Οι βραδιές που έγινε «ήρωας» ο Σαντιό Μανέ (vids)

Οι βραδιές που έγινε «ήρωας» ο Σαντιό Μανέ (vids)

Οι βραδιές που έγινε «ήρωας» ο Σαντιό Μανέ (vids)

bet365

Τα δύο τέρματα του Σενεγαλέζου μεσοεπιθετικού έστειλαν τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σημαντικά παιχνίδια στην καριέρα του 27χρονου άσου, που κρίθηκαν με δικά του γκολ.

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 3-2 (20/3/2016)
Το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι του Μανέ στα αγγλικά γήπεδα και πιθανότατα αυτό που του έδωσε τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ έγινε απέναντι στη νυν ομάδα του. Πριν το ματς της 31ης αγωνιστικής, η Σαουθάμπτον βρισκόταν τέσσερις βαθμούς πίσω από τους «κόκκινους» και ήθελε μόνο νίκη, ώστε να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη. Η ομάδα του Κλοπ προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη οι «Άγιοι» έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαντιό Μανέ. Ο Σενεγαλέζος άσος σημείωσε δύο γκολ (το άλλο ο Γκρατσιάνο Πελέ) και οδήγησε τη Σαουθάμπτον στη νίκη με 3-2. Μάλιστα, έχασε την ευκαιρία για χατ-τρικ, καθώς δεν είχε καταφέρει να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 4-2 (1/5/2016)
Λίγες ημέρες μετά τη μοναδική του παράσταση απέναντι στη Λίβερπουλ, ο Μανέ απέδειξε πως δε... χωρούσε πλέον στο Σεντ Μέρις και ότι στο τέλος της σεζόν θα έπαιρνε μεταγραφή για μεγαλύτερο σύλλογο. «Θύμα» του αυτή τη φορά έπεσε η Μάντσεστερ Σίτι, με το Σενεγαλέζο μεσοεπιθετικό να φτάνει στο χατ-τρικ και να οδηγεί την ομάδα του στο εντυπωσιακό 4-2, για την 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ έχανε από τη Σουόνσι και η Σαουθάμπτον έμπαινε στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας, που οδηγούσε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Έβερτον – Λίβερπουλ 0-1 (19/12/2016)
Το καλοκαίρι του 2016 πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ και το πρώτο ματς που έβαλε τη «σφραγίδα» του ήταν στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ. Για τη 17η αγωνιστική, η Έβερτον υποδέχθηκε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, σε ένα παιχνίδι που πήγαινε ολοταχώς για λευκή ισοπαλία. Όλοι υπολόγιζαν χωρίς τον Σαντιό Μανέ, ο οποίος στις καθυστερήσεις πήρε το ριμπάουντ, έπειτα από το σουτ του Στάριτζ, χαρίζοντας στους «κόκκινους» τη νίκη με 1-0, που τους διατήρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-0 (11/2/2017)
Ένα ντέρμπι με φόντο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής. Η δεύτερη Τότεναμ ήταν μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από την πέμπτη Λίβερπουλ, πριν το μεταξύ τους ματς στο Άνφιλντ. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Σαντιό Μανέ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (16’-18’), «καθαρίζοντας» από νωρίς την υπόθεση-νίκη. Το τελικό 2-0 έφερε τη Λίβερπουλ σε απόσταση αναπνοής από την Τότεναμ, με τις δύο ομάδες στο τέλος της σεζόν να παίρνουν το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Πόρτο – Λίβερπουλ 0-5 (14/2/2018)
Στην περσινή ξέφρενη πορεία των «κόκκινων» μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το πρώτο εμπόδιο στη φάση των νοκ-άουτ ήταν η Πόρτο. Η υπόθεση-πρόκριση κρίθηκε από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Ντραγκάο, όπου η Λίβερπουλ έκανε επίδειξη δύναμης. Επικράτησε με το εντυπωσιακό 0-5, με τον Σαντιό Μανέ να κάνει χατ-τρικ, με τους Σαλάχ και Φιρμίνο να συμπληρώνουν τον πίνακα των σκόρερ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

 

Τελευταία Νέα