Οι «σταχτοπούτες» που λύγισαν τα μεγαθήρια

Οι «σταχτοπούτες» που λύγισαν τα μεγαθήρια

bet365

Ο «πρωτάρης» Ερυθρός Αστέρας υπέταξε την Λίβερπουλ στο Βελιγράδι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται δέκα ομάδες, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ και κατάφεραν να νικήσουν κάποιον από τους μεγάλους της διοργάνωσης.

Μπρόντμπι – Μπάγερν Μονάχου 2-1 (1998-99)
Σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου η πρωτάρα Μπρόντμπι ήταν καταδικασμένη εξ’ αρχής. Ωστόσο, στην πρεμιέρα των ομίλων φρόντισε να στείλει ηχηρό μήνυμα στους τρεις μεγάλους του γκρουπ, επικρατώντας με 2-1 της Μπάγερν, στην Δανία (με ανατροπή στο φινάλε). Μάλιστα, το 3-3 στο άλλο ματς είχε φέρει τους Δανούς στην πρώτη θέση του ομίλου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής. Στη συνέχεια, ωστόσο, ακολούθησαν πέντε ήττες και αποκλεισμός.

Άρσεναλ – Λανς 0-1 (1998-99)
Σε έναν όμιλο με Παναθηναϊκό και Ντιναμό Κιέβου, η γαλλική ομάδα έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση και με το «μπαμ» μέσα στο Γουέμπλεϊ στέρησε από την Άρσεναλ την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το γκολ του Ντεμπέβε έδωσε στη Λανς τη νίκη με 1-0, για την 5η αγωνιστική των ομίλων. Την ίδια ώρα, η Ντιναμό νικούσε στο Κίεβο τον Παναθηναϊκό με 2-1 και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Λοκομοτίβ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (2001-02)
Μετά την «κρυάδα» των τεσσάρων πρώτων αγώνων της στο Τσάμπιονς Λιγκ, η πρωτάρα Λοκομοτίβ πήρε τα πάνω της. Έριξε πεντάρα στην Άντερλεχτ, την 5η αγωνιστική, ενώ στην τελευταία στροφή υποδέχθηκε την Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση. Η «βασίλισσα» δεν είχε σχεδόν κανένα βασικό στη σύνθεσή της, δίνοντας την ευκαιρία στους Ρώσους να επικρατήσουν με 2-0 (Μπουζνίκιν, Τσερεφτσένκο).

Μακάμπι Χάιφα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 (2002-03)
Εκτός από τη ζημιά στον Ολυμπιακό εκείνη τη σεζόν, η πρωτάρα Μακάμπι ήταν η μοναδική ομάδα, που έκοψε βαθμούς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον όμιλο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρατάχθηκαν στο ΓΣΠ της Λευκωσίας με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Γιτζάκ Σουμ να πάρει μια ιστορική νίκη. Κάταν, Ζουτάουτας (μετέπειτα παίκτης του Παναθηναϊκού) και Αγιεγκμπένι σημείωσαν τα γκολ της ισραηλινής ομάδας.

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (2006-07)
Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κάνει το απόλυτο στον όμιλο και ταξίδεψαν στην Δανία για να φτάσουν στο 4/4 και να καθαρίσουν την υπόθεση-πρόκριση. Η Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της και η Κοπεγχάγη, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε καμία νίκη, πήρε το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση, επικρατώντας με 1-0, χάρις στο τέρμα του Άλμπακ.

Μίλαν – Ζυρίχη 0-1 (2009-10)
Μετά τη βαριά ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων από την Ρεάλ Μαδρίτης (2-5), η ελβετική ομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει το έτερο μεγαθήριο του ομίλου και μάλιστα εκτός έδρας. Η Ζυρίχη έκανε την απόλυτη έκπληξη στο Σαν Σίρο, νικώντας την Μίλαν με 1-0, χάρις στο τέρμα του Τίχινεν. Μέχρι και σήμερα, αυτή η νίκη παραμένει η μοναδική για την Ζυρίχη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπαρτσελόνα – Ρούμπιν Καζάν 1-2 (2009-10)
Το πιο εύκολο – θεωρητικά – παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» στον όμιλο με Ίντερ και Ντιναμό Κιέβου ήταν αυτό της 3ης αγωνιστικής, στο Καμπ Νου, απέναντι στην πρωτάρα Ρούμπιν. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο όλα τα αστέρια των Καταλανών, όμως οι Ρώσοι έκαναν την απόλυτη έκπληξη, με τα γκολ των Ριαζάντσεφ και Γκοκντενίζ. Ο Ιμπραϊμοβιτς ήταν αυτός που είχε μειώσει προσωρινά για την Μπαρτσελόνα, η οποία παρά την ήττα-σοκ στην Βαρκελώνη, τερμάτισε τελικά στην πρώτη θέση του ομίλου.

Μπράγκα – Άρσεναλ 2-0 (2010-11)
Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων – και πρώτο της Μπράγκα στο Τσάμπιονς Λιγκ – η Άρσεναλ είχε συντρίψει την αντίπαλό της με 6-0. Ωστόσο, στην 5η αγωνιστική των ομίλων, οι Πορτογάλοι πήραν το αίμα τους πίσω, επικρατώντας των «κανονιέρηδων» με 2-0. Και τα δύο γκολ της Μπράγκα είχε σημειώσει ο Ματέους, σε ένα αποτέλεσμα που στέρησε από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ την πρωτιά στον όμιλο.

Ίντερ – Τραμπζονσπόρ 0-1 (2011-12)
Στη μοναδική της παρουσία – μέχρι και σήμερα – στο Τσάμπιονς Λιγκ, η τουρκική ομάδα μπήκε ονειρεμένα στη διοργάνωση. Στην πρεμιέρα των ομίλων, έκανε την απόλυτη έκπληξη στο Μεάτσα, επικρατώντας της Ίντερ, με 1-0. Ο Τσελούστκα ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, σε ένα αποτέλεσμα, πάντως, που δε στέρησε από τους «νερατζούρι» την πρώτη θέση στον όμιλο. Η Τραμπζονσπόρ τερμάτισε τρίτη και συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ροστόφ – Μπάγερν Μονάχου 3-2 (2016-17)
Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έκαναν «περίπατο» στον όμιλο, όμως η ήττα στο Ροστόφ, την 5η αγωνιστική, κόστισε στους Βαυαρούς την πρώτη θέση στον όμιλο. Τα γκολ των Αζμούν, Πολόζ και Νομπόα έδωσαν στους πρωτάρηδες Ρώσους τη νίκη, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα η μοναδική τους στη διοργάνωση. Για την Μπάγερν είχαν σκοράρει οι Ντάγκλας Κόστα και Μπερνάτ.

 

Τελευταία Νέα