H ονειρεμένη Γαλλία και το Μουντιάλ του Μόντριτς! (pics & vids)

Δημήτρης Βέργος
H ονειρεμένη Γαλλία και το Μουντιάλ του Μόντριτς! (pics & vids)

bet365

Το 2018 μας αποχαιρετά και το gazzetta.gr θυμάται τις στιγμές, τα γκολ, τα πρόσωπα και τις εικόνες που μας άφησε το Παγκόσμιο Κύπελλο που έλαβε χώρα το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η Γαλλία για δεύτερη φορά στην κορυφή του κόσμου. Η εκπληκτική Κροατία του Μόντριτς και της παρέας του σε μια πορεία σαν παραμύθι. Τα «Λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπόρεσαν να βρυχηθούν σε μια μεγάλη διοργάνωση. Ο Μέσι και η Αργεντινή γύρισαν ξανά σπίτι με άδεια χέρια. Η Γερμανία απογοήτευσε, η Ισπανία το ίδιο. Ο Κιλιάν Μπαπέ μας άφησε μια γεύση από το τι ακολουθεί στο μέλλον. Ο Όσκαρ Ταμπάρες μας συγκίνησε στον πάγκο της Ουρουγουάης. Ο Νεϊμάρ στον αγωνιστικό χώρο και ο Ντιέγο Μαραντόνα στην εξέδρα προκάλεσαν σχόλια για τις αντιδράσεις τους. Η εικόνα των Ιαπώνων και των Σενεγαλέζων να καθαρίζουν την κερκίδα τους χειροκροτήθηκε. Όπως φυσικά και οι γκολάρες που μπήκαν! Το gazzetta.gr αποχαιρετά το 2018 που φεύγει, ανασύροντας τις εικόνες που έμειναν χαραγμένες στο μυαλό από το Μουντιάλ του καλοκαιριού…

Ζήσε τη Χριστουγεννιάτικη δράση στο καζίνο της Novibet με 1700+ δημοφιλή φρουτάκια!

Η βασίλισσα

Η Γαλλία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Μετά από 20 χρόνια, όταν και είχε πανηγυρίσει μέσα στο Παρίσι, οι «τρικολόρ», που είχαν ίσως την πιο πλήρη ομάδα του τουρνουά, σκαρφάλωσαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι, σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο χάρη στο 4-2 επί της Κροατίας στον τελικό.

Οι ομάδες που ξενέρωσαν κόσμο

Βαριές φανέλες που απογοήτευσαν πολύ. Και ήταν διάφορες. Πρώτη η Γερμανία, με τη νικήτρια του προηγούμενου Μουντιάλ να επιστρέφει στο Βερολίνο πολύ νωρίς μένοντας εκτός από τον όμιλο! Φυσικά η Αργεντινή, η οποία πήγε σε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με πολλά όνειρα και σταμάτησε στους 16 και βέβαια η Ισπανία, η οποία μπορεί να… σάρωνε στις μεγάλες διοργανώσεις εδώ και μια δεκαετία, αλλά το καλοκαίρι είπε «αντίο» στους 16 μένοντας εκτός από τη Ρωσία.

Οι ομάδες που χειροκροτήσαμε

Αναμφισβήτητα η Κροατία, η οποία με την ομαδική της δουλειά και την τεράστια ποιότητα ορισμένων παικτών έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, έστω κι αν εκεί δεν τα κατάφερε. Δεδομένα στην κατηγορία αυτή και η Αγγλία με το νεανικό σύνολο των «Λιονταριών» να αποβάλει τη ρετσινιά του λούζερ που κουβαλούσαν οι προηγούμενες ομάδες και να φτάνει στα ημιτελικά και φυσικά η οικοδέσποινα Ρωσία, η οποία παρότι κανείς δεν την υπολόγιζε στην αρχή, κατάφερε μπροστά στο κοινό της να παίξει μέχρι τα προημιτελικά.

Οι γκολάρες

Η φαουλάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Ισπανία, το εκπληκτικό κατέβασμα και τελείωμα του Μέσι με τη Νιγηρία και η σουτάρα του Παβάρ με την Αργεντινή ήταν αναμφισβήτητα μέσα στα κορυφαία. Επίσης το πανέμορφο τέρμα του Κουαρέσμα με το εξωτερικό στο ματς με το Ιράν, αλλά και το φοβερό σουτ του Μόντριτς με την Αργεντινή είναι ακόμα άλλα δύο που μπορούν να συμπληρώσουν την πρώτη πεντάδα.

Ο άφαντος

Σε ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά οι Αργεντίνοι περίμεναν πάρα πολλά από τον σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι για να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Όμως ο Αργεντινός μάγος τους απογοήτευσε καθώς με εξαίρεση το όμορφο τέρμα που σημείωσε στον όμιλο με τη Νιγηρία ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Ίσως το βάρος που έπεσε στους ώμους του να ήταν καθοριστικός παράγοντας.

Ο ήρωας

Ο Ντάνιελ Σούμπασιτς συνέβαλλε τα μέγιστα για την πορεία της Κροατίας ως τον μεγάλο τελικό. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να περνάς τόσο από τους 16 όσο και από τα προημιτελικά από δύο ψυχοφθόρες διαδικασίες των πέναλτι απέναντι σε Δανία και Ρωσία, όπου οι αποκρούσεις του βοήθησαν τους Κροάτες να πάρουν συγκλονιστικές προκρίσεις.

Ο εκτελεστής

Ο Χάρι Κέιν μυρίζεται το γκολ και ξέρει να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άγγλος επιθετικός συνέχισε με φόρα και στο Μουντιάλ της Ρωσίας και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με τα έξι γκολ που σημείωσε.

Ο next big thing

Ο Κιλιάν Μπαπέ παρότι 20 χρονών δεν μπορεί να θεωρείται ταλέντο με αυτά που έχει πετύχει. Μιλάμε για ένα… τέρας της φύσης με απίστευτη ταχύτητα, πλούσια τεχνική και αίσθηση του γκολ. Απέδειξε ότι θα είναι ο σταρ του μέλλοντος και δικαιωματικά πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης.

Ο άριστα 10

Ο αρχηγός της Κροατίας, Λούκα Μόντριτς το 2018 τα πήρε όλα! Αυτό το τρομερό ποδοσφαιρικό μυαλό που διαθέτει ήταν όλα τα λεφτά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, και με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά βοήθησε την Εθνική του ομάδα να φτάσει ως τον τελικό του Μουντιάλ, ενώ ο ίδιος κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα του τουρνουά.

Η φιγούρα

Όσκαρ Ταμπάρες. Ό,τι και να πεις για τον τεχνικό της Ουρουγουάης είναι λίγο. Ο ακούραστος Μαέστρος στα 71 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος επί 12 συνεχόμενα έτη στον πάγκο. Τι κι αν τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν τον αφήνουν να περπατάει χωρίς την μαγκούρα του; Εκείνος, με αυτήν για στήριγμα, έδινε τις οδηγίες του από την πλάγια γραμμή, κερδίζοντας την αγάπη όλων. Οδήγησε άλλωστε το σκληροτράχηλο σύνολό του σε μια ακόμα επιτυχημένη πορεία ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι εικόνες που άρεσαν

Οι ανεπανάληπτοι Ιάπωνες και Σενεγαλέζοι οπαδοί έκαναν την κερκίδα τους… λαμπίκο μετά από τα παιχνίδια! Μάζεψαν όλα τα σκουπίδια τους πριν φύγουν από το γήπεδο, αφήνοντας την εξέδρα όπως τη βρήκαν! Επίσης, μια ακόμα όμορφη εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου ήρθε από μια Fan Zone, όπου Κολομβιανοί και Μεξικανοί σήκωσαν έναν φίλο της Αιγύπτου με το καροτσάκι του για να μπορέσει να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του από τη γιγαντοοθόνη!

Οι εικόνες που προκάλεσαν

Το επαναλαμβανόμενο θέατρο που έκανε ο Νεϊμάρ στα παιχνίδια της Βραζιλίας κάθε φορά που του γινόταν φάουλ ή κάποιο δυνατό μαρκάρισμα είναι εικόνα που δεν τιμά έναν ποδοσφαιριστή της κλάσης του. Επίσης και τα… καμώματα του Ντιέγο Μαραντόνα στις εξέδρες στα παιχνίδια της Αργεντινής ήταν κάτι που σχολιάστηκε αρκετά από όλους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο εκκεντρικός Ντιέγο τράβηξε πάλι όλα τα βλέμματα. Άλλοι τον κατέκριναν, άλλοι όχι, το σίγουρο είναι ότι προκάλεσε αρκετά σχόλια με τις ενέργειές του.

 

Τελευταία Νέα