Πέντε ξεχωριστοί πρωταγωνιστές της Serie A

Πέντε ξεχωριστοί πρωταγωνιστές της Serie A

bet365

Με αφορμή τη νέα διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, ο Παναγιώτης Παλλαντζάς επιλέγει πέντε πρόσωπα από το Campionato.

Στην προηγούμενη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω αυτής της μεγάλης έμπνευσης που ονομάζεται Nations League, το βασικό θέμα συζήτησης στην Ιταλία ήταν το «πότε θα σκοράρει ο Ρονάλντο;». Ενα μήνα μετά, ο Κριστιάνο παραμένει πρώτο θέμα για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και τα γκολ που έχουν αρχίσει να έρχονται. Κι ας μην είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, τόσα όσα του Κριστόφ Πιάτεκ, στις... τρέλες του οποίου έχει ήδη εστιάσει το FFT του gazzetta.gr. Τι άλλο να προσθέσεις; Αρκεί το να πεις ότι πάει με ρυθμό Μπατιστούτα, του πιάνουν όλα. Αυτό αρχίζει να γίνεται, λόγω κλάσης, με τους Γκονσάλο Ιγουαΐν και Μάουρο Ικάρντι επίσης, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν σε αφιερώματα πριν το derby della Madonnina που ακολουθεί. Κι αφού τους αποκλείσεις όλους αυτούς, είναι ωραίο να βλέπεις ότι υπάρχουν άλλοι για να ασχοληθείς...

Στη Γιουβέντους του 8x8, για παράδειγμα, πάντα αυτός που συζητείται περισσότερο είναι ο CR7. Τα ιταλικά ΜΜΕ έχουν εστιάσει στον Φεντερίκο Μπερναρντέσκι και στο πόσο καλύτερα έχει ξεκινήσει φέτος, έχουν γίνει αναφορές στον Λεονάρντο Μπονούτσι που σε κάθε ματς βγάζει και από μία μπαλιά που κάνει τους τιφόζι να "μαλακώνουν", τις τελευταίες μέρες επανήλθε στην επικαιρότητα ο Πάουλο Ντιμπάλα ενώ πάντα υπάρχει ο εκπληκτικός Μάριο Μάντζουκιτς. Ανάμεσα σε αυτούς, οι Γιουβεντίνοι χαίρονται τον Ζοάο Κανσέλο και τα όσα δείχνει προς το παρόν. Ισως επειδή αν εξαιρέσουμε τη σεζόν του Ντάνι Αλβες, η θέση του δεξιού μπακ έμοιαζε... στοιχειωμένη για τους Μπιανκονέρι. Πολύ καλός και εξαιρετικά τίμιος ο Στέφαν Λιχτστάινερ αλλά όταν ερχόταν η ώρα για σέντρα δεν ήταν υπέρ του οι πιθανότητες. Με τον Κανσέλο τώρα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι Ιταλοί βλέπουν μια σειρά από πιθανότητες. Γρήγορος, τεχνίτης, επιθετικός, άνετος πολύ με την μπάλα, σύμφωνα με τον Μπέπε Μπέργκομι «νιώθει σαν να παίζει μπάλα με τους φίλους του στη γειτονιά, το απολαμβάνει και φαίνεται». Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τονίζει ότι πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά και να συνεχίσει με την ίδια διάθεση τη δουλειά, προβλέποντας δύο πράγματα για αυτόν: Α) Μπορεί να γίνει ο καλύτερος δεξιός μπακ του κόσμου. Β) Εκτός από μπακ και εξτρέμ, μπορεί να μάθει να παίζει και σαν χαφ. Προς το παρόν είναι ο 2ος της Serie A -πίσω από τον Φεντερίκο Κιέζα- σε επιτυχημένες ντρίμπλες (17) και σε κάθε ματς της Γιούβε φτιάχνει φάσεις, ψάχνοντας και το γκολ.

Ο Λορέντσο Ινσίνιε, πάντως, δε χρειάζεται να τα ψάχνει. Ερχονται μόνα τους. Ο 27χρονος άσος αισθάνεται πιο ηγέτης της Νάπολι από ποτέ και αυτό το δείχνει με τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα ως τώρα και γενικά με τις εμφανίσεις του. Πιο σημαντικό κι από αυτό, όμως, είναι ότι εμφανίζονται πλέον στους αγώνες των Παρτενοπέι παίκτες που... δεν ξέραμε ότι υπάρχουν. Ο Κάρλο Αντσελότι δε φοβάται αυτό που έτρεμε ο Μαουρίτσιο Σάρι, δηλαδή το rotation, με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής να τον δικαιώνουν. Υπήρξε, βέβαια, εκείνη η... ανορθογραφία στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ήρθε η νίκη επί της Λίβερπουλ και όλα έφτιαξαν ξανά. Η Νάπολι αποκτά σιγά-σιγά τα στοιχεία που θέλει ο Καρλέτο αλλά το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι της ομάδας δεν επηρεάζεται παρά τις αλλαγές από ματς σε ματς. Ο Αντσελότι έχει χρησιμοποιήσει προς το παρόν 21 ποδοσφαιριστές ενώ η τριάδα Ινσίνιε-Μέρτενς-Καγιεχόν έχουν παίξει (αθροιστικά) 535' λιγότερα στις πρώτες 8 αγωνιστικές σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα! Λογικό είναι, επομένως, ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να χαίρεται με τον προπονητή του, ο οποίος με τη σειρά του θα χαρεί αν οι Παρτενοπέι αποδείξουν ότι είναι πιο δυνατοί από ό,τι περίμενε κανείς, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ζορζίνιο. Κι αν αυτή η τακτική του Αντσελότι αποδώσει και στη συνέχεια, προφανώς θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν (αναθεωρήσουμε, για να είμαστε τίμιοι) όσοι πίστευαν ότι αυτό το ρόστερ έχει πιάσει ταβάνι. Κατά τον allenatore, δεν έχει πιάσει: «Το scudetto; Πιστεύω ότι μπορούμε να παλέψουμε ως το τέλος με τη Γιουβέντους. Θέλουμε να είμαστε κοντά τους όσο περισσότερο γίνεται, ανταγωνιστικοί ως το τέλος».

Για τον Ζερβίνιο, πάντως, δεν υπάρχει τόσο... γκλαμουράτος στόχος. Το δικό του πρωτάθλημα θα είναι το να παραμείνει στη Serie A η Πάρμα και το ξεκίνημα προκαλεί χαμόγελα. Σαν κι αυτό που σχηματίζεται αυθόρμητα στο πρόσωπο όποιου βλέπει τον Ιβοριανό να παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, να αφήνει πίσω του όποιον παίκτη της Κάλιαρι σκέφτηκε να τρέξει μαζί του για να τον σταματήσει, να διασχίζει σαν Μπολτ 70-80 μέτρα και να τελειώνει τη φάση με γκολ. Το τελευταίο ήταν και το πιο δύσκολο για τον Ζερβίνιο, ο οποίος πραγματοποιεί φέτος το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του, με βάση τους αριθμούς, έχοντας βρει δίχτυα τρεις φορές. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η καριέρα έμοιαζε να λαμβάνει τέλος όταν αποφάσιζε να υπογράψει σε ομάδα της Κίνας. Πήγε, ξεκουράστηκε αφού δεν έπαιζε σχεδόν ποτέ και επέστρεψε στην Ιταλία με την ίδια όρεξη με την οποία είχε πάει για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 υπογράφοντας στη Ρόμα. Και με την ίδια ταχύτητα, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι Γιουβεντίνοι, οι οποίοι στο ματς του Ennio Tardini δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς το κάνει αυτό.

Δυσκολία να καταλάβεις κάτι έχεις και με τον Σούσο, αλλά σε αυτή την περίπτωση η απορία δεν αφορά στην ταχύτητα του. Αφορά στο αν είναι ή όχι όντως πολύ καλός. Ο Ισπανός εξτρέμ άρχισε καλά στη Μίλαν με τον Βιτσέντσο Μοντέλα στον πάγκο, στη συνέχεια χάθηκε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα και φέτος επανήλθε. Κι αφού επανήλθε, επανέφερε και τις σκέψεις. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει στο τοπ επίπεδο ή είναι παίκτης που θα τον βάλουμε στην κατηγορία του καλού στα κακά χρόνια των Ροσονέρι; Η απάντηση, προφανώς, θα έρθει από τα γεγονότα, από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Προς το παρόν, ο Σούσο είναι ο πρώτος σε ασίστ στη φετινή Serie A με έξι, έχοντας βάλει και δύο γκολ. Κανείς, προφανώς, δεν έχει προσφέρει περισσότερα από 8 (2+6) στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, με τους Ιταλούς αυτή τη στιγμή να εστιάζουν στον Ισπανό για διάφορους λόγους. Είτε για να καταγράψουν τους αριθμούς που λένε ότι στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι 1ος σε ασίστ μαζί με τον Σάντσο της Μπορούσια Ντόρτμουντ (6), είτε για να αναφερθούν στο δίδυμο που αποτελεί με τον Ιγουαΐν μετά και τις δύο ασίστ στο 3-1 επί της Κιέβο, είτε για να τον αποθεώσουν μέσω των δηλώσεων του Pipita, σύμφωνα με τις οποίες «ο Σούσο είναι ένας φανταστικός παίκτης που ξέρει πάντα να δίνει την σωστή πάσα». Και για να λέγονται ή να γράφονται όλα αυτά, μάλλον κάτι καλό κάνει ο Ισπανός.

Ακριβώς στην ίδια κατηγορία τέλος, αυτών που μάλλον κάτι καλό κάνουν δηλαδή, μπαίνει και ο Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ. Με τη Σαμπντόρια να έχει 14 βαθμούς και να είναι στο -1 από την 4άδα, σκέφτεσαι ότι ο Μάρκο Τζαμπάολο συνεχίζει να εντυπωσιάζει, βλέπεις ότι ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα είναι πάντα αξιόπιστος και ικανός για το απίθανο και συνειδητοποιείς ότι ο Ντεφρέλ έχει βάλει 5 γκολ. Μιλάμε για επίδοση πέντε φορές πάνω σε σχέση με την περσινή στη Ρόμα... Ο 27χρονος Γάλλος είδε τα όνειρα του όταν υπέγραφε στους Τζαλορόσι να μην πραγματοποιούνται, αλλά φέτος πραγματοποιεί ξεκίνημα που θυμίζει τον Ντεφρέλ της Σασουόλο, ενδεχομένως επειδή αισθάνεται και πάλι ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπως εκείνο. «Είμαι χαρούμενος και παίζω καλά επειδή είμαι καλά και ευτυχισμένος εδώ. Αισθάνομαι ότι έχω την εμπιστοσύνη όλων, του προπονητή, των συμπαικτών μου, της διοίκησης. Κι έπειτα, είναι πολύ όμορφο να παίζεις με τον Κουαλιαρέλα, σε βοηθάει πολύ», λέει ο ίδιος, γνωρίζοντας ότι η φετινή σεζόν είναι καθοριστική. Είτε θα πείσει ότι αξίζει μια νέα ευκαιρία σε καλό επίπεδο, είτε θα αγωνίζεται τα επόμενα χρόνια σε ομάδες που δε θα έχουν και ιδιαίτερους στόχους.

 

Τελευταία Νέα