Αυτοί που έπαιξαν σε Τότεναμ και Άρσεναλ

Αυτοί που έπαιξαν σε Τότεναμ και Άρσεναλ

bet365

Το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου διεξάγεται σήμερα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που φόρεσαν τη φανέλα τόσο της Τότεναμ, όσο και της Άρσεναλ.

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ
Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής, μετά τον Τζίμι Ρόμπερτσον τη δεκαετία του ’60, που έχει σκοράρει σε “North London Derby” με τη φανέλα και των δύο ομάδων. Ο πρώτος σταθμός του Τογκολέζου επιθετικού στα αγγλικά γήπεδα ήταν στην Άρσεναλ, το 2006. Στους «κανονιέρηδες» έμεινε για τρία χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα σημείωσε οκτώ τέρματα απέναντι στην Τότεναμ, σε όλες τις διοργανώσεις. Το 2009 πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι, για να ακολουθήσουν οι δανεισμοί σε Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ. Οι «πετεινοί» τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή το 2012, με τον Αντεμπαγιόρ να είναι κάτοικος Γουάιτ Χαρτ Λέιν μέχρι το 2015. Ως παίκτης της Τότεναμ πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Γουίλιαμ Γκαλάς
Ο ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα και των τριών «μεγάλων» του Λονδίνου. Από το 2001 έως το 2006 αγωνίστηκε στην Τσέλσι και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Άρσεναλ, ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Άσλεϊ Κόουλ. Ο Γάλλος αμυντικός πήρε τη φανέλα με το Νο10, ενώ πολύ γρήγορα ο Αρσέν Βενγκέρ τον έχρισε αρχηγό της ομάδας. Στους «κανονιέρηδες» έμεινε μέχρι το 2010, αφού οι συζητήσεις για επέκταση του συμβολαίου του δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα και ο ίδιος έμεινε ελεύθερος. Έτσι, στα 33 του, ο Γκαλάς υπέγραψε για ένα χρόνο στην Τότεναμ, όμως οι πολύ καλές εμφανίσεις του, οδήγησαν τη διοίκηση της ομάδας στην πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του, για επιπλέον δύο χρόνια. Το 2013 αποχώρησε και συνέχισε την καριέρα του στην Αυστραλία.

Ντέιβιντ Μπέντλεϊ
Στο ξεκίνημα της καριέρας του θεωρήθηκε ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Από τις ακαδημίες της Άρσεναλ προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 2001, όμως μέχρι το 2006 πραγματοποίησε μόλις μία συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ παραχωρήθηκε δύο φορές δανεικός. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Μπλάκμπερν και αφού ανέβασε τις μετοχές του, το 2008 επέστρεψε στο Λονδίνο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Τότεναμ. Το ξεκίνημά του στους «πετεινούς» ήταν εντυπωσιακό, όμως σιγά σιγά ο Άγγλος μεσοεπιθετικός «ξεφούσκωσε». Ακολούθησαν συνεχόμενοι δανεισμοί και το 2013 ο Μπέντλεϊ έφυγε από την Τότεναμ. Ένα χρόνο μετά, στα 29 του, αποχώρησε και από την ενεργό δράση.

Σολ Κάμπελ
Για κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή δεν έγινε ποτέ τόσος ντόρος, σχετικά με τη μετακίνησή του από την Τότεναμ στην Άρσεναλ ή το αντίθετο. Από τις ακαδημίες των «πετεινών», ο Άγγλος αμυντικός προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και μόλις στα 23 του χρόνια έγινε αρχηγός του συλλόγου. Για τους οπαδούς αποτελούσε «σημαία», όμως το 2001 επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Τότεναμ, παρά το γεγονός ότι δημόσια είχε δηλώσει πως θα παρέμενε. Ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί σε μία ομάδα που συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ και διεκδικούσε τίτλους. Έτσι, το καλοκαίρι του 2001 υπέγραψε ως ελεύθερος στην Άρσεναλ. Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες, με τους φίλους της Τότεναμ να τον αποκαλούν «Ιούδα» και στην επιστροφή του στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν έγινε... το έλα να δεις. Από την πρώτη του κιόλας σεζόν στο Χάιμπουρι, ο Κάμπελ κατέκτησε το νταμπλ, ενώ παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το 2006. Μάλιστα, το 2010 επέστρεψε για λίγους μήνες, ξανά στην Άρσεναλ.

Πατ Τζένινγκς
Ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική της Βόρειας Ιρλανδίας έχει γράψει τη δική του ιστορία στις δύο ομάδες του βόρειου Λονδίνου. Το 1964, μόλις στα 19 του, υπέγραψε στην Τότεναμ, στην οποία παρέμεινε για 13 χρόνια, κατακτώντας μεταξύ άλλων και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το 1972. Πέντε χρόνια μετά, ο Τζένινγκς αποχώρησε από την Τότεναμ, καθώς οι «πετεινοί» έκριναν πως στα 32 του δεν είχε να προσφέρει κάτι περισσότερο στην ομάδα. Ο Βορειοϊρλανδός μετακινήθηκε στην Άρσεναλ, στην οποία παρέμεινε για οκτώ χρόνια, δηλαδή μέχρι τα 40 του. Μέσα σε αυτό το διάστημα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στο αγγλικό ποδόσφαιρο, που έφτασε τις χίλιες συμμετοχές, ενώ το 1985 επέστρεψε για λίγους μήνες στην Τότεναμ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα