Όταν η Πρέμιερ Λιγκ κρίνεται στο νήμα

Όταν η Πρέμιερ Λιγκ κρίνεται στο νήμα

bet365

Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ; Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλες τις σεζόν, στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ, που ο τίτλος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική.

1994-95
Μπλάκμπερν (89 πόντοι) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (87 πόντοι) είχαν μόλις δύο βαθμούς διαφορά και μάχονταν για τον τίτλο, με τους «μπέμπηδες» να θέλουν απώλειες των αντιπάλων τους, ώστε να στεφθούν πρωταθλητές. Πράγματι, την τελευταία αγωνιστική, η Μπλάκμπερν ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ (2-1), όμως την ίδια ώρα η ομάδα του Φέργκιουσον έμενε στην ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Γουέστ Χαμ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο, που κατέληξε με δραματικό τρόπο στην Μπλάκμπερν.

1995-96
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε προβάδισμα δύο βαθμών από τη δεύτερη Νιουκάστλ, πριν την 38η στροφή της Πρέμιερ Λιγκ και εξαρτιόταν αποκλειστικά από το δικό της αποτέλεσμα, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο. Κάτι που τελικά κατάφερε, αφού στην τελευταία αγωνιστική πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μίντλεσμπρο, με 3-0. Την ίδια ώρα, οι «καρακάξες» έμεναν στο 1-1 απέναντι στην Τότεναμ, με αποτέλεσμα οι «κόκκινοι διάβολοι» να στεφθούν πρωταθλητές με τέσσερις βαθμούς διαφορά (82-78).

1998-99
Μια μονομαχία μέχρις εσχάτων ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ, με τους «μπέμπηδες» να είναι ένα πόντο μπροστά και τις δύο ομάδες να έχουν εντός έδρας αναμετρήσεις την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βρέθηκε ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού, αφού η Τότεναμ προηγήθηκε μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μία από τις γνώριμες ανατροπές τους και με τελικό σκορ 2-1 έφτασαν στη νίκη και κατ’ επέκταση στο πρωτάθλημα. Η νίκη της Άρσεναλ, την ίδια ώρα, επί της Άστον Βίλα (1-0) δεν είχε κανένα αντίκρισμα για τους «κανονιέρηδες».

2007-08
Ισόβαθμες στους 84 πόντους πήγαν στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν το πάνω χέρι σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας, αφού είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων. Κάτι που σήμαινε πως ήθελαν νίκη ή έστω ίδιο αποτέλεσμα με τους «μπλε», ώστε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Η Τσέλσι έμεινε στο 1-1, στο Στάμφορντ Μπριτζ, απέναντι στην Μπόλτον, ωστόσο την ίδια ώρα ήταν γνωστό πως η Γιουνάιτεντ επικρατούσε με 2-0 στην έδρα της Γουίγκαν και κατακτούσε τον τίτλο.

2009-10
Η Τσέλσι ήταν ένα πόντο (83-82) μπροστά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν την 38η αγωνιστική και μόνο με θαύμα θα έχανε τον τίτλο, αφού υποδεχόταν στο φινάλε τη Γουίγκαν. Όπερ και εγένετο, καθώς οι «μπλε» έφτασαν στο εντυπωσιακό 8-0 επί της αντιπάλου τους, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, για τη Γιουνάιτεντ δεν είχε αντίκρισμα η νίκη με το ευρύ 4-0 απέναντι στη Στόουκ.

2011-12
Το πιο δραματικό φινάλε στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (από τη σεζόν 1992-93). Ο τίτλος δεν κρίθηκε απλά την τελευταία αγωνιστική, αλλά κυριολεκτικά στο νήμα. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ ήταν ισόβαθμες, με τη Σίτι να υπερέχει στην ισοβαθμία. Η Γιουνάιτεντ έκανε το καθήκον της, επικρατώντας στην έδρα της Σάντερλαντ με 1-0 και περίμενε «γκέλα» της συμπολίτισσάς της, στο Ετιχάντ. Μέχρι το 90’ η ΚΠΡ έκανε την απόλυτη έκπληξη, αφού προηγούταν με 1-2, όμως με δύο γκολ στις καθυστερήσεις η Σίτι «έκλεψε» τη νίκη και με σκορ 3-2 έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

2013-14
Όπως φέτος, έτσι και πριν πέντε χρόνια, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μονομαχούσαν για τον τίτλο, μόνο που τότε οι «πολίτες» ήταν μπροστά δύο βαθμούς (φέτος ένα). Οι «κόκκινοι» ήλπιζαν σε ένα θαύμα που δεν ήρθε ποτέ, αφού η Σίτι νίκησε στην τελευταία αγωνιστική τη Γουέστ Χαμ με 2-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ επικρατούσε με 2-1 της Νιουκάστλ, σε μία νίκη που δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα.

 

Τελευταία Νέα