Η «ηλεκτρική καρέκλα» του μαδριλένικου πάγκου

Η «ηλεκτρική καρέκλα» του μαδριλένικου πάγκου

Η «ηλεκτρική καρέκλα» του μαδριλένικου πάγκου

bet365

Με αφορμή το πρόωρο «τέλος» του Χουλέν Λοπετέγκι από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται προπονητές, που δεν κατάφεραν καν να ολοκληρώσουν την πρώτη τους σεζόν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο
Ο Ισπανός τεχνικός έχει βρεθεί δύο φορές στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης και ισάριθμες φορές έμεινε για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Ιουνίου 1998, όταν αντικατέστησε τον πρωταθλητή Ευρώπης, Γιουπ Χάινκες. Ωστόσο, ο Καμάτσο δεν πρόλαβε καν να καθίσει στον πάγκο της «βασίλισσας», αφού 22 ημέρες μετά (9 Ιουλίου) υπέβαλλε την παραίτησή του, αφού υπήρχαν διαφωνίες με τη διοίκηση και – όπως δήλωσε ο ίδιος – δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του.

Έξι χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2004, ο Φλορεντίνο Πέρεθ έδωσε την ευκαιρία στον Καμάτσο να επιστρέψει στο Μπερναμπέου και να δουλέψει με παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Φίγκο, ο Ρονάλντο, ο Μπέκαμ και ο Ραούλ. Ο Ισπανός τεχνικός αναγνώρισε τη στήριξη της διοίκησης προς το πρόσωπό του και για το λόγο αυτό υπέβαλλε την παραίτησή του μετά την ήττα από την Εσπανιόλ (1-0) στην τρίτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η ήττα με 3-0 από την Λεβερκούζεν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι πολύ βαρύ για τους “galacticos”.

Γκους Χίντινκ
Μετά το πρώτο διαζύγιο της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Καμάτσο, το καλοκαίρι του 1998, η «βασίλισσα» ήρθε σε συμφωνία με τον Γκους Χίντινγκ, ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ολλανδίας. Στο παρθενικό παιχνίδι του Χίντινγκ στον πάγκο, οι Μαδριλένοι απώλεσαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, καθώς ηττήθηκαν από την Τσέλσι στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ. Η συνέχεια της σεζόν ήταν απογοητευτική, με τον Ολλανδό να μένει στο Μπερναμπέου μέχρι τον Φεβρουάριο του ’99. Σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος, η Ρεάλ είχε μετρήσει οκτώ ήττες, βρισκόταν μόλις στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και εκτός των θέσεων που οδηγούσαν στην Ευρώπη. Η ομάδα χρειαζόταν ένα «ηλεκτροσόκ» προκειμένου να σωθεί η χρονιά, με τη διοίκηση να απομακρύνει τον Γκους Χίντινκ, αντικαθιστώντας τον με τον Τζον Τόσακ.

Ράφα Μπενίτεθ
Από την εποχή της πρόσληψης του, το καλοκαίρι του 2015, είχαν αρχίσει οι «μουρμούρες», αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονταν πως δεν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ράφα Μπενίτεθ μπορεί να ξεκίνησε με 14 παιχνίδια αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις (πρώτη ήττα από την Σεβίλλη στην 11η αγωνιστική), όμως η γκρίνια είχε κάνει νωρίτερα την εμφάνισή της στο Μπερναμπέου, αφού είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Μάλαγα και Χιχόν. Η λάθος χρησιμοποίηση του τιμωρημένου Τσερίσεφ, που οδήγησε στον αποκλεισμό από την Κάντιθ στο κύπελλο, έφερε τον Μπενίτεθ στα «σκοινιά», όμως το μεγάλο χτύπημα είχε έρθει με τη «σφαλιάρα» από την Μπαρτσελόνα μέσα στην Μαδρίτη με 4-0. Η κλεψύδρα του Ισπανού τεχνικού άδειασε οριστικά στις 3 Ιανουαρίου, με την ισοπαλία στο Μεστάγια, κόντρα στην Βαλένθια. Η Ρεάλ έμεινε αρκετά πίσω από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης στη μάχη του τίτλου και την επόμενη μέρα ο Μπενίτεθ είδε την πόρτα της εξόδου. Τα «κλειδιά» πήγαν στον Ζιντάν και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία...

 

Τελευταία Νέα