Ποιους επηρεάζει η άφιξη του Γκριεζμάν στο Καμπ Νου

Ποιους επηρεάζει η άφιξη του Γκριεζμάν στο Καμπ Νου

Ποιους επηρεάζει η άφιξη του Γκριεζμάν στο Καμπ Νου

bet365

Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια ανάσα από την Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει το «ντόμινο» αλλαγών, που μπορεί να επιφέρει η παρουσία του Γάλλου φορ στη μεσοεπιθετική γραμμή των «μπλαουγκράνα».

100% Επιστροφή* χρημάτων Γκέτεμποργκ - Μάλμε! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής αφήνει την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα τα έχει βρει σε όλα με τον Γκριεζμάν και φέρεται έτοιμη να δώσει τη ρήτρα των 120 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να υλοποιήσει ένα «γάμο» που ήταν έτοιμος να γίνει από πέρσι το καλοκαίρι. Πως, όμως, θα επηρεαστεί η επιθετική λειτουργία των «μπλαουγκράνα» από την παρουσία του 28χρονου φορ; Κάποιοι ήδη ανησυχούν για τη θέση τους στην ενδεκάδα ή γενικά στο ρόστερ.

Λιονέλ Μέσι
Ο ένας, ο μοναδικός, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Μπαρτσελόνα και όσο ο ίδιος θα παίζει ποδόσφαιρο, κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Τη φετινή σεζόν, ο Μέσι τράβηξε για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο «κουπί» στο σκοράρισμα (48 γκολ και εκκρεμούν ακόμη δύο παιχνίδια) και σίγουρα η έλευση του Γκριεζμάν θα του δώσει ένα μεγάλο στήριγμα στην επίθεση και ενδεχομένως κάποιες ποιοτικές ανάσες στα «εύκολα» παιχνίδια του ισπανικού πρπωταθλήματος. Ούτε η θέση του στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να επηρεαστεί, αφού ο Μέσι είναι το απόλυτο αφεντικό και παίζει (ουσιαστικά) όπου εκείνος θέλει.

Λουίς Σουάρες
Η παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα δεν αμφισβητείται από κανέναν (μέχρι τώρα), όμως το γεγονός πως οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα έχουν πέσει, δεν περνά απαρατήρητο στο Καμπ Νου. Ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα νούμερα του Ουρουγουανού είναι απογοητευτικά, αφού τις δύο τελευταίες σεζόν πέτυχε μόλις από ένα τέρμα, ενώ συνολικά στα τελευταία 29 παιχνίδια έχει βρει δίχτυα πέντε φορές. Επιπλέον, ο Σουάρες θα κλείσει τα 33 μέσα στην επόμενη σεζόν, κάτι που σημαίνει πως μακροπρόθεσμα ο Γκριεζμάν μπορεί να είναι ο αντικαταστάτης του. Θεωρητικά, Μέσι-Σουάρες-Γκριεζμάν θα είναι η τριπλέτα της επίθεσης, όμως ο Ουρουγουανός ίσως αρχίσει να αισθάνεται... άβολα.

Φελίπε Κουτίνιο
Τα 120+40 εκατομμύρια ευρώ, που έδωσε τον Ιανουάριο του 2018 η Μπαρτσελόνα για να τον αποκτήσει από τη Λίβερπουλ, σίγουρα δεν έχουν... πιάσει τόπο μέχρι τώρα και οι γκρίνια προς το πρόσωπο του Βραζιλιάνου είναι συχνό φαινόμενο στο Καμπ Νου. Ο Κουτίνιο είναι χαμένος κάπου μεταξύ της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής. Σε αυτό, ενδεχομένως, να μη φταίει και ο ίδιος, αφού ποτέ δεν έγινε ξεκάθαρο αν είναι αντι-Ινιέστα ή αντι-Νεϊμάρ. Σίγουρα, η πιθανή απόκτηση του Γκριεζμάν ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες παρουσίας του στην ενδεκάδα και αν έρθει μια καλή πρόταση (ακούγεται από Αγγλία και Ιταλία), δεν αποκλείεται η Μπαρτσελόνα να παραχωρήσει τον 27χρονο άσο.

Ουσμάν Ντεμπελέ
Μία ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή, που δαπανήθηκαν τρελά λεφτά για την απόκτησή του (105 εκατομμύρια ευρώ) και δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες. Το ταλέντο του είναι τεράστιο, όμως ο Γάλλος δημιουργεί πολλά προβλήματα, με την κακή εξωγηπεδική του ζωή. Ουκ ολίγες φορές, η Μπαρτσελόνα έχει σκεφτεί να τον παραχωρήσει, όμως πάντα ο Γάλλος έχει μια... τελευταία ευκαιρία. Αν τελικά οδηγηθεί στην πόρτα της εξόδου, δε θα είναι εξαιτίας του Γκριεζμάν, αλλά λόγω του... μυαλού του. Ενδεχομένως, η άφιξη του συμπατριώτη του να του κάνει και καλό (συμπαίκτες στην εθνική Γαλλίας), όμως είναι άγνωστο αν προλάβουν να ανταμώσουν.

Μάλκομ
Το περασμένο καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα τον «έκλεψε» μέσα από τα χέρια της Ρόμα, όμως ο Βραζιλιάνος δε δικαιολόγησε ούτε τον ντόρο που έγινε για χάρη του, ούτε τα 41 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή. Ακόμη και χωρίς την ενδεχόμενη άφιξη του Γκριεζμάν, η θέση του 22χρονου εξτρέμ ήταν ιδιαίτερα επισφαλής στο ρόστερ των Καταλανών, ενόψει της επόμενης σεζόν, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του έδωσε φέτος ο Βαλβέρδε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα