Ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων γεμάτοι γούρια

Gazzetta team
Ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων γεμάτοι γούρια

bet365

Από το αλάτι στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τις κόκκινες κάλτσες, κατά καιρούς έχουμε δει πολλές τρελές προλήψεις από αφεντικά ποδοσφαιρικών ομάδων.

1. ΚΑΡΟΛΙΝ ΡΑΝΤΦΟΡΝΤ (ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ ΤΑΟΥΝ)

Η CEO της Μάνσφιλντ Τάουν μίλησε στο Talksport τον Απρίλιο από την Πορτογαλία όπου έκανε διακοπές, για να πει ότι δεν σχεδίαζε να επιστρέψει σύντομα. Αυτό, επειδή η ομάδα έτρεχε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα όσο έλειπε, κυνηγώντας την απευθείας άνοδο από την League Two. Το σερί έλαβε τέλος με την ήττα με 3-2 από την Ολνταμ, όπως έλαβαν τέλος και οι διακοπές της Ράντφορντ, η οποία τελικά είδε την ομάδα της να χάνει από τη Νιούπορτ στα πλέι οφ.

2. ΡΟΜΕΟ ΑΝΚΟΝΕΤΑΝΙ (ΠΙΖΑ)

Πρώην στρατιώτης στον Β' παγκόσμιο πόλεμο, ο Ανκονετάνι ήταν πρόεδρος της επαρχιακής ομάδας, Πίζα, από το 1978 μέχρι την πτώχευση της, το 1994. Στα χρόνια του Ανκονετάνι, η Πίζα ανέβηκε στη Serie A το 1982 ενώ στη συνέχεια φόρεσαν τη φανέλα της παίκτες όπως οι Ντούνγκα και Ντιέγκο Σιμεόνε. Παρά την επιτυχία πάντως, ο Ανκονετάνι ακόμη ένιωθε... υποχρεωμένος να ρίχνει αλάτι στον αγωνιστικό χώρο πριν από κάθε εντός έδρας παιχνίδι, έχοντας πειστεί ότι έφερνε τύχη. Πριν από ένα κρίσιμο ματς με την Τσεζένα τον Δεκέμβριο του 1990, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ρίξει... 26 κιλά αλάτι στον αγωνιστικό χώρο του Garibaldi Arena, πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη με 3-2.

3. ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΟΤΣΙ (ΑΣΚΟΛΙ)

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Ασκολι βασικά άλλαξε το όνομα του κλαμπ σε Ascoli Calcio 1898, όπως την ξέρουμε και σήμερα, το 1971. Επί των ημερών του υπέγραψαν στην μικρή επαρχιακή ομάδα του παίκτες όπως ο Λίαμ Μπρέιντι ή ο Ολιβερ Μπίρχοφ. Ηταν πολύ γνωστός για το γεγονός ότι φορούσε κόκκινες κάλτσες τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς της Ασκολι. Η επιρροή του στο κλαμπ ήταν τόσο μεγάλη, ώστε η ομάδα να τιμήσει τη 10η επέτειο από τον θάνατο του, τον Δεκέμβριο του 2004, φορώντας κόκκινες κάλτσες. Μία πράξη μνήμης, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τοτε.

4. ΒΙΝΣΕΝΤ ΤΑΝ (ΚΑΡΝΤΙΦ)

Οταν ο Μαλαισιανός ιδιοκτήτης των Bluebirds άλλαξε το χρώμα της φανέλας από μπλε σε κόκκινο, είπε ότι «δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω την ιστορία ή την κληρονομιά του κλαμπ και θα λυπηθώ αν οι οπαδοί πιστέψουν ότι αυτός είναι ο σκοπός μου». Δυστυχώς ήταν. Χιλιάδες οπαδοί της Κάρντιφ διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την απόφαση του Ταν και γενικά της διοίκησης του. Ενας από τους λόγους που τον είχαν οδηγήσει σε αυτή την απόφαση; Το κόκκινο ήταν το τυχερό χρώμα του Ταν. Τελικά υποχώρησε και επανέφερε το μπλε τον Ιανούαριο του 2015, κάνοντας σε να αναρωτιέσαι αν άξιζε όλο αυτό...

5. ΑΛΝΤΟ ΣΠΙΝΕΛΙ (ΛΙΒΟΡΝΟ)

Ο διαβόητος για την ευκολία με την οποία απέλυε προπονητές, Αλντο Σπινέλι, ανέβασε την Λιβόρνο από την Serie C1, στην οποία βρισκόταν όταν την αγόρασε το 1999, στη Serie A. Ο Σπινέλι φορούσε συνεχώς το γούρικο κίτρινο παλτό του στους αγώνες, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, ενώ σταματούσε στο ίδιο σημείο της autostrada για να αγοράσει πίτσα, όταν η ομάδα έπαιζε εκτός έδρας. Επίσης, συνήθιζε να επεμβαίνει στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως έδειξε προς το τέλος της σεζόν 2008-09, όταν απέλυσε τον Λεονάρντο Ακόρι δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και άρχισε να δίνει αυτός οδηγίες στους παίκτες, έχοντας πάρει θέση στον πάγκο.

6. ΜΑΞΙΜ ΝΤΕΜΙΝ (ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ)
Ο Ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος χρηματοδότησε την άνοδο της ομάδας στην Premier League, σπάνια παρακολουθεί εντός έδρας αγώνες αφού το θεωρεί γκαντεμιά. Επειτα από μια νίκη επί της Γουέστ Μπρομ για το Λιγκ Καπ το 2014, ο προπονητής Εντι Χάου αποκάλυψε: «Επρεπε να του στείλω ένα sms σε συγκεκριμένη ώρα πριν το ματς. Δε θα σας πω τι έγραψα αλλά έπρεπε να κάνω συγκεκριμένα πράγματα λόγω των προλήψεων του. Σπάνια παρακολουθεί αγώνες μας γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι κακοτυχία».

7. ΑΜΑΪΑ ΓΚΟΡΟΣΤΙΘΑ (ΕΪΜΠΑΡ)

Μία από τους σταρ του ντοκιμαντέρ Six Dreams του Amazon για την La Liga, η πρόεδρος Γκοροστίθα είδε την ομάδα να τερματίζει πέρυσι στην 9η θέση (ρεκόρ) και μια ιστορική νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 τον περασμένο Νοέμβριο. Στο ντοκιμαντέρ, παραδέχεται ότι έχει ένα ζευγάρι τυχερά παπούτσια που φοράει σε ματς μετά το 1-1 της ομάδας της στο Santiago Bernabeu το 2016. Μιλώντας στο BBC, είπε: «Οι παίκτες μου ζήτησαν να φοράω κίτρινα παπούτσια ως το τέλος της σεζόν. Νομίζω πως δουλεύει. Οι παίκτες πάντα κοιτάζουν στα πόδια μου».

8. ΜΑΣΙΜΟ ΤΣΕΛΙΝΟ (ΚΑΛΙΑΡΙ, ΛΙΝΤΣ, ΜΠΡΕΣΙΑ)

Τελευταίος, αλλά αντικειμενικά πιο εκκεντρικός, ο Μάσιμο Τσελίνο. Ο νυν πρόεδρος της Μπρέσια είχε αξέχαστες θητείες σε Κάλιαρι και Λιντς, εξασφαλίζοντας ότι κανείς δε θα βαρεθεί όσο ήταν εκεί. Οταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχασε τα πρώτα του πέντε παιχνίδια ως προπονητής της Κάλιαρι, το 2009, ο Τσελίνο πίστεψε ότι αυτό γινόταν λόγω του χρώματος στο κοστούμι του, οπότε πρότεινε στον προπονητή να αλλάξει. Σε ένα άλλο κακό σερί, απαίτησε από τους οπαδούς της Κάλιαρι να πάνε στο γηπέδο ντυμένοι με το "γρουσούζικο" μωβ χρώμα, ποντάροντας ότι το ένα κακό μπορεί να σταματήσει μόνο με... ένα άλλο. Ο Τσελίνο, επίσης, είχε το Νο17 στη θέση του στο Sant'Elia, αλλά το άλλαξε σε 16Β λόγω του φόβου του για το "17", το οποίο απαγόρευσε και στους ποδοσφαιριστές. Επίσης, το 2014 είπε στον προπονητή της Λιντς, Ντέιβ Χόκαντεϊ, να μην επιλέξει για την 11άδα τον τερματοφύλακα Πάντι Κένι επειδή είχε γεννηθεί στις 17 Μαΐου. Μην αλλάξεις ποτέ Μάσιμο...

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα