Οι επιστροφές του Μουρίνιο στο Stamford Bridge

Gazzetta team
Οι επιστροφές του Μουρίνιο στο Stamford Bridge

bet365

Τι γίνεται όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο επιστρέφει ως αντίπαλος στο Stamford Bridge; Το FourFourTwo έχει την απάντηση.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιστρέφει για ακόμη μία φορά ως αντίπαλος στο Stamford Bridge με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος πέρασε δύο περιόδους στον πάγκο της Τσέλσι (2004-07, 2013-15) και κάθε του επιστροφή είχε ανάμικτα συναισθήματα. Τι ακριβώς είχε συμβεί όμως;

Τσέλσι – Ίντερ 0-1 (2010)

Ήταν ο επαναληπτικός για τη φάση των «16» του Champions League και η πρώτη επιστροφή του Μουρίνιο στο γήπεδο που λατρεύτηκε. Ο Πορτογάλος είχε πει πριν το ματς ότι δεν πρόκειται να πανηγυρίσει αν η ομάδα του σκόραρε, δείχνοντας σεβασμό, αλλά δεν μπόρεσε να τηρήσει την υπόσχεσή του. Ο Ετό σκόραρε στο 79’ και ο Μουρίνιο πανηγύρισε όσο πιο διακριτικά μπορούσε. Το κοινό τον αποδοκίμασε (ξανά) διακριτικά όταν καθυστέρησε να δώσει την μπάλα στον Ζιρκόβ για ένα πλάγιο. «Αξίζαμε τη νίκη. Η Τσέλσι προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς με μακρινές μπαλιές, τσαμπουκά και βουτιές στην περιοχή, αλλά ό,τι και αν κάναμε ήταν ανώτερο», τόνισε μετά το ματς.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0 (2016)

Η δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι ολοκληρώθηκε καταστροφικά με την απόλυσή του. Έτσι, ήλπιζε σε θετικό αποτέλεσμα με την Γιουνάιτεντ μόλις ένα χρόνο αργότερα. Οι ελπίδες του για κάτι τέτοιο εξανεμίστηκαν μόλις ένα λεπτό μετά τη σέντρα, με τον Πέδρο να κάνει το 1-0. Κέιχιλ, Αζάρ και Καντέ ολοκλήρωσαν ένα μίζερο απόγευμα για τον Μουρίνιο. Οι οπαδοί της Τσέλσι φώναζαν «you’re not special anymore», τη στιγμή που ο Πορτογάλος τα είχε βάλει με τον Αντόνιο Κόντε, νιώθοντας ότι ο Ιταλός είχε «εξευτελίσει» την ομάδα του και τον ίδιο. «Έρχεσαι εδώ με μία στρατηγική. Δεν γίνεται να δέχεσαι γκολ με τον τρόπο που το δεχθήκαμε εμείς. Είναι μία από αυτές τις μέρες που δίνεις πλεονέκτημα στον αντίπαλο απλά κάνοντας τίποτα», σχολίασε μετά το παιχνίδι.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (2017)

Εκείνη τη σεζόν ο Μουρίνιο βρήκε ξανά απέναντί του την Τσέλσι και τον Κόντε στο ματς Κυπέλλου. Ο Ερέρα δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες στο πρώτο μέρος και αποβλήθηκε, πριν ο Καντέ σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο δεύτερο. Ο Μουρίνιο τα... άκουσε ξανά από τους οπαδούς της Τσέλσι, κάποιοι από τους οποίους τον αποκάλεσαν «Ιούδα», αναγκάζοντας τον Πορτογάλο να σηκώσει τρία δάχτυλα στο τέλος, όσα και τα πρωταθλήματα που κατέκτησε με τους μπλε. «Δεν θα μιλήσω για την κόκκινη κάρτα. Το μόνο που θα πω είναι ότι είμαι πραγματικά περήφανος για τους παίκτες μου και τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ», δήλωσε ο Μουρίνιο μετά το ματς.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (2017)

Ακόμη μία ήττα για τον Μουρίνιο στο Stamford Bridge με τον Μοράτα να σκοράρει το πρώτο του γκολ ύστερα από δύο μήνες, χαρίζοντας τη νίκη στην Τσέλσι. Η ένταση ανάμεσα στον Μουρίνιο και στον Κόντε συνεχίστηκε, καθώς στο τέλος απλά ο ένας αγνόησε τον άλλον. «Ήταν ισορροπημένο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες μπορούσαν να φτάσουν στη νίκη. Η ομάδα που θα σκόραρε πρώτη θα είχε τον έλεγχο αμυντικά και θα έφτανε στη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ισορροπημένο. Στο δεύτερο ήταν η μόνη περίοδος που ήταν καλύτεροι και σκόραρε», είπε μετά το παιχνίδι ο Μουρίνιο.

 

Τελευταία Νέα