Το όνειρο του Αζάρ

Το όνειρο του Αζάρ

Gazzetta team
Το όνειρο του Αζάρ

bet365

Ο Εντέν Αζάρ αποκάλυψε το μεγάλο του όνειρο και είναι μακριά από την Τσέλσι. Αρκεί να μην αλλάξει τα πάντα ο Μαουρίτσιο Σάρι.

«Θα σας πω την αλήθεια». Έτσι ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο BT Sport μετά το ματς με την Λίβερπουλ ο Εντέν Αζάρ. «Μετά το Μουντιάλ ήθελα να φύγω». Ο Βέλγος επιβεβαίωσε αυτό που πάνω-κάτω ήξεραν οι περισσότεροι. Αυτή η αποκάλυψη, όμως, δεν ήρθε σε ένα σημείο που ο ίδιος πιέζει να φύγει. Ήταν το αποτέλεσμα ενός παίκτη που όχι μόνο νιώθει αυτοπεποίθηση, αλλά και άνεση που βρίσκεται στην Τσέλσι, την οποία που παραλίγο να απαρνηθεί πριν λίγες εβδομάδες.

Ο Αζάρ νιώθει την εμπιστοσύνη των οπαδών, της διοίκησης, των συμπαικτών και του προπονητή του, ώστε να πει κάτι τέτοιο τη στιγμή που οι μπλε συνεχίζουν αήττητοι στη σεζόν και έχουν μπει από νωρίς στην κούρσα του τίτλου, κάτι που λίγοι περίμεναν. «Είναι το όνειρό μου να παίξω στην Ισπανία», συνέχισε ο Βέλγος, έστω και αν αυτό τελικά συμβεί σε «1-2 χρόνια». Το μέλλον του δεν είναι στο Λονδίνο παρά την «αγάπη» του για την Τσέλσι, που έκανε «πολύ εύκολη» την απόφασή του να μείνει το καλοκαίρι.

Σε ένα παιχνίδι υπομονής η διοίκηση κατάφερε να τον πείσει να δώσει μία ευκαιρία στον Σάρι και να δει που θα τον πάει αυτή η σεζόν, πριν το ζήτημα της αποχώρησής του έρθει ξανά στην επιφάνεια. Και κανένας τους δεν το έχει μετανιώσει. «Έχω ανέβει επίπεδο με τον Σάρι», τόνισε ο Βέλγος πριν λίγες ημέρες και η τακτική του Ιταλού του δίνει περισσότερη ελευθερία. «Δεν λέω ότι με τους προηγούμενους προπονητές δεν είχα ελευθερία, όμως αυτό το σύστημα και η κατοχή ευνοεί τους παίκτες που παίζουν στην επίθεση».

Παράλληλα, η διοίκηση του έχει ήδη προσφέρει νέο συμβόλαιο. «Όχι, όχι», απάντησε ο Αζάρ πριν το παιχνίδι με την Λίβερπουλ για το League Cup. «Δεν έχω υπογράψει τίποτα». Η πρόταση ισχύει και η δήλωσή του απλά βρήκε εξήγηση λίγες ημέρες αργότερα. Η παρουσία του για σχεδόν 90’ ήταν ικανή να ταράξει ολόκληρη τη Λίβερπουλ και να της στερήσει τόσο το αήττητο όσο και την κορυφή. Η ελευθερία που του έχει δώσει ο Σάρι δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Αζάρ μοιάζει επιτέλους απελευθερωμένος σε όλους τους τομείς. Θαρραλέος όχι μόνο να πετύχει ένα γκολ όπως εκείνο απέναντι στη Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «ένα από τα καλύτερα» στην καριέρα του, αλλά και να παραδεχθεί αυτό που υπό άλλες συνθήκες θα φοβόταν.

«Στόχος μου είναι να κερδίζω κάθε χρόνο και ένα τίτλο. Με ξέρετε, δεν έχει σημασία το πόσα γκολ θα πετύχω», τόνισε ο Αζάρ, που απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του Σάρι. Αυτό που μετράει περισσότερο σε ένα όνειρο είναι η πορεία προς αυτό. Ίσως ο Βέλγος στο τέλος να ικανοποιηθεί τόσο με αυτή την πορεία, που να μην χρειαστεί να φτάσει στο τέρμα της και να μετακομίσει. Ο Ιταλός τεχνικός δείχνει να έχει τον τρόπο να κερδίσει αυτό το «παιχνίδι της αλήθειας», που ξεκίνησε ο παίκτης του και να τον κρατήσει για πάνω από «1-2 χρόνια» στην Τσέλσι.

 

Τελευταία Νέα