Το Νο17 της ζωής τους

Το Νο17 της ζωής τους

Το Νο17 της ζωής τους

bet365

Ο Αντουάν Γκριεζμάν θα φορά το 17 στην Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που έχουν ταυτιστεί με το συγκεκριμένο αριθμό στη φανέλα

Εμανουέλ Πετίτ
Όταν έφυγε από τη Γαλλία και τη Μονακό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ, το Νο17 έγινε το χαρακτηριστικό του. Το επέλεξε το 1997 στην Άρσεναλ και δεν το αποχωρίστηκε μέχρι το τέλος της καριέρας του. Τόσο στους «κανονιέρηδες» αρχικά, όσο σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι στη συνέχεια. Μάλιστα, ο Εμανουέλ Πετίτ είχε το 17 και στη φανέλα της εθνικής Γαλλίας στις κατακτήσεις Μουντιάλ και Euro.

Νταβίντ Τρεζεγκέ
Το Νο17 αποτέλεσε το σήμα-κατατεθέν του Γάλλου επιθετικού κατά τη θητεία του στη Γιουβέντους. Και στα δέκα χρόνια παραμονής του στο Τορίνο, ο Τρεζεγκέ είχε το συγκεκριμένο αριθμό στην πλάτη, κάτι που διατήρησε και σε κάποιες από τις επόμενες ομάδες του, όπως η Χέρκουλες, η Νιούελς Ολντ Μπόις και η Πιουν Σίτι. Αντίθετα, στην εθνική Γαλλίας, δεν προτιμούσε το 17, αλλά το 20 στη φανέλα.

Μάριο Μάντζουκιτς
Από τα πρώτα του χρόνια στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Κροάτης επιθετικός είχε ταυτιστεί με το Νο17, όμως στη συνέχεια έκανε διαφορετικές επιλογές σε Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Μάντζουκιτς επέστρεψε στο αγαπημένο του 17 το 2015, όταν πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους. Εκεί που δεν το αποχωρίστηκε ποτέ ήταν στην εθνική Κροατίας.

Πέδρο
Το 2008 ανέβηκε από τη Μασία στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και μετά την πρώτη σεζόν, που φορούσε το 27, ο Ισπανός ακραίος επιθετικός καθιερώθηκε με το Νο17 στην πλάτη. Το 2013, όταν αποχώρησε ο Νταβίντ Βίγια από τους «μπλαουγκράνα», ο Πέδρο... κατηφόρισε στο 7, όμως πολύ σύντομα επέστρεψε στον προηγούμενο αριθμό του. Συγκεκριμένα, το 2015 πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι και στην πρώτη του σεζόν στο Λονδίνο επέλεξε το Νο17.

Κριστιάνο Κριστιάνο
Η δική του περίπτωση ξεχωρίζει από όλες τις προηγούμενες, καθώς ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει ταυτιστεί με το Νο7. Ωστόσο, στο ξεκίνημα της παρουσίας του στην εθνική ομάδα της χώρας του, ο Κριστιάνο φορούσε το 17, καθώς ο Λουίς Φίγκο ήταν ο κάτοχος του 7. Όταν ο αρχηγός αποχώρησε το 2006, τότε το Νο7 πήγε στο σημερινό του κάτοχο. Και φυσικά, το 17 ήταν ο αριθμός στη φανέλα του Ρονάλντο στο Euro 2004, κάτι που έχει μείνει στη μνήμη όλων των Ελλήνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα