Θα έχει κάποια χώρα 5 ομάδες στο Champions League;

Gazzetta team
Θα έχει κάποια χώρα 5 ομάδες στο Champions League;

bet365

Η σεζόν φτάνει στο τέλος της και το Planet Football εξετάζει υπό ποιες προϋποθέσεις θα έχει μία χώρα 5 ομάδες στο επόμενο Champions League.

Η τελευταία φορά που μία χώρα είχε 5 ομάδες στους ομίλους του Champions League ήταν τη σεζόν 2017-18. Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους, κατακτώντας τις 3 πρώτες θέσεις της Premier League, ενώ η 4η Λίβερπουλ βρέθηκε στα προκριματικά και πιο συγκεκριμένα στη φάση των play off. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχε τερματίσει στην 6η θέση στο πρωτάθλημα πήρε το τελευταίο εισιτήριο, κατακτώντας το Europa League στον τελικό με τον Άγιαξ.

Οι 5 θέσεις των Άγγλων δεν ήταν εγγυημένες με τους κόκκινους να παίζουν στα προκριματικά, όταν είχαν αποκλείσει την Χόφενχαϊμ. Φέτος, όμως, όποια χώρα βρεθεί με 5 ομάδες θα είναι όλες στους ομίλους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όμως; Μία θέση στους στον pot 1 των ισχυρών προβλέπεται για την ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League και άλλη 1 για την ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League.

Στα ημιτελικά του Europa League, λοιπόν, βρίσκονται οι Τσέλσι, Άιντραχτ, Βαλένθια και Άρσεναλ. Από αυτές μόνο η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει θέση μέσω του πρωταθλήματος, ενώ η μοναδική ομάδα που έχει ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει είναι η Άρσεναλ (θα πρέπει να χάσει η Τότεναμ στο φινάλε και η ομάδα του Έμερι να καλύψει και διαφορά 8 τερμάτων). Αν δεν γίνει το... θαύμα, λοιπόν, στην Premier και οι κανονιέρηδες κατακτήσουν το τρόπαιο, τότε η Αγγλία θα έχει 5 ομάδες (μαζί τους θα παίξουν οι Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ). Αν το κατακτήσει η Τσέλσι, τότε καμία χώρα δεν θα έχει 5 ομάδες.

Αυτό που ισχύει για την Άρσεναλ ισχύει για τις Άιντραχτ και Βαλένθια: αν τερματίσουν στην 4άδα των πρωταθλημάτων τους, τότε καμία χώρα δεν θα 5 ομάδες. Αν κατακτήσουν το Europa League και μείνουν εκτός 4άδας, τότε η χώρα τους θα έχει 5.

Πώς διαμορφώνονται οι όμιλοι του Champions League τη σεζόν 2019-20 αυτή τη στιγμή, με 13 ομάδες να είναι ήδη γνωστές:

Pot 1: Μπαρτσελόνα (ως πρωταθλήτρια Ισπανίας), Γιουβέντους (ως πρωταθλήτρια Ιταλίας), Παρί Σεν Ζερμέν (ως πρωταθλήτρια Γαλλίας), Ζενίτ (ως πρωταθλήτρια Ρωσίας)

Στο Pot 1 θα βρεθούν άλλες 4 ομάδες: Η πρωταθλήτρια Αγγλίας (φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι), η πρωταθλήτρια Γερμανίας (φαβορί η Μπάγερν), η κάτοχος του Europa League (όποια και αν είναι αυτή) και η κάτοχος του Champions League. Στην τελευταία περίπτωση αν νικήτρια είναι είτε η Μπαρτσελόνα είτε η Λίβερπουλ, τότε τη θέση θα πάρει η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας (φαβορί η Μπενφίκα). Ο Άγιαξ θα αποφύγει τα προκριματικά και θα πάρει θέση στους ισχυρούς αν το κατακτήσει, ενώ η Τότεναμ θα αποφύγει το 2o ή το 3o γκρουπ (τονίζουμε ότι οι Spurs δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει θέση στην 4άδα, αλλά οι πιθανότητες να μείνουν εκτός 4άδας είναι πολύ μικρές).

Pot 2: Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ (αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το Champions League), Τσέλσι (αν δεν κατακτήσει το Europa League), Ντόρτμουντ (αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα)

Pot 2 ή 3: Νάπολι

Pot 3 ή 4: Λειψία

 

Τελευταία Νέα