Η Λίβερπουλ της τελευταίας στιγμής (vids)

Η Λίβερπουλ της τελευταίας στιγμής (vids)

bet365

Η Λίβερπουλ πήρε την ύστατη ώρα το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις προκρίσεις-θρίλερ των «κόκκινων» στις τελευταίες αγωνιστικές των ομίλων.

Λίβερπουλ – Ρόμα 2-0 (2001-02)
Εκείνη την εποχή υπήρχαν δύο φάσεις ομίλων, μέχρι τα νοκ άουτ. Μετά την εύκολη πρόκριση από τον πρώτο όμιλο, η Λίβερπουλ τα βρήκε «σκούρα» στον επόμενο, απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Ρόμα και Γαλατασαράι. Στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενούσε την ιταλική ομάδα, η οποία ήταν στο +3 από τους «κόκκινους». Στην Λίβερπουλ αρκούσε μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ, αφού υπερίσχυε των «τζιαλορόσι» στην ισοβαθμία (0-0 στο ματς της Ρώμης). Και την πήρε με 2-0, χάρις στα γκολ των Λιτμάνεν και Χέσκεϊ, ενώ η Ρόμα έμεινε εκτός, αφού την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα νίκησε την Γαλατασαράι.

Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 3-1 (2004-05)
Ο ίδιος ο αγγλικός σύλλογος μνημονεύει μέχρι και σήμερα εκείνη τη βραδιά απέναντι στους «ερυθρόλευκους» και τη χαρακτηρίζει ως μία από τις κορυφαίες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία του, καθώς άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη. Πριν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, ο Ολυμπιακός είχε δέκα βαθμούς και η Λίβερπουλ επτά, με τους Πειραιώτες να έχουν στα υπέρ τους και το 1-0 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Οι «κόκκινοι» της Αγγλίας χρειάζονταν νίκη με δύο γκολ διαφορά, με τον Ριβάλντο να «παγώνει» το Άνφιλντ και να βάζει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Πλέον, η Λίβερπουλ ήθελε τρία γκολ για να προκριθεί και τα βρήκε όλα στην επανάληψη. Ο Σιναμά Πονγκόλ έκανε την αρχή, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους Μέλορ και Τζέραρντ, για το τελικό 3-1, που έστειλε την Λίβερπουλ στους «16» και τον Ολυμπιακό στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Μαρσέιγ – Λίβερπουλ 0-4 (2007-08)
Η νίκη της γαλλικής ομάδας στο Άνφιλντ με 1-0, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, της έδινε προβάδισμα για πρόκριση στους «16». Κι αυτό γιατί πριν την τελευταία αγωνιστική και το ματς στο Βελοντρόμ, οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες (από επτά πόντους) και η Λίβερπουλ κυνηγούσε μόνο τη νίκη, ενώ η Μαρσέιγ προκρινόταν ακόμα και με ισοπαλία. Με μία «ισοπεδωτική» εμφάνιση, όμως, η αγγλική ομάδα επικράτησε με το ευρύ 0-4 (Τζέραρντ, Τόρες, Κάιτ, Μπάμπελ) στην Μασσαλία και πήρε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα