, όμως η παραμονή του Ισπανού στους «μπλαουγκράνα» άλλαξε τα πλάνα. Ο Ρέινα πήγε δανεικός στη Νάπολι, αφού στο μεταξύ η Λίβερπουλ είχε βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Μινιολέ. Στην Ιταλία, ο Πέπε Ρέινα αγωνίστηκε για ένα χρόνο και στη συνέχεια η Λίβερπουλ τον παραχώρησε στην Μπάγερν με κανονική μεταγραφή. Στο Μόναχο, ο Ισπανός ήταν back up του Νόιερ και μετά από μόλις τρεις συμμετοχές τη σεζόν 2014-15 επέστρεψε στη Νάπολι.

 

Τελευταία Νέα