Super Suso!

Super Suso!

Super Suso!

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Σούσο που αγγίζει την προσφορά του Κριστιάνο Ρονάλντο και κάνει τους τιφόζι της Μίλαν να ζουν πράγματα που είχαν ξεχάσει.

Μετά την απόκτηση του Λούκας Πακετά, τον οποίο ήθελαν πολλά μεγάλα club αλλά κατέληξε στο Μιλάνο, οι fans των 7 φορές πρωταθλητών Ευρώπης βλέπουν στην ομάδα τους να 'δημιουργείται' και ένας παίκτης κλάσης. Σίγουρα ο Σούσο δεν έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη ο star που θα έμπαινε στην 11άδα κάθε πανάκριβου ρόστερ, αλλά το υπαρκτό ενδιαφέρον από μεγάλους συλλόγους και οι διερευνητικές επαφές, δείχνουν ότι ο Ισπανός εξτρέμ έχει αλλάξει επίπεδο. Σε μια περίοδο που στο San Siro έσκαγε μύτη κάθε απίθανος - για τα δεδομένα του club - παίκτης, η Μίλαν είχε την τύχη να δώσει 1.3 εκατ. για να πάρει τον Ισπανό που είχε θεωρηθεί flop στην Λίβερπουλ και πλέον φοβάται μην τον χάσει για μόλις 38 εκατ. ευρώ.

«Αυτός που λατρεύω είναι ο Αζάρ. Παίζει στα αριστερά, όμως είναι δεξιοπόδαρος. Είναι ένας από τους καλύτερους να παρακολουθείς. Ο τρόπος που τρέχει με την μπάλα, ο τρόπος που πάει στο ένας εναντίον ενός, είναι ο παίκτης που μου αρέσει να βλέπω περισσότερο». Ο Σούσο δεν είναι τόσο καλός όσο ο υπερπαίκτης της Τσέλσι, όμως με αυτά που κάνει φέτος μπορεί να νιώσει για τον εαυτό του 'ο Αζάρ της Μίλαν'.

Ο 25χρονος είναι 2ος σε λεπτά συμμετοχής [1.024], πίσω μόνο από τον Ρομανιόλι [1.080], έχει βοηθήσει όσο κανένας στο ότι η Μίλαν έχει φτάσει τα 20 γκολ ύστερα από 10 αγωνιστικές για πρώτη φορά από το 2005-06, ενώ μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη ότι από τα 11 τελευταία του τέρματα στην Serie A τα 9 τα έχει πετύχει εκτός περιοχής με το αριστερό. Ο Γκατούζο προτρέπει τους παίκτες να δοκιμάζουν συχνά από μακριά και αυτή η επιλογή έχει φέρει τους Rossoneri στο Νο1 σε γκολ εκτός περιοχής στην Ευρώπη με 8, με τον Σούσο να έχει βάλει τα μισά, όσα έχουν μαζί Ρομανιόλι, Κεσί, Μποναβεντούρα, Καστιγιέχο και είναι πρώτος επίσης στα μεγάλα πρωταθλήματα, πάνω από τον Λιονέλ Μέσι.

Είναι πραγματικά δύσκολο να σκεφτείς μια Μίλαν ανταγωνιστική και επικίνδυνη χωρίς τον άσο από το Κάδιθ, ο οποίος δίνει την εντύπωση ότι κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με την μπάλα, παίρνει τη σωστή απόφαση. Μέχρι στιγμής στην Serie A έχει 33 key-passes και είναι στο Νο1 της σχετικής λίστας. «Αν ήταν γρήγορος, θα ήταν παγκόσμιας κλάσης» είναι μια άποψη που κυκλοφορεί, όμως και χωρίς να έχει την ταχύτητα άλλων εξτρέμ, ο Σούσο με την ντρίμπλα, την έκρηξη στα πρώτα μέτρα, τις κινήσεις και το αριστερό που εξελίσσεται σε φονικό όπλο, έχει κάνει ομάδες όπως Ρεάλ, Μπάρτσελόνα, Ατλέτικο, Σίτι, Τσέλσι να την έχουν ψάξει για να τον πάρουν.

Η μπάλα που παίζει είναι ευχάριστη στο μάτι, όμως πολύ πιο σημαντική είναι η ουσία που προσφέρει και μέχρι στιγμής μετατρέπεται σε βαθμούς. Ο Σούσο έχει δώσει 7 ασίστ στο Campionato, έχει ήδη ισοφαρίσει την επίδοσή του σε όλο το 2017-18 και είναι ο πρώτος στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μαζί με τα 4 γκολ που έχει πετύχει [Σασουόλο, Σαμπντόρια, Τζένοα] και είναι το ένα πιο εντυπωσιακό από το άλλο, έχει φτάσει την προσφορά του στα 11 γκολ και μέχρι πριν η Γιουβέντους παίξει με την Κάλιαρι, είχε την ίδια προσφορά με τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην τρίτη του πλέον 'κανονική' σεζόν στο San Siro, ο Σούσο δείχνει ότι κάθε χρόνο είναι και καλύτερος και το γεγονός ότι άλλα club χτυπούν την πόρτα έστω για να ρωτήσουν, σίγουρα κάτι λέει. Η φόρμα του τον έφτασε πρόσφατα στην Εθνική Ισπανίας [είχε ασίστ και δοκάρι], με την οποία ανέβασε ακόμα περισσότερο τις μετοχές του και είναι πραγματικά ακατανόητο πως σε μια εποχή που εύκολα μπορείς να δεις έναν μέτριο παίκτη να έχει ρήτρα 50 εκατ. ευρώ, οι Rossoneri έχουν καταφέρει αυτή του Σούσο να είναι στα 38 εκατ. για ομάδες εκτός Ιταλίας.

Ευτυχώς για τους τιφόζι, ο ίδιος αποκάλυψε ότι η Ιντερ ενδιαφέρθηκε δύο σερί χρονιές αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να φύγει.«Πρόθεσή μου πάντα ήταν να μείνω. Είναι ωραίο να ακούς ότι σε θέλουν ομάδες όπως Μπαρτσελόνα και Σίτι, όμως η Μίλαν είναι επίσης σπουδαία ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις, όμως έχω πει ότι είμαι χαρούμενος εδώ». Μαζί με τον Ιγουαΐν δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσει την 4η πιο νεανική ομάδα στην Ιταλία σε κάτι καλύτερό, όμως οι fans έχουν μάθει πλέον να μην πανηγυρίζουν πρόωρα καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια τους.

Μια ανανέωση με αφαίρεση της ρήτρας και αύξηση από τα 3 εκατ. ευρώ που λαμβάνει ετησίως είναι το πιο πιθανό σενάριο για τον Ισπανό, ο οποίος διανύει την καλύτερή του φάση με τους Rossoneri. Είναι κάτι που φαίνεται από την αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του, στα πράγματα που δοκιμάζει και που τελικά πετυχαίνει και έχει κάνει τους πάντες να ελπίζουν ότι μπορεί να διατηρήσει τη φόρμα του για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Το βράδυ της Κυριακής (04/11) ο Σούσο επιστρέφει με την Μίλαν στο νέο Φρίουλι της Ουντινέζε, στο γήπεδο όπου πέρυσι πέτυχε ίσως το γκολ της χρονιάς με σουτ από τα 30 μέτρα. Ο ίδιος μαζί με την ομάδα καλούνται να δείξουν συνέπεια σε εμφανίσεις και αποτελέσματα και να κάνουν τους τιφόζι να σταματήσουν να παθαίνουν έμφραγμα κάθε αγωνιστική...

Σούσο, το παλτό που φοριέται περισσότερο
Ο Βραζιλιάνος που φέρνει ξανά το feeling... Κακά στην Μίλαν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης