Όταν μιλάει ο αρχηγός

Όταν μιλάει ο αρχηγός

Όταν μιλάει ο αρχηγός

bet365

Ο Βινσέν Κομπανί δίνει το πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια σημαντικά “game winning goals” στην καριέρα του Βέλγου αμυντικού.

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (30/4/2012)
Εκείνη τη χρονιά μπορεί ο Αγουέρο να έδωσε το πρωτάθλημα στη Σίτι με γκολ στο 94’ την τελευταία αγωνιστική, όμως η μισή δουλειά είχε γίνει από τον Κομπανί δύο στροφές πριν. Με δικό του τέρμα, οι «πολίτες» είχαν νικήσει με 1-0 στο ντέρμπι της πόλης, πιάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας τη Γιουνάιτεντ. Στη συνέχεια έγινε το 2/2 και η Μάντσεστερ Σίτι, που υπερίσχυε στην ισοβαθμία, πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα, μετά από 44 χρόνια.

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 2-0 (11/5/2014)
Ο μεγάλος αρχηγός δηλώνει πάντα «παρών» σε κάθε πρωτάθλημα της ομάδας του, όταν αυτό κρίνεται στο φινάλε. Όπως έκανε το 2012, όπως έκανε φέτος, το ίδιο είχε κάνει και το 2014. Ξανά τότε, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι μάχονταν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο, με τους «πολίτες» να θέλουν μόνο νίκη, ώστε να μην τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της αντιπάλου τους. Ο Κομπανί ήταν αυτός που διαμόρφωσε μέσα σε αποθέωση το τελικό 2-0 επί της Γουέστ Χαμ, που χάρισε στην ομάδα του ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Ουαλία – Βέλγιο 0-2 (7/9/2012)
Η πορεία προς την επιστροφή των «κόκκινων διαβόλων» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 στο Κάρντιφ. Ο αρχηγός της ομάδας, Βινσέν Κομπανί, ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο προς την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας, καθώς ήταν ο παίκτης που σημείωσε το πρώτο τέρμα του Βελγίου στην προκριματική φάση. Έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, στο 2-0 επί της Ουαλίας.

Μπραν – Αμβούργο 0-1 (25/10/2007)
Στην προτελευταία σεζόν του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (πριν μετονομαστεί σε Γιουρόπα Λιγκ) το σύστημα διεξαγωγής των ομίλων προέβλεπε μία αναμέτρηση για κάθε ομάδα με τις υπόλοιπες αντιπάλους της και όχι παιχνίδια μέσα-έξω. Στην πρώτη αγωνιστική, το Αμβούργο δοκιμάστηκε στη Νορβηγία, απέναντι στην Μπραν, με τη γερμανική ομάδα να μπαίνει με το δεξί στη διοργάνωση. Νίκη με 1-0, χάρις σε ένα τέρμα του Κομπανί.

Μπέτις – Άντερλεχτ 0-1 (6/12/2005)
Ο τελευταίος αγώνας του Κομπανί με τη φανέλα της Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ έμελλε να είναι και σημαδιακός για τον ίδιο, αφού σημείωσε το παρθενικό του γκολ στη διοργάνωση (έχει πετύχει μόλις ένα ακόμα με τη Σίτι το 2014). Το δικό του τέρμα έδωσε στη βελγική ομάδα τη νίκη με 1-0 επί της Μπέτις, στην Ισπανία, όμως δεν ήταν αρκετό για κάποια πρόκριση, αφού η Άντερλεχτ ήταν ήδη αποκλεισμένη πριν την τελευταία αγωνιστική. Το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο και να μην τερματίσει στο «μηδέν».

 

Τελευταία Νέα