«Ελα ρε μ...κα, ο Μπαπέ είναι bug»

«Ελα ρε μ...κα, ο Μπαπέ είναι bug»

«Ελα ρε μ...κα, ο Μπαπέ είναι bug»

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης χαζεύει τα απίθανα που κάνει ο Κιλιάν Μπαπέ και γράφει για το wonderkid που γίνεται μεγαλύτερο όνομα από τον Νεϊμάρ.

Τον Δεκέμβριο θα κλείσει τα 20 και φέτος διανύει ήδη την 4η του σεζόν στο top-level του αθλήματος. Τι έχει προλάβει να κάνει; Λίγο πολύ αυτά είναι γνωστά σε όλους. Το 2016-17 έβαλε 15 γκολ σαν περιφερειακός επιθετικός και βοήθησε στο θαύμα της Μονακό του Ζαρντί - που πήρε το πρωτάθλημα από την Παρί. Eκείνο το καλοκαίρι ανάγκασε την PSG να δώσει ουσιαστικά 180 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από τους Μονεγάσκους, στους οποίους την τελευταία χρονιά έβαλε 26 γκολ σε 44 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Το πρωτάθλημα με την Παρί δεν μπορεί να σημειωθεί σαν κάποια ξεχωριστή και major επιτυχία, όμως το έκανε και αυτό γράφοντας back-to-back τίτλους με διαφορετικές ομάδες στην Ligue1. Το καλοκαίρι όμως, ήταν το απόλυτο όνειρο για τον πιτσιρικά. Βασικός στην Εθνική Γαλλίας και πρωταγωνιστής με τα γκολ του σε βαθμό που θα... ονειρεύονταν Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Ο Μπαπέ πέτυχε 5 γκολ σε αυτή την απίστευτη πορεία με τους Τρικολόρ με τους οποίους σκόραρε και στον τελικό κατακτώντας ό,τι σημαντικότερο μπορεί ένας παίκτης.

Ο Μπαπέ είναι το επιχείρημα σε όσους λένε ότι η νέα γενιά δεν βγάζει τους υπερπαίκτες του χθες. Ο υπερηχητικός επιθετικός δείχνει να τα έχει ήδη όλα και μπορεί να αποτελεί ιεροσυλία, όμως είναι και fact ότι στην ηλικία του Μέσι και CR7 δεν είχαν τέτοιες επιδόσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής τράβηξε πάνω του τα βλέμματα απ' όλη την Ευρώπη. Το πρώτο μέρος του Παρί - Λιόν ήταν στο 1-0, όμως στο δεύτερο έκανε ήταν εκπληκτικός και μέσα σε 13 λεπτά πέτυχε καρέ τερμάτων σε βάρος της Ολιμπίκ κάνοντας όλο το Parc des Princes να ουρλιάζει το όνομά του. Με την σπάνια αυτή επίδοση έγινε ο πιο 'γρήγορος' που βάζει τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα της Ligue1 τα τελευταία 45 χρόνια, όπως και ο νεαρότερος [19 ετών, 9 μηνών] που το κάνει.

Και αφού τα ρεκόρ ξεσκονίστηκαν, ο Μπαπέ βάζει μπροστά για έναν τίτλο τον οποίο τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει δική τους υπόθεση ο γνωστός Αργεντινός και ο γνωστός Πορτογάλος. Με την Μπαρτσελόνα να είναι δύσκολα μπροστά και τον Ρονάλντο να είναι πλέον στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου για επιθετικούς, ο Γάλλος μπορεί να νιώσει ότι το καρέ αυτό ήταν ένα σπρώξιμο για να κυνηγήσει αυτό τον τίτλο και αν εκτελούσε τα πέναλτι θα είχε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.

Αν και οι συμπαίκτες του δεν τον ψάχνουν όσο τον Νεϊμάρ, ο Μπαπέ έχει ήδη φτάσει τα 8 γκολ πιάνοντας τον Βραζιλιάνο και πάνω από τους δύο είναι μόνο ο... τρελός φορ της Τζένοα, Κριστόφ Πίοντεκ, με 9 γκολ σε 7 αγώνες [έχει σκοράρει και στα 7 παιχνίδια που έχει παίξει], ενώ από κάτω τους με 7 τεμάχια βρίσκονται Αζάρ, Αντρέ Σίλβα, Τοβάν και πιο μακριά οι Μέσι, Ινσίνιε, Αλκάθερ με 6. «Είναι από τους leaders στην ομάδα. Οταν ανοίγει το στόμα του να πει κάτι, όλοι ακούμε, ας είναι 19 χρονών» είπε ο Νεϊμάρ για το 'χελωνονιντζάκι'.

Μόλις έναν χρόνο και κάτι μετά τη μεταγραφή του, ο Μπαπέ έχει κάνει την κίνηση της Παρί να μοιάζει masterpiece. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, παρότι η ομάδα του δίνει 50-60 εκατ. ευρώ πολύ εύκολα για έναν παίκτη, αναγκάστηκε να πει πως «δεν μπορούμε να δώσουμε τα χρήματα που αξίζει». Μέσα σε έναν χρόνο τα 180 εκατ. μοιάζουν λίγα για την αξία του παίκτη, ειδικά αν κάνει κάποιος μια σύγκριση με το ότι οι Φιλίπε Κουτίνιο και Ουσμάν Ντεμπελέ έχουν κοστίσει λίγο λιγότερα.

Μέσα σε όλα τα τρελά που ζουν και απολαμβάνουν οι οπαδοί της Παρί, είναι και το ότι ο ίδιος δεν έχει σκοπό να φύγει άμεσα από την γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα στη μεταγραφική, πολύ πιο πιθανό είναι να αποχωρήσει ο Νεϊμάρ από την Παρί και ο Μπαπέ να είναι επίσημα ο Νο1 star-player της PSG. Οπως και να 'χει, έχει ήδη βγάλει λάθος εκείνον τον τύπο που είχε υποφέρει από τον Μπαπέ σε on-line ματς στο PES. «Είναι bug του παιχνιδιού. Δεν έχει καμία σχέση την πραγματικότητα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης