Ο «εφιάλτης» του 4-0 για την Μπάρτσα

Ο «εφιάλτης» του 4-0 για την Μπάρτσα

Ο «εφιάλτης» του 4-0 για την Μπάρτσα

bet365

Για έκτη φορά στην ιστορία της η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με 4-0 στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις προηγούμενες πέντε.

H Mπαρτσελόνα το βράδυ της περασμένης Τρίτης δέχτηκε στο Άνφιλντ ένα ισχυρό χαστούκι που θα θυμάται για πολλά-πολλά χρόνια. Σε μια επική παράσταση της Λίβερπουλ, όπου έριξαν τους Καταλανούς στο καναβάτσο κι άφησαν άφωνο όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία της Μπάρτσα συναντάμε τέτοια περίπτωση. Προφανώς και η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι μία, αλλά πολλές φορές!

Μπαρτσελόνα – Κολωνία 0-4 (5/11/1980)
Τίποτα δεν προμήνυε το συγκεκριμένο «κάζο» για τους Καταλανούς στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού στο πρώτο παιχνίδι, στη Γερμανία, η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με 1-0 και όλα έδειχναν πως θα είχε εύκολο έργο στον επαναληπτικό. Ωστόσο, στο Καμπ Νου, η Κολωνία υποχρέωσε τους «μπλαουγκράνα» στη μεγαλύτερη ήττα - μέχρι τότε – της ευρωπαϊκής τους ιστορίας. Νίκησε με 0-4 (Στρακ, Ένγκελς, Λιτμπάρσκι, Μίλερ) και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Μίλαν – Μπαρτσελόνα 4-0 (18/5/1994)
Η ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ, με αστέρια όπως ο Ρομάριο, ο Στόιτσκοφ, ο Κούμαν και οι άλλοι, ήταν το μεγάλο φαβορί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η Μίλαν μπορεί να είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Φαν Μπάστεν, Μπαρέζι, Κοστακούρτα και Λεντίνι, όμως εκείνο το βράδυ έλαμψε το «άστρο» του Ντέγιαν Σαβίσεβιτς. Ο Μαυροβούνιος σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ, κάνοντας ό,τι ήθελε την άμυνα των «μπλαουγκράνα». Μασάρο (2) και Ντεσαγί υπέγραψαν το τελικό 4-0, που αποτελεί τη μεγαλύτερη, σε έκταση, νίκη σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου 0-4 (5/11/1997)
Για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μπλαουγκράνα» είχαν μόλις ένα βαθμό μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές και το ματς κόντρα στην ουκρανική ομάδα είχε χαρακτήρα τελικού, αναφορικά με την υπόθεση-πρόκριση. Ωστόσο, η Ντιναμό Κιέβου έστησε «πάρτι» στο Καμπ Νου (όπως είχε κάνει και στο 3-0 του Ολιμπίνσκι, δύο εβδομάδες νωρίτερα) με πρωταγωνιστή τον Αντρέι Σεφτσένκο. Ο 21χρονος – τότε – επιθετικός έκανε «όργια» στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας στο χατ-τρικ, ενώ το άλλο γκολ των Ουκρανών είχε πετύχει ο Ρεμπρόφ. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έβαλε τέλος στις ελπίδες της Μπαρτσελόνα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 4-0 (23/4/2013)
Οι «μπλαουγκράνα» ήταν το φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως υπέστησαν ένα τεράστιο στραπάτσο από τους Βαυαρούς και στις δύο αναμετρήσεις. Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, στο Μόναχο, η Μπάγερν συνέτριψε την αντίπαλό της με 4-0 (Μίλερ 2, Γκόμεζ, Ρόμπεν) και μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία. Μάλιστα και στον επαναληπτικό του Καμπ Νου η γερμανική ομάδα έκανε πάρτι, επικρατώντας με 3-0.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 4-0 (14/2/2017)
Η μοναδική φορά που το συγκεκριμένο σκορ δεν αποτέλεσε «ταφόπλακα» για τους Καταλανούς στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί η Παρί μπορεί να επικράτησε με 4-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» (Ντι Μαρία 2, Ντράξλερ, Καβάνι), όμως στον επαναληπτικό έγινε η μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 6-1 και «έσβησε» το βαρύ 4-0 του Παρισιού.

 

Τελευταία Νέα