Η καλύτερη Τορίνο των τελευταίων 40 ετών

Η καλύτερη Τορίνο των τελευταίων 40 ετών

Gazzetta team
Η καλύτερη Τορίνο των τελευταίων 40 ετών

bet365

Η Τορίνο του Βάλτερ Ματσάρι δεν έχασε ούτε από την Σασουόλο και έχει φτιάξει το καλύτερο εκτός έδρας σερί στα τελευταία 40 χρόνια ιστορίας.

Λίγοι θα έδωσαν σημασία στο 1-1 του MAPEI Stadium στην Εμίλια Ρομάνια ανάμεσα σε Σασουόλο και Τορίνο το απόγευμα του Σαββάτου (22/12). Η Granata μπορεί να δέχθηκε πλήγμα καθώς είδε γκολ του Ιάγο Φαλκέ στις καθυστερήσεις να ακυρώνεται μέσω VAR, όμως με την ισοπαλία, γράφτηκε ιστορία. Στο αγώνα στην Εμίλια Ρομάνια η Granata έμεινε αήττητη για 11ο διαδοχικό εκτός έδρας ματς στην Serie A, σερί το οποίο είναι κορυφαίο για το club τα τελευταία 40 χρόνια, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί το διάστημα από τον Μάρτιο του 1976 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1977 όταν και είχε σταματήσει στους 14 αγώνες χωρίς να χάσει.

Εκτός από την Γιουβέντους, που έχει παραχωρήσει μια ισοπαλία σε όλο το πρωτάθλημα, καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να μην ηττηθεί μακριά από την έδρα της, ενώ αντίστοιχο σερί έχει η Νάπολι που έχει κρατήσει απόρθητο το San Paolo. Η ιστορία για την Granata ξεκινά από πέρυσι, όταν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές δεν έχασε στις έδρες των Νάπολι (2-2) και Τζένοα (1-2) και συνεχίστηκε φέτος με την αρχή να γίνεται με μια απίστευτη ανατροπή καθώς το 2-0 στο Meazza από την Ιντερ έγινε 2-2. Ακολούθησαν οι έξοδοι σε Ουντινέζε (1-1), Αταλάντα (0-0), Κιέβο (0-1), Μπολόνια (2-2) πριν έρθει το εντυπωσιακό διπλό στο Marassi κόντρα στην Σαμπντόρια (1-4). Τα δύο κολλητά 0-0 με Κάλιαρι και Μίλαν ήταν τα ματς πριν το πρόσφατο 1-1 με την Σασουόλο για να φτάσει η Τόρο μια 11άδα αήττητους αγώνες.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι καταφέρει να πιάσει το σερί του 1977 αφού ακολουθούν σερί επισκέψεις στην πρωτεύουσα για τα ματς με Λάτσιο και Ρόμα, πριν... χαλαρώσει με την SPAL, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι φαίνεται να βαδίζει σε καλό δρόμο. Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλο από το να ξεπεράσει την 9η θέση στην οποία έχει τερματίσει τις 3 από τις 4 τελευταίες χρονιές στο Campionato και να εξασφαλίσει για πρώτη φορά μετά το 2013-14 και τα 'θαύματα' των Ιμόμπιλε-Τσέρτσι θέση εκτός συνόρων.

Αν και βρίσκεται μόλις στο -5 από το Νο4, που οδηγεί στο Champions League, ο allenatore θεωρεί ότι ακόμα η ομάδα του αντιμετωπίζει πρόβλημα νοοτροπίας. Ο Ματσάρι θεωρεί ότι παρότι το σύνολο που έχει δημιουργήσει, ναι μεν δεν χάνει, πιστεύει όμως ότι χάνει μέσα από τα χέρια του βαθμούς που όφειλε να έχει κλειδώσει. Εκτός από τα δικά τους λάθη, στο club πιστεύουν ότι έχουν δεχθεί πλήγμα και από εκείνα των διαιτητών και τη χρήση/μη χρήση του VAR, η οποία σύμφωνα με τα Μέσα της πόλης, υπολογίζεται σε 9 πόντους, οι οποίοι αν υπήρχαν, θα έκαναν ήδη τη διαφορά.

Η απόσταση της Granata από την Ευρώπη είναι τέτοια που δίνει ελπίδες στους τιφόζι, ενώ οι επιθετικοί, Αντρέα Μπελότι και Σιμόνε Τζάτζα, συνδυάστηκαν στο γκολ στην Σασσουό και δείχνουν να βρίσκονται όλο και περισσότερο στα πρόσφατα ματς. Μόνο προς το καλύτερο φαίνεται να μπορούν να φαντάζονται την αλλαγή στην Τορίνο καθώς με τον παλιό τον χρόνο φεύγουν στοιχεία όπως η αλαζονεία επί των ημερών του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και τους φόβους επί του ίδιου του Ματσάρι στις αρχές του 2018-19. Οποια και να είναι πάντως η συνέχεια, η Granata έγραψε ιστορία...

 

Τελευταία Νέα