Η διαφορετική χρονιά του Μεσούτ Οζίλ

Η διαφορετική χρονιά του Μεσούτ Οζίλ

Gazzetta team
Η διαφορετική χρονιά του Μεσούτ Οζίλ

bet365

Ο Μεσούτ Οζίλ δεν έχει 'κουμπώσει' στο σύστημα του Ουνάι Εμερι και ύστερα από μια 5ετία και μια... θάλασσα ασίστ, η Αρσεναλ σκέφτεται να τον παραχωρήσει δανεικό.

Ο παίκτης των 50 εκατ. ευρώ. Αυτό ήταν ο Γερμανός το 2013, όταν ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσιζε να ρίξει ρευστό στην αγορά. Η Αρσεναλ έπαιρνε τότε έναν playmaker που μπορούσε να δώσει 20 ασίστ σε μια σεζόν και που έκανε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να λέει ότι «η αποχώρησή του από την Ρεάλ είναι άσχημα νέα για μένα, γνώριζε καλύτερα από τον καθένα τις κινήσεις μου». Πέντε και κάτι χρόνια μετά, η κατάσταση δεν είναι ίδια για τον αριστεροπόδαρο maestro, ο οποίος πολλές φορές έχει ακούσει κριτική για το work-ethic πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά για τον Μεσούτ Οζίλ καθώς αποτελεί 'θέμα' για την Αρσεναλ, η οποία σκέφτεται να τον παραχωρήσει δανεικό.

Στα πέντε χρόνια που συνυπήρξε με τον Βενγκέρ στο Emirates, ο πρώην άσος των Σάλκε, Βέρντερ Βρέμης, έφτασε τρεις συμμετοχές από τις 200 σε όλες τις διοργανώσεις, όμως από αυτό το καλοκαίρι το σκηνικό άλλαξε. Ο Εμερι διαδέχθηκε τον Αλσατό και όπως έχει δείξει στο πρώτο μισό της σεζόν, δεν έχει στα συστήματά του κλεισμένη θέση για τον Γερμανό. Η 11άδα δεν ξεκινά από τον Οζίλ ούτε σε διάταξη με τέσσερις στην άμυνα, ούτε με τρεις, ούτε με τους διάφορους σχηματισμούς στο κέντρο με αποτέλεσμα ο 30χρονος να μετρά φέτος μόλις 10 συμμετοχές ως βασικός στην Premier League.

Ο παίκτης που μέχρι στιγμής έχει 41 γκολ και 70 ασίστ σε 211 εμφανίσεις όλες τις διοργανώσεις με τους Gunners (153 ματς, 30 γκολ, 51 ασίστ στην PL) 'βαραίνει' το club του Λονδίνου. Ο Οζίλ - που έχει μισθό 350.000 λίρες την εβδομάδα - δεν ήταν στο βασικό σχήμα ούτε κόντρα στην Τότεναμ για το League Cup, σε ένα σχήμα με πολλούς αναπληρωματικούς και έχει ξεκινήσει φέτος σε 11 από τα 26 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αντιμετωπίζοντας σαφώς πρόβλημα στο να βρει θέση στο σχήμα του Εμερι.

Οπως προκύπτει από αξιόπιστα ρεπορτάζ από την Αγγλία, οι δύο άνδρες φαίνεται πως έχουν έρθει σε σύγκρουση σε συναντήσεις της ομάδας και η προσπάθεια του παίκτη στις προπονήσεις είναι κάτι το οποίο πλέον αμφισβητείται. Οι Λονδρέζοι θα ήθελαν να σώσουν κάποια από τα χρήματα που δίνουν για μισθούς, όμως ξέρουν ότι με το ποσό που παίρνει ο Οζίλ, δύσκολα θα έρθει πρόταση που να τους ικανοποιεί. Αυτό που θέλουν να αποφύγουν οι Λονδρέζοι είναι, μετά τον Αλέξις Σάντσες, να μην χάσουν ακόμα έναν star-player χωρίς να πάρουν ουσιαστικά τίποτα.

«Κάθε παίκτης θέλει να παίζει. Η απογοήτευση είναι η ίδια για όλους όταν δεν παίξει σε ένα ματς» είπε ο Εμερι δείχνοντας ότι η ομάδα τον υπολογίζει. «Θέλω κάθε παίκτης να έχει τη σωστή νοοτροπία για να μας βοηθήσει και να μας δώσει τα χαρακτηριστικά και την ποιότητά του. Χρειαζόμαστε τον Οζίλ».

Πριν ο Γερμανός υπογράψει το τελευταίο του συμβόλαιο, διάρκειας 3.5 ετών, για εκείνον είχε επιμείνει με διαχοδικές προτάσεις η Φενερμπαχτσέ, όμως τώρα τα πράγματα δεν είναι ίδια και αν το club θέλει να 'ανασάνει' έστω λίγο, ο δανεισμός φαντάζει η πιο βολική φόρμουλα. Η μείωση μισθού, κάτι το οποίο η Τσέλσι έκανε στους Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν και Φερνάντο Τόρες, είναι το πιο απίθανο σενάριο, όμως, όπως και να έχει, ο Γερμανός αρχίζει και ζει μια χρονιά που δεν είχε συνηθίσει...

 

Τελευταία Νέα