Τότεναμ, η ειδική στο κλείσιμο των αγώνων

Τότεναμ, η ειδική στο κλείσιμο των αγώνων

Gazzetta team
Τότεναμ, η ειδική στο κλείσιμο των αγώνων

bet365

Πολλή κουβέντα γίνεται για τους τραυματισμούς της Τότεναμ ύστερα από ένα εξαντλητικό Mundial, όμως οι Spurs δείχνουν η πιο αξιόπιστη ομάδα στο φινάλε των αγώνων.

Χάρι Κέιν και Ντέλε Αλι είναι οι δύο τελευταίοι που προστέθηκαν στη λίστα με τους τραυματίες σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν. Είναι οι 2 από τους 9 παίκτες των Spurs που ήταν παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αντίθετα με άσους που αγωνίζονται σε άλλα πρωταθλήματα, δεν έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Κέιν και Αλι μπήκαν στη λίστα με τους Τρίπιερ, Γιορίς, Βερτόνγκεν, Ερικσεν, Ντάιερ, που έπαιξαν στη διοργάνωση της Ρωσίας και μέχρι πριν μερικές μέρες και τον αποκλεισμό από FA Cup και League Cup, δεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν ανάσα.

Ο απολογισμός δείχνει ότι οι παίκτες της Τότεναμ έχουν συσσωρευμένη κώπωση, όμως αν αυτό συνέβαινε όντως, θα περιμέναμε να είναι χειρότεροι στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων. Αντίθετα όμως, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα στην Premier League, οι Spurs έχουν πάρει 8 πόντους στο φινάλε των αναμετρήσεών τους στο πρωτάθλημα. Οι δύο τελευταίοι αγώνες τους στην PL το έχουν υπογραμμίσει αυτό. Πρώτα, με την Γουότφορντ εντός έδρας, η Τότεναμ γύρισε το ματς στα τελευταία 11 λεπτά με τους Σον και Γιορέντε να βρίσκουν δίχτυα και στη συνέχεια με την Νιούκαστλ, με τον Σον να σκοράρει στο 83'. Οι αγώνες της ομάδας του Μαουρίσιο Ποκετίνο κόντρα σε Μπέρνλι και Φούλαμ ήταν αμφότεροι στην ισοπαλία μέχρι το 81', πριν οι Ερικσεν και Γουίκς αντίστοιχα χαρίσουν νίκες.

Η Τότεναμ είναι επίσης δυνατή και στην άλλη πλευρά του γηπέδου όσο η ώρα περνά, καθώς έχει χάσει μόλις έναν βαθμό μετά το 80' και αυτό έγινε στο εντός έδρας ματς με την Γουλβς, η οποία μετέτρεψε το 1-1 σε 1-3 με Ραούλ Χιμένες και Ελντερ Κόστα. Παρεμπιπτόντως, οι νεοφώτιστοι είναι επίσης πολύ ικανοί στο φινάλε καθώς έχουν πάρει 7 βαθμούς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Τότεναμ είναι η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος στο κλείσιμο των αγώνων από το 81' και μετά, έχοντας φτιάξει διαφορά +7 πόντων.

Μπορεί όμως κάποιος να πει ότι το ανώτερο ποιοτικά ρόστερ της Τότεναμ, της δίνει τη δυνατότητα να επιβληθεί στο φινάλε των ματς στις μικρομεσαίες ομάδες της PL. Την ίδια στιγμή, η Κάρντιφ μπορεί να βρίσκεται μόλις στο +4 από τον υποβιβασμό, όμως δείχνει μαχητικότητα στο κλείσιμο των αγώνων, έχοντας σκοράρει 6 φορές στα τελευταία δέκα λεπτά και έχοντας πάρει 4 πόντους.

Εχει επίσης δεχθεί 9 γκολ σε αυτό το διάστημα, όμως κανένα από αυτά δεν επηρέασε το αποτέλεσμα και σίγουρα αξίζει να δεις τα τελευταία λεπτά στους αγώνες της. Από την άλλη, η Φούλαμ, που είναι στην 19η θέση της PL, είναι η πιο επιρρεπής στο να δέχεται τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκείνο του Σλουπ στο 87' υπέρ της Κρίσταλ Πάλας ήταν το 11ο σε βάρος της φέτος σε αυτό το διάστημα, κάτι το οποίο της έχει κοστίσει δυνολικά 5 πόντους.

Η ζημιά με τα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο είναι χειρότερη για την Σαουθάμπτον, η οποία έχει πλέον χάσει 7 βαθμούς δεχόμενη σε αυτό το διάστημα και στις καθυστερήσεις. Στο 94' ο Ασλεϊ Μπάαρνς ισοφάρισε από τη βούλα του πέναλτι για την Μπέρνλι το Σάββατο στο Turf Moor. Οι Saints θα ήταν στη μέση του πίνακα αν δεν υπήρχαν αυτές οι επιδόσεις στο φινάλε, όχι σε απόσταση ενός ματς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οπως έχουν πρόβλημα στο να αντέξουν στη άμυνα στο τέλος των αγώνων, έτσι Φούλαμ και Σαουθάμπτον έχουν και στο να σκοράρουν από το 81' και μετά. Η Μπέρνλι, που βρίσκεται στην 17η θέση της Premier League δεν είναι σε καλύτερη θέση, αφού έχει δεχθεί 4 γκολ σε αυτό το διάστημα, παρότι το γκολ από την Σαουθάμπτον ήταν η πρώτη φορά που άλλαξε το αποτέλεσμα.

*Πηγή: Times

 

Τελευταία Νέα