Το σύνδρομο του αυτοκράτορα

Το σύνδρομο του αυτοκράτορα

Gazzetta team
Το σύνδρομο του αυτοκράτορα

bet365

Ο Ούλι Χένες δηλώνει ότι βρήκε το αντίδοτο στην κρίση της Μπάγερν, αλλά μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Η Μπάγερν βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Bundesliga, έχει δεχθεί περισσότερα τέρματα από την Μάιντς και η διοίκησή της δείχνει αδυναμία κατανόησης της κατάστασης. Βρίσκεται σε μία άρνηση. Αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του Ούλι Χένες.

Ο Βαυαρός παράγοντας πριν τρεις μήνες μιλούσε για αυτοσυγκράτηση στη μεταγραφική αγορά και τώρα δηλώνει έτοιμος για πολλά έξοδα. «Θα πρέπει οι παίκτες να καταλάβουν ότι είναι υπό πίεση για τους επόμενους 3-4 μήνες. Και μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να δούμε ποιος είναι χρήσιμος και ποιος όχι. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα παίξουν», δήλωσε ο Χένες στο Kicker, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τις σκέψεις για ενίσχυση από τον Ιανουάριο.

Οι κινήσεις της διοίκησης της Μπάγερν τον τελευταίο καιρό είναι σπασμωδικές σε σημείο που να φαίνεται ότι η φαινομενική ψυχραιμία εξελίσσεται σε πανικό. Πολλοί οπαδοί των Βαυαρών δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν στην επική συνέντευξη τύπου υπέρ του Κόβατς, στην οποία Χένες και Ρουμενίγκε κατηγόρησαν όλους τους υπόλοιπους για τα άσχημα αποτελέσματα πλην του προπονητή και των εαυτών τους...

Τώρα, ο Χένες αναμένεται να απευθυνθεί με επιστολή στα μέλη του συλλόγου που δεν κατάλαβαν το νόημα εκείνων των δηλώσεων, τη στιγμή που ο Ρουμενίγκε δέχεται βέλη από όλες τις πλευρές μετά τις αποκαλύψεις των Football Leaks στον ηγετικό ρόλο που του αποδόθηκε στη δημιουργία της Super League. Πλέον, η αιώνια ερώτηση έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Για πόσο θα πρέπει να συνεχίσει ο Χένες στο τιμόνι του συλλόγου;

Πριν λίγες ημέρες ο ίδιος αποκάλυψε ότι σκοπεύει να συνεχίσει για άλλα 2-3 χρόνια γιατί δεν μπορεί να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη... «Αν ήξερα ότι κάποιος είναι ικανός θα σταματούσα τον επόμενο χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά. Βέβαια, όλοι κατάλαβαν ότι απλά δημιουργεί μία κατάσταση που απλά να του δίνει άλλοθι να συνεχίσει. Η επιλογή του Σαλιχάμιτζιτς αποδεικνύεται αποτυχημένη. «Δεν έχει τίποτα να κάνει και βλέπει παίκτες από το Youtube». Αυτή είναι η περιγραφή του Spiegel για τον Βόσνιο αθλητικό διευθυντή.

Η επιλογή του Κόβατς αποδεικνύεται επίσης αποτυχημένη με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αν το ρόστερ ήταν διαφορετικά δομημένο ίσως ο Κροάτης να μπορούσε να κάνει περισσότερα. Αυτή τη στιγμή είναι εμφανής όχι μόνο η έλλειψη Plan B, αλλά και η έλλειψη Plan A… Η δική του επιλογή σε συνδυασμό με τη μεταγραφική πολιτική κάνουν το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα.

Απαιτείται νέος προγραμματισμός, σχεδιασμένος από φρέσκα μυαλά και όχι από τους Χένες και Ρουμενίγκε, οι οποίοι ναι μεν έφεραν την Μπάγερν στην κορυφή, αλλά όταν φτάνει η ώρα να παραδώσουν τα σκήπτρα πάσχουν από το σύνδρομο του αυτοκράτορα... Κανένας δεν είναι καλύτερος και καταλληλότερους από εκείνους. Μιλάνε για επιφανειακές λύσεις χωρίς να κατανοούν ότι η ρίζα του προβλήματος είναι οι ίδιοι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα