Ο Κριστιάνο και οι πρώην

Ο Κριστιάνο και οι πρώην

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε νικητής από το Ολντ Τράφορντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος κάνει μια αναδρομή στο εκπληκτικό σερί του Πορτογάλου απέναντι στις πρώην ομάδες του.

Ήταν μία αναμέτρηση, που όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Κάτι που γίνεται σε κάθε αγώνα της Γιουβέντους, όμως ο συγκεκριμένος είχε κάτι το κάτι ξεχωριστό. Ο Κριστιάνο επέστρεφε, ως αντίπαλος, στο Ολντ Τράφορντ, όπου για μία εξαετία ήταν μόνιμος κάτοικος και έγινε παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Το καλοκαίρι του 2003, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε απαιτήσει «εδώ και τώρα» τη μεταγραφή του 18χρονου – τότε – Πορτογάλου, έπειτα από ένα φιλικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε να γράφεται ιστορία.

Η πρώτη φορά που ο CR7 τέθηκε αντιμέτωπος με το... παρελθόν του ήταν τη σεζόν 2007-08. Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και μόλις στην πρώτη αγωνιστική ο Ρονάλντο επέστρεφε στο Ζοσέ Αλβαλάδε για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Ο Κριστιάνο γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους των «λιονταριών», όχι μόνο πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά ακόμη και μετά το γκολ, που πέτυχε και έδωσε τη νίκη στην Γιουνάιτεντ με 1-0. Ο ίδιος πανηγύρισε, ζητώντας... συγγνώμη, σε μία άκρως συναισθηματική στιγμή για τον ίδιο. Τα συναισθήματά του, πάντως, δεν τον εμπόδισαν να είναι ο πρωταγωνιστής και στο ματς του Ολντ Τράφορντ, αφού με μία εκτέλεση φάουλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στους «μπέμπηδες» με 2-1.

Η μεταγραφή του το 2009 για την Ρεάλ Μαδρίτης, όχι μόνο τον εκτόξευσε ποδοσφαιρικά, αλλά τον έκανε να αποκτήσει και δεύτερη... πρώην, μετά την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τη σεζόν 2012-13, η «βασίλισσα» κληρώθηκε με την Γιουνάιτεντ, στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Κριστιάνο να βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω της επικείμενης κόντρας με τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, Σερ Άλεξ Φέργιουσον, αλλά και της επιστροφής του για πρώτη φορά στο Μάντσεστερ, ως αντίπαλος.

Ο CR7 ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των δύο αναμετρήσεων, αφού όχι μόνο σκόραρε στο 1-1 του Μπερναμπέου, αλλά στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη «βασίλισσα», που πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Όπως και στο Ζοσέ Αλβαλάδε, πριν από μία εξαετία, έτσι και στο «Θέατρο των Ονείρων» ο Ρονάλντο δεν πανηγύρισε το γκολ του, ζητώντας ξανά... συγγνώμη από τους φίλους των γηπεδούχων.

Το συναπάντημα με τις πρώην ομάδες συνεχίστηκε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίστηκε τη σεζόν 2016-17. Ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα «λιοντάρια» βρέθηκαν πολύ κοντά στη νίκη μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, όμως ένα γκολ-φάουλ του Πορτογάλου στο 89’ έφερε στα ίσια το ματς (και πάλι δεν πανηγύρισε), για να ακολουθήσει το τελικό 2-1 από τον Μοράτα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ακολούθησαν για τον Κριστιάνο απέναντι σε πρώην ομάδες του τον βρήκαν νικητή, χωρίς ο ίδιος να σκοράρει. 2-1 η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, 2-1 η Ρεάλ Μαδρίτης στον περσινό τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα 1-0 η Γιουβέντους μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Επόμενο ραντεβού στις 7 Νοεμβρίου, όταν ο CR7 θα περιμένει τους «μπέμπηδες» στο Τορίνο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα