Λάτσιο-Ρόμα: Derby della... Champions League!

Gazzetta team
Λάτσιο-Ρόμα: Derby della... Champions League!

bet365

Στη Ρώμη έχουν ντέρμπι καθώς κυνηγούν την 4η θέση της Serie A και το Planet Football του gazzetta.gr μπαίνει στο κλίμα.

Η απόφαση της νομαρχίας να επιτρέψει την επιστροφή του ντέρμπι σε βραδινή ώρα, προκάλεσε και τις σχετικές συζητήσεις για το αν είναι σωστή ή όχι. «Αρκετά πια με τη βία. Ελπίζω να δούμε ένα ντέρμπι αντάξιο της Ρώμης», σχολίασε για παράδειγμα η δήμαρχος. Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο όρος "θέαμα" σε ό,τι αφορά την Ρώμη ήταν πάντα συνδεδεμένος με τη βία, ελπίζουμε να δούμε "βία" στον αγωνιστικό χώρο. Το οποίο μεταφράζεται σε ένα 90λεπτο με πάθος, σχεδόν σίγουρη αποβολή, πιθανότατα και κάποιον πανηγυρισμό ή κίνηση που θα προκαλέσει οργή στις εξέδρες. Το θέμα είναι ποιος θα τα κάνει όλα αυτά και ποιος θα βγει νικητής από την αρένα του Olimpico, όπου θα έχει στραμμένη την προσοχή του και το Μιλάνο...

Η Λάτσιο θα πάει εκεί προσεχώς, τόσο για το πρωτάθλημα (Ιντερ) όσο και για το κύπελλο (Μίλαν), αλλά το αν θα την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πρώτο, θα κριθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό από το τι θα κάνει το βράδυ του Σαββάτου. Η ήττα από την Τζένοα άφησε πίσω τους Λατσιάλι -που έχουν και ένα ματς λιγότερο- στη μάχη για έξοδο στο Champions League και αυτό σημαίνει ότι η νίκη στο ντέρμπι αποτελεί μονόδρομο. Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι θα έχει χάσει σχεδόν -γιατί θα απομένει η ρεβάνς στο Coppa Italia- τα πάντα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Για να μη συμβεί αυτό, η Λάτσιο πάει στο ντέρμπι ενωμένη και με τους ultras να επιχειρούν να... βάλουν το πρώτο γκολ, αποκαλύπτοντας με ένα βίντεο την coreo που ετοιμάζουν οι αντίπαλοι.

Την ίδια ώρα, ο Ιντσάγκι και οι παίκτες του προετοιμάστηκαν για τα γκολ που θα πρέπει να βάλουν αυτοί, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο όπως φάνηκε και κόντρα στη Μίλαν πριν λίγα 24ωρα. Οι Μπιανκοσελέστι είναι φανερό ότι έχουν επιβαρυνθεί, όπως αναμενόταν, από τη στιγμή που δεν αδιαφόρησαν για καμία διοργάνωση, αλλά το θετικό είναι ότι επιστρέφουν σιγά-σιγά όσοι έλειπαν. Για την ακρίβεια, μόνο οι Μπερίσα και Λουκάκου είναι εκτός λόγω τραυματισμών πλέον, με τον Ιντσάγκι να έχει στη διάθεση του ξανά τον Λουίς Αλμπέρτο. Αλλαγή για το τελευταίο 20λεπτο στον ημιτελικό του κυπέλλου, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στον πάγκο και στο ντέρμπι, προσφέροντας όμως μια πολύ καλή επιλογή στον προπονητή του.

«Η επιστροφή του είναι πολύ σημαντική, αν και ακόμη δεν έχει, όπως είναι λογικό, ρυθμό για 90λεπτο», είπε ο allenatore, ο οποίος φέρεται να έχει αποφασίσει για την αρχική 11άδα, με τριάδα πάντα πίσω: Στρακόσια στο τέρμα, άμυνα οι Μπαστός-Ατσέρμπι-Ράντου, στα άκρα οι Ρόμουλο και Λούλιτς, τριάδα στα χαφ οι Παρόλο-Λέιβα-Μιλίνκοβιτς και ο Κορέα θα είναι το στήριγμα του Ιμόμπιλε. Αυτή αναμένεται να είναι η 11άδα με την οποία θα παραταχθεί η Λάτσιο, η οποία έχει να πανηγυρίσει νίκη επί της συμπολίτισσας από τις 30 Απριλίου 2017 (1-3). Και αν θέλει να ξαναπανηγυρίσει, θα πρέπει ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να είναι καλός και ο Ιμόμπιλε εύστοχος.

Το ίδιο περιμένει, από την άλλη πλευρά, ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο από τον Εντιν Τζέκο, ο οποίος έδωσε τη νίκη επί της Φροζινόνε και διατήρησε την Ρόμα στο -1 από την 4άδα. Ηταν το γκολ Νο85 του Βόσνιου με τη φανέλα των Τζαλορόσι, πράγμα που σημαίνει ότι ισοφάρισε την επίδοση του στη Βόλφσμπουργκ. Και από τη στιγμή που με καμία άλλη ομάδα δεν πέτυχε περισσότερα, το επόμενο γκολ του υψηλόσωμου φορ θα σημαίνει ότι οι περισσότεροι πανηγυρισμοί του ήταν με τη φανέλα των Ρωμαίων. Ευχή του Φραντσέσκο Τότι, είναι αυτό να συμβεί άμεσα, για να μπει και τέλος στην... κατάρα, αφού το τελευταίο γκολ πρωταθλήματος του Βόσνιου στο Olimpico είναι σχεδόν πριν ένα χρόνο. «Doppietta την Κυριακή;», ρώτησε μέσω social media τον Τζέκο, ο οποίος απάντησε «καλύτερα το Σάββατο».

Ο Capitano μπορεί να... έχασε την ημέρα αλλά συνήθως δεν έχανε ποτέ τον στόχο, όταν βρισκόταν σε θέση βολής στο ντέρμπι, κάτι που περιμένουν όλοι να δουν αν θα συμβεί και με τον Τζανιόλο στο πρώτο του ντέρμπι. Ο νεαρός είναι ένας από αυτούς που μπορούν, με βάση όσα έχει δείξει ως τώρα, να κρίνουν πολλά, αρκεί φυσικά να μην κολλήσει από την ατμόσφαιρα του πρώτου του derby della Capitale. «Ο Νικολό πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και με κακία. Του έχω μιλήσει ελάχιστα για το ντέρμπι, το κάνουν άλλωστε οι συμπαίκτες του. Περιμένουμε πολλά, θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος όλη την εβδομάδα πρόσεχε τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι στις προπονήσεις, αφού ο αρχηγός είχε τον σοβαρότερο τραυματισμό της καριέρας του και θέλει σωστή διαχείριση (να παίζει μόνο όταν πρέπει οπωσδήποτε) για να βγει η σεζόν χωρίς υποτροπές.

Η παρουσία του, άλλωστε, είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για αγωνιστικούς. Με τον Ντε Ρόσι στον αγωνιστικό χώρο, σε αυτή τη σχεδόν διετία του Ντι Φραντσέσκο, η Ρόμα έχει 59,2% στις νίκες, ενώ χωρίς αυτόν 47,2%. Με τον Ντε Ρόσι στον αγωνιστικό χώρο παίρνει κατά μέσο όρο 2 βαθμούς στο παιχνίδι, χωρίς αυτόν παίρνει 1,6. Και επειδή οι Τζαλορόσι θέλουν να αυξήσουν όσο το δυνατόν τις πιθανότητες τους για νίκη, ώστε να μη δουν τις Ιντερ και Μίλαν να απομακρύνονται, ο αρχηγός είναι το φαβορί έναντι του Ενζονζί για μια θέση στο κέντρο, με τους Τζανιόλο-Ελ Σαράουι να αποτελούν τα στηρίγματα του Τζέκο και τον Μανωλά να κατευθύνει την άμυνα αφού ξεπέρασε το πρόβλημα και είναι έτοιμος.

Οπως δηλώνουν όλοι σε αμφότερες τις πλευρές και τώρα θα πρέπει να το δείξουν και στο γήπεδο, με την ευχή να είναι ένα ντέρμπι αντάξιο της Ρώμης...

 

Τελευταία Νέα