Κουτρόνε, ο μικρός bomber

Κουτρόνε, ο μικρός bomber

Κουτρόνε, ο μικρός bomber

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Πάτρικ Κουτρόνε που συνεχίζει να διατηρεί πολύ ψηλά το ποσοστό σκοραρίσματος με την Μίλαν.

Στο φινάλε της σεζόν 2016-17 σε αγώνα της Μίλαν με την Μπολόνια στο San Siro, ένας 18χρονος από την Primavera έκανε ντεμπούτο στην Serie A μπαίνοντας στη θέση του Ζεράρ Ντεουλοφέου. Δύσκολα κάποιος μπορεί να τον θυμάται ακόμα και αν πρόλαβε να δείξει λίγο από το πάθος του κάνοντας δυνατό τάκλιν και βλέποντας κίτρινη κάρτα. Αντίθετα, την επόμενη χρονιά, έδωσε πολλά περισσότερα καθώς έχοντας να ανταγωνιστεί παίκτες-μεταγραφές που κόστισαν δεκάδες εκατ. ευρώ, όπως οι Αντρέ Σίλβα [38] και Νίκολα Κάλινιτς [25] πέτυχε περισσότερα γκολ και από τους δύο μαζί χωρίς να έχει καν φανέλα βασικού.

Το καλοκαίρι του 2017 οι Rossoneri έδωσαν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και πέρα από το ότι έμειναν ξανά εκτός Champions League, κατάφεραν ο παίκτης που βοήθησε περισσότερο να είναι ο 19χρονος επιθετικός που δεν είχε κοστίσει ούτε ένα σεντ. Ο Κουτρόνε, αφού εντυπωσίασε στην προετοιμασία, άρπαξε με λύσσα τις ευκαιρίες που πήρε από Βιντσένζο Μοντέλα και Τζενάρο Γκατούζο και έκλεισε την πρώτη του κανονική σεζόν στην Serie A με 10 γκολ σε 28 αγώνες και 18 σε όλες τις διοργανώσεις.

Εκτός από συγκέντρωση και αυτοθυσία για το καλό της ομάδας, ο γεννημένο στο Κόμο έδειξε και κάτι το οποίο - όπως έχουν πει πολλοί μεγάλοι του ποδοσφαίρου - δεν διδάσκεται. Και αυτό δεν είναι άλλο από το ένστικτο killer, το οποίο σε συνδυασμό με την εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα τον βοήθησε να πετύχει πολλά και σημαντικά γκολ όπως το μοναδικό κόντρα στην Ιντερ στο Κύπελλο στο φινάλε της παράτασης και εκείνο με τακουνάκι κόντρα στην Ρόμα που έφερε νίκη για την Μίλαν στο Olimpico στο πρωτάθλημα.

Τα γκολ σε συνδυασμό με την ηλικία και το γεγονός ότι προέρχεται από την ακαδημία, έδωσαν προαγωγή στον Κουτρόνε. Μερικούς μήνες αργότερα, όταν η Μίλαν αποφάσισε να αποκτήσει επιθετικό εγνωσμένης αξίας, ο Ιταλός δεν ήταν μέσα σε αυτούς που θα έκαναν χώρο. Αντρέ Σίλβα και Κάλινιτς αποχώρησαν μετά την απόκτηση του Γκονσάλο Ιγουαΐν και ο μικρός έγινε εκείνος που θα είναι ακριβώς από πίσω του. Και δίπλα του σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο ματς με τον Ολυμπιακό, στο οποίο ο Γκατούζο τους έβαλε μαζί σε σύστημα 4-4-2.

Επειτα και από το πρόσφατο ματς στο Europa League, στο οποίο μπήκε αλλαγή στο 54' και σκόραρε δύο φορές, ο Πάτρικ Κουτόνε έφτασε τα 21 γκολ σε 52 εμφανίσεις εκ των οποίων μόλις οι 33 είναι ως βασικός. Εχει παίξει 2.771 λεπτά και εκτός από τα γκολ έχει βοηθήσει στο σκοράρισμα των 7 φορές πρωταθλητών Ευρώπης με 6 ασίστ. Βρίσκει δίχτυα δηλαδή μία φορά κάθε 132 λεπτά, πιο απλά βάζει ένα γκολ κάθε δύο αγώνες κάτι που έκανε τον προπονητή του να πει κάτι βαρύ. «Τι μπορεί να γίνει ο Κουτρόνε; Ελπίζω ο νέος Πίπο Ιντζάγκι αλλά πρέπει να κρατά τα πόδια του στο έδαφος».

Φέτος έχει 3 γκολ σε 5 αγώνες παίζοντας 86 λεπτά και οι εμφανίσεις και το ένστικτο έκαναν τον προπονητή της Εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, να τον καλέσει για το Nations League αφήνοντας εκτός Μπελότι και Μπατέλι. Αν και είναι πολύ δύσκολο να γίνει ο νέος Superpippo, ο Κουτρόνε κάνει μέχρι στιγμής τους τιφόζι των Rossoneri να γουστάρουν που βλέπουν έναν παίκτη από την ακαδημία να στέκεται στο top-level. «Πάντα ήμουν οπαδός αυτής της ομάδας αγαπώ αυτά τα χρώματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης