Allianz Stadium, ο top player της Γιουβέντους

Gazzetta team
Allianz Stadium, ο top player της Γιουβέντους

bet365

Η Γιούβε νίκησε και τη Ρόμα συνεχίζοντας την επέλαση της, εκμεταλλευόμενη πάντα την έδρα της.

Με 16 νίκες και μία ισοπαλία σε 17 αγωνιστικές, με μια σειρά παικτών που μπορούν με μια ενέργεια να καθαρίσουν το ματς και με την οικονομική της δύναμη να μεγαλώνει συνεχώς, η Κυρία έχει ανοίξει την ψαλίδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ιταλία και οδεύει προς ακόμη ένα πρωτάθλημα. Για να ανοίξει αυτή η ψαλίδα, όμως, χρειάστηκε να κάνουν στο Τορίνο κάτι σημαντικό: Να χτίσουν το δικό τους γήπεδο. Το έκαναν και από τότε τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν σε όλους τους τομείς.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Adidas για 408 εκατ. ευρώ ως μίνιμουμ ποσό, αφού προβλέπονται πολλά μπόνους, έγινε δεκτή στην Ιταλία με ενθουσιασμό αλλά και ως ακόμη μία επιβεβαίωση για τον διαφορετικό ρυθμό, σε σχέση με τους υπόλοιπους, με τον οποίο κινείται η Γιουβέντους. Ενας ρυθμός συνεχούς ανάπτυξης, με το Allianz Stadium, όπως ονομάζεται από πέρυσι μετά τη συμφωνία με την Allianz, να είναι το κεντρικό κομμάτι. Αυτό από το οποίο ξεκίνησαν όλα, οικονομικά και αγωνιστικά.

Τα έσοδα των Τορινέζων από το γήπεδο τους για τη σεζόν 2017-18 υπολογίζονται στα 61 εκατ. ευρώ και το γεγονός ότι καμία άλλη ιταλική ομάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε κάτι τέτοιο, κάνει σημαντική διαφορά. Οπως την κάνει αυτή τη διαφορά και αγωνιστικά το Stadium, το οποίο η Mediaset χαρακτήρισε «τον πραγματικό top player της αρμάδας του Αντρέα Ανιέλι». Χαρακτηρισμός που δικαιολογείται αν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά για αυτά τα 7,5 χρόνια ζωής του γηπέδου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν έγιναν τα εγκαίνια, μέχρι και σήμερα, η Γιουβέντους έχει δώσει 117 παιχνίδια πρωταθλήματος στην έδρα της και έχει χάσει μόλις... 30 βαθμούς. Αν κάνουμε τον μέσο όρο, θα δούμε ότι οι Μπιανκονέρι χάνουν 0,25 βαθμούς ανά ματς, δηλαδή ουσιαστικά δεν χάνουν βαθμό. Οι επιδόσεις γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές, αν απομονώσουμε τα παιχνίδια κόντρα στις άλλες μεγάλες ιταλικές ομάδες, αν εστιάσουμε στους άμεσους αντιπάλους δηλαδή. Σε μια τέτοια περίπτωση, διαπιστώνουμε ότι οι Μίλαν, Ρόμα και Φιορεντίνα δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε βαθμό στο Stadium!

Οι Ρωμαίοι το επισκέφθηκαν οκτώ φορές, οι Μιλανέζοι και οι Τοσκανοί από επτά, αλλά ποτέ καμιά τους δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο άλλωστε... Οι Τορίνο, Μπολόνια και Φροζινόνε έχουν πάρει ένα βαθμό έκαστη, η Κιέβο δύο, η Νάπολι τρεις (μία νίκη και επτά ήττες) όπως και οι Τζένοα, Ουντινέζε, Κάλιαρι, λίγο καλύτερα τα έχουν πάει οι Λάτσιο και Σαμπντόρια που έχουν πάρει τέσσερις βαθμούς και αυτή που δείχνει και είναι η πιο... ατρόμητη στο καμίνι της Γιουβέντους είναι η Ιντερ, η οποία έχει φύγει από εκεί με πέντε βαθμούς σε οκτώ αγώνες.

Με τις νίκες, επομένως, να έρχονται η μία μετά την άλλη στο Allianz Stadium και με τη διαφορά να γίνεται πιο αισθητή στα μεγάλα παιχνίδια, η Γιούβε ξεκινάει κάθε σεζόν -όσοι οι αντίπαλοι δεν φτιάχνουν τα δικά τους γήπεδα- με ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά. Κι όσο θα αυξάνεται η οικονομική ισχύς των Τορινέζων, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους υπόλοιπους να σταθούν όρθιοι στο Stadium...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα