Clasico: In human mode

Clasico: In human mode

bet365

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο clasico Νο238, το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για μια... πρωτόγνωρη τιτανομαχία ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Δεκεμβρίου του 2007 και ο αγώνας ήταν στο Camp Nou. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε στη σύνθεσή της κανέναν από τους παίκτες του σημερινού ρόστερ, ενώ από την Ρεάλ βασικός ήταν ο Σέρχιο Ράμος και στον πάγκο ο Μαρσέλο. Οι Merengues πήραν το ντέρμπι με 0-1 χάρη σε εκείνο το γκολ του Ζούλιο Μπαπτίστα και ήταν η τελευταία φορά μέχρι αυτή που θα δούμε σε μερικές ώρες, που στο τερέν σε ένα clasico δεν βρισκόταν κανένας εκ των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Nάπολι – Ρόμα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Αργεντινός θα πιει το μάτε του στην εξέδρα και ο Πορτογάλος, μια μέρα μετά τα δύο τεμάχια με την Γιουβέντους κόντρα στην Εμπολι, ίσως το δει από το φτωχικό του. Δεν θα βρίσκεται εκεί για να πει calma στους aficionados της Ρεάλ σε ένα γήπεδο στο οποίο σκόραρε όσο κανένας άλλος αντίπαλος. Δεν θα είναι εκεί για να κάνει τον Πικέ να τον κυνηγά, όπως και ο Σέρχιο Ράμος θα νιώσει πιο αφεντικό από ποτέ χωρίς τον κοντό μάγο να τον κάνει ό,τι θέλει. Είναι μια εικόνα από το μέλλον. Αυτό που σε λίγα χρόνια θα είναι κάτι μόνιμο.

Η Ρεάλ το ζει ήδη εδώ και μερικούς μήνες, ενώ η Μπαρτσελόνα είδε πως είναι μόνο κόντρα στην Ιντερ στο Champions League, σε ένα ματς που οι παίκτες του Βαλβέρδε τα πήγαν καταπληκτικά, αλλά ίσως οι Nerazzurri να μην είναι το κατάλληλο κριτήριο για να βγει συμπέρασμα. Ενα clasico από το παρελθόν και το μέλλον είναι αυτό που θα παρακολουθήσουν 650 εκατομμύρια θεατές σε 183 χώρες. Ενα ματς χωρίς όλα αυτά που προσφέρουν οι δύο σπάνιοι υπερπαίκτες της σύγχρονης εποχής, ίσως πιο κοντρολαρισμένο, όπως θα συνέβαινε στο Play Station, μια ταχύτητα κάτω χωρίς τους δύο.

«Με ή χωρίς τον Ρονάλντο η Ρεάλ είναι κορυφαίο club, όμως έχει χάσει 50 - 60 γκολ. Μιλάμε για έναν εκπληκτικό παίκτη, δεν σκοράρει μόνο, δίνει ασίστ και είναι παρών στα μεγάλα παιχνίδια. Είναι αναντικατάστατος». Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είπε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο για τον μυθικό Πορτογάλο, τη φυγή του οποίου ακολούθησε ιστορική ξηρασία γκολ στους Blancos. Πάλι καλά που η άμυνα των Μαδριλένων είναι η Νο1 σε γκολ στο πρωτάθλημα έχοντας το 30% της συγκομιδής.

Πέρα όμως από τον CR7, η Ρεάλ δεν έχει καμία σχέση και δεν μοιάζει με ομάδα που έχει κατακτήσει 4/5 τελευταία Champions League. Πέρα από την επίθεση, το πρόβλημα στην άμυνα εξακολουθεί και υπάρχει, ενώ σύμφωνα με τα Ισπανικά Μέσα, η σχέση του προπονητή με κάποιους παίκτες, όπως ο Κροος, μόνο καλή δεν είναι. Τα αρνητικά αποτελέσματα όμως δεν έχουν κάνει τον Χούλεν Λοπετέγκι να βλέπει... δύσκολη την κατάσταση. Πριν το ματς με την Λεβάντε είχε δηλώσει ότι «δεν νιώθω πίεση, μόνο στήριξη» πριν έρθει η ήττα-κάζο με 1-2 και τη στιγμή που κόντρα στην Μπαρτσελόνα παίζεται το κεφάλι του, εκείνος είναι ξανά χαλαρός. «Θα συνεχίζω να αναπνέω και μετά το clasico, δεν θα πεθάνω».

Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα μπορεί να νιώθει καλύτερα. Αν και δεν πέρασε πολύς καιρός από το αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, οι Blaugrana δείχνουν να γυρίζουν το σκηνικό με την πειστική νίκη κόντρα στην Σεβίλλη και εκείνη με την Ιντερ στο Champions League, όπου έκαναν το 3x3 στον όμιλο.

Οπως και η Ρεάλ, έτσι και οι Καταλανοί έχουν θέμα στην άμυνα, με τον Πικέ να μην είναι σε καλή κατάσταση τελευταία και τον Βαλβέρδε να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον επιλέξει μαζί με τον Λενγκλέ στο κέντρο της άμυνας. Ζήτημα παραμένει πάντα η χρησιμοποίηση ή όχι του Ντεμπελέ, ειδικά με τη δεδομένη απουσία του Μέσι. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα πάντως γνωρίζει από τέτοιες καταστάσεις και ότι στο clasico η φόρμα δεν παίζει κανέναν ρόλο. «Η Ρεάλ τώρα μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη. Είναι σε κρίση και θέλουν να έρθουν και να δείξουν τη δύναμή τους, η οποία είναι οι σπουδαίοι παίκτες που διαθέτουν».

Με αρκετές ομάδες να είναι αυτή τη στιγμή κολλητά στη βαθμολογία και την Ατλέτικο να βρίσκει ρυθμό, το Ισπανικό πρωτάθλημα είναι στο πρώτο κομμάτι της σεζόν το πιο ανοικτό των τελευταίων ετών. Μπορεί να το clasico να μην κρίνει κάτι άμεσα, όμως Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν την ευκαιρία για ένα γερό restart με θρίαμβο στο ντέρμπι, μετά το οποίο ο Λοπετέγκι θα είναι σίγουρα πιο χαλαρός [ό,τι και αν συμβεί].

Κάνοντας πλάκα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα στήριζε το σενάριο να χάσει η πρώην ομάδα του για να έχει να λέει ότι στο Camp Nou: NO Cristiano, NO party, ενώ ο Μέσι θα ζητούσε από τους συμπαίκτες του να καθαρίσουν χωρίς εκείνον. Οπως και να 'χει, αυτό το clasico περνά στην ιστορία ως το πρώτο μετά το φινάλε του μυθικού rivalry Μέσι-Ρονάλντο στην Ισπανία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης