Όταν ο Σόλσκιερ «σκότωνε» τη Λίβερπουλ (vids)

Όταν ο Σόλσκιερ «σκότωνε» τη Λίβερπουλ (vids)

bet365

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τους «κόκκινους» ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα γκολ, που είχε πετύχει ο Νορβηγός απέναντι στη Λίβερπουλ, ως ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1 (24/1/1999)
Το πιο χαρακτηριστικό γκολ του Σόλσκιερ απέναντι στους «κόκκινους». Για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας, η Λίβερπουλ είχε προηγηθεί μόλις στο 3’ με τον Όουεν και κρατούσε σφιχτά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο 81’, ο Φέργκιουσον πέρασε το Νορβηγό στο παιχνίδι και λίγα λεπτά αργότερα έγινε η ολική ανατροπή. Ο Γιορκ ισοφάρισε στο 88’ και ο Σόλσκιερ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις. Ένα τέρμα που άνοιξε το δρόμο στη Γιουνάιτεντ προς το τρεμπλ, το οποίο – επίσης – ο Σόλσκιερ χάρισε στην ομάδα του, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-1 (4/3/2000)
Για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, το “North West Derby” στάθηκε σημαδιακό για τους γηπεδούχους. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη απώλεια βαθμών ήταν η τελευταία για τη Γιουνάιτεντ μέσα στη σεζόν, καθώς ακολούθησαν έντεκα σερί νίκες, μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Μπέργκερ ήταν αυτός που είχε βάλει μπροστά στο σκορ τη Λίβερπουλ, όμως ο Σόλσκιερ κατάφερε να κρατήσει αλώβητο το Ολντ Τράφορντ (συνολικά 15 νίκες και 4 ισοπαλίες σε όλη τη σεζόν), διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-0 (5/4/2003)
Στα 125 χρόνια αντιπαλότητας των δύο ομάδων, αυτή ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ, στο γήπεδό της (οι άλλες δύο τις δεκαετίες του ’20 και του ’40) και φυσικά η μεγαλύτερη στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν αυτός που δημιούργησε το συγκεκριμένο ρεκόρ, καθώς είχε σημειώσει το τελευταίο γκολ της ομάδας του στο 90’, γράφοντας το εντυπωσιακό 4-0. Νωρίτερα, είχαν πετύχει δύο γκολ ο Φαν Νιστελρόι και ένα ο Γκιγκς.

 

Τελευταία Νέα