Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο άνθρωπος των τελικών (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο άνθρωπος των τελικών (vids)

bet365

Ο CR7 χάρισε το ιταλικό σούπερ καπ στη Γιουβέντους και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους τελικούς, που ο Πορτογάλος έδωσε με τα γκολ του το τρόπαιο στην ομάδα του.

Τσάμπιονς Λιγκ 2007-08
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-1 (6-5 πεν.)

Ο πρώτος μεγάλος τελικός στην καριέρα του Κριστιάνο, με τον ίδιο να είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην έκβαση του ματς. Αυτός άνοιξε το σκορ για τους «μπέμπηδες», όμως η ισοφάριση από τον Λάμπαρντ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Στη «ρώσικη ρουλέτα», ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως – ευτυχώς για εκείνον - ο Φαν Ντερ Σαρ «καθάρισε» και χάρισε στην ομάδα του το τρόπαιο. Ο Ρονάλντο ξέσπασε σε λυγμούς μετά τη λήξη της αναμέτρησης, αφού ήξερε πως από ήρωας, παραλίγο να εξελιχθεί σε μοιραίος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κύπελλο Ισπανίας 2010-11
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Στην πρώτη χρονιά του Μουρίνιο στο Μπερναμπέου, η Μπαρτσελόνα υπερίσχυσε κατά κράτος της Ρεάλ Μαδρίτης σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η απάντηση της «βασίλισσας» ήρθε στον τελικό του Copa Del Rey. Μετά από 90 λεπτά χωρίς γκολ στο Μεστάγια, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με τον Ρονάλντο να σκοράρει με κεφαλιά στο 103’ και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του με 1-0. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της Ρεάλ μετά από τρία χρόνια «ανομβρίας» και ταυτόχρονα το πρώτο τρόπαιο του CR7 με τους Μαδριλένους. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα 14...

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ 2014
Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-0

Ισπανικός «εμφύλιος» ήταν ο τελικός του ευρωπαϊκού σούπερ καπ το 2014, ανάμεσα στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης, και στην κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη. Η «βασίλισσα» έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση με 2-0, στο Κάρντιφ της Ουαλίας, χάρις σε ισάριθμα τέρματα του Ρονάλντο (30’, 49’), ο οποίος κατέκτησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο τρόπαιο στην καριέρα του.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2016
Ρεάλ Μαδρίτης – Κασίμα Άντλερς 4-2

Πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι και η ίδια θα περίμενε, έφτασε η «βασίλισσα» στην κορυφή του κόσμου, το 2016. Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, η Κασίμα Άντλερς από την Ιαπωνία αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», αφού στο 52’ προηγήθηκε με 1-2. Κάπου εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Κριστιάνο, ο οποίος αφού ισοφάρισε στο 60’, «καθάρισε» για την ομάδα του στην παράταση. Σημείωσε δύο ακόμη γκολ (98’, 104’) και χάρισε στη Ρεάλ το τρόπαιο.

Τσάμπιονς Λιγκ 2016-17
Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Οι δύο νικηφόροι τελικοί απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης είχαν τη «σφραγίδα» του Σέρχιο Ράμος και στο Μπερναμπέου υπήρχε μουρμούρα σχετικά με την απόδοση του Κριστιάνο στα μεγάλα ραντεβού. Στο αγαπημένο του Κάρντιφ (στην ίδια πόλη είχε δώσει στην Ρεάλ το ευρωπαϊκό σούπερ καπ το 2014) ο Πορτογάλος έδωσε την απάντησή του, βγαίνοντας νικητής στη μονομαχία του με τον Τζίτζι Μπουφόν. Σημείωσε δύο από τα τέσσερα γκολ της «βασίλισσας» (το 1-0 και το 3-1), στο εντυπωσιακό 4-1 επί της «Μεγάλης Κυρίας».

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2017
Ρεάλ Μαδρίτης – Γκρέμιο 1-0

Ο τελευταίος τελικός που κρίθηκε από γκολ του Κριστιάνο, πριν από αυτόν στο ιταλικό σούπερ καπ. Στο Αμπού Ντάμπι, τον Δεκέμβριο του 2017, ο Κριστιάνο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 53’, δίνοντας στη Ρεάλ τη νίκη με 1-0 της Γκρέμιο και ταυτόχρονα το δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Υ.Γ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει βρει δίχτυα σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας (2004), τελικό Λιγκ Καπ Αγγλίας (2006), σούπερ καπ Ισπανίας (2012, 2017) και τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (2014), όμως τα συγκεκριμένα γκολ δεν ήταν κρίσιμα στην έκβαση του αγώνα και στην κατάκτηση του τροπαίου.

 

Τελευταία Νέα