Ο «επόμενος Κάρικ» και το βάρος της δήλωσης του Σόλσκιερ (vids)

Ο «επόμενος Κάρικ» και το βάρος της δήλωσης του Σόλσκιερ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο «επόμενος Κάρικ» και το βάρος της δήλωσης του Σόλσκιερ (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να δώσει σε ακόμα έναν νεαρό ποδοσφαιριστή την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη ομάδα και να κάνει ντεμπούτο, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να... προσθέτει βάρος στους ώμους του 17χρονου, Τζέιμς Γκάρνερ, με την ατάκα για τον επόμενο Κάρικ. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Με το σκορ στο 3-1 υπέρ των «κόκκινων διαβόλων» το βράδυ της Τετάρτης στο Selhurst Park, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των... ειδικών συνθηκών και αποστολών ελέω των πολλών απουσιών, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε την απόφαση να εμπιστευθεί ακόμα έναν νεαρό παίκτη από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Κάποτε κι εκείνος βρέθηκε σε μια γενιά παικτών που πέτυχαν πολλά πράγματα με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και από τη στιγμή που οι σκέψεις του, η νοοτροπία του και οι αντιλήψεις του γύρω από το ποδόσφαιρο έχουν το DNA του συλλόγου του Μάντσεστερ, ο Νορβηγός κόουτς πράττει ανάλογα για το καλό του κλαμπ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, λοιπόν, ο Τζέιμς Γκάρνερ σηκώθηκε από τον πάγκο κι έβαλε τη φανέλα του, με τον Σόλσκιερ, τον Κάρικ και τον Γουίλαν να χαμογελούν και να τον ενθαρρύνουν να μπει και να παίξει δίχως άγχος, ώστε ν' απολαύσει τα λεπτά συμμετοχής που θα έπαιρνε για πρώτη φορά στο ανδρικό τμήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γκάρνερ έγινε ο 230ος ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες των «κόκκινων διαβόλων» που φτάνει να πραγματοποιήσει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, όντας 17 ετών και γεννηθείς τον Μάρτιο του 2001.

Μάλιστα, έγινε ο δεύτερος παίκτης γεννημένος τον 21ο αιώνα που παίζει σε ματς της Premier League, έπειτα από τον Μπουκάγιο Σακά της Άρσεναλ.

Ο νεαρός αμυντικός χαφ, ξεχωρίζει στο τμήμα κ-18 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη δουλειά που κάνει κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, για την ευκολία με την οποία να σταματήσει φάσεις, να τρέξει πρώτος στη μπάλα «διαβάζοντας» τη μεταβίβαση του αντιπάλου και να κάνει το κλέψιμο για να σπρώξει στην επίθεση το παιχνίδι της ομάδας του.

Βέβαια, ακόμα δεν έχει δουλέψει τόσο πολύ τη μακρινή μπαλιά την έξυπνη πάσα που μπορεί να «κόψει» την αντίπαλη άμυνα και να στείλει κάποιον συμπαίκτη του στα αντίπαλα καρέ με καλές προοπτικές για γκολ, ωστόσο, στην ηλικία του μπορεί να εξελίξει τις ικανότητές του και να τολμήσει περισσότερα πράγματα για να φτιάξει και το μέλλον του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Προς το παρόν περιορίζεται σε πάσες σε κοντινή απόσταση αλλά και... καθάρισμα των φάσεων πριν καν αυτές εκφραστούν και προκαλέσουν κίνδυνο στην εστία της ομάδας του.

Στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται από την ηλικία των 7 ετών, έχοντας δώσει το «παρών» φέτος και στα ματς του UEFA Youth League σε επίπεδο κ-19.

Με το ανδρικό τμήμα ήταν ανάμεσα στους αναπληρωματικούς δίχως να χρησιμοποιηθεί στα παιχνίδια με τις Βαλένθια και Ρέντινγκ μέσα στη φετινή σεζόν, ενώ, σε διεθνές επίπεδο ήταν αρχηγός και έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην πορεία της Αγγλίας στο Euro U-17, όταν τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν μέχρι και τα ημιτελικά και αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Ολλανδία.

Ο Σόλσκιερ, τον χαρακτήρισε... επόμενο Κάρικ, αν φυσικά δουλέψει πολύ, ωστόσο, αυτό που είχε να πει για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που είχε πάρει μαζί του στην αποστολή για το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας ελέω των απουσιών, ήταν πως τα παιδιά είναι απολύτως έτοιμα να προσφέρουν και να βοηθήσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εφόσον κληθούν να το κάνουν, έστω και με ολιγόλεπτες συμμετοχές...

 

Τελευταία Νέα