Αυτοί που έβαλαν 50 γκολ με την Σίτι

Αυτοί που έβαλαν 50 γκολ με την Σίτι

Gazzetta team
Αυτοί που έβαλαν 50 γκολ με την Σίτι

bet365

Με αφορμή τον Νταβίδ Σίλβα, Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τους παίκτες που έχουν πετύχει 50+ γκολ στην Premier League με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

'The brain' που λένε και οι Αγγλοι. Ο αριστεροπόδαρος playmaker το καλοκαίρι του 2010 πήρε την απόφαση να πει το «ναι» στους Αραβες και η Σίτι έκανε εκείνη τη στιγμή μια μεταγραφή πολύ μεγαλύτερη απ' ότι ίσως πίστευε. Ο πρώην άσος της Βαλένθια αποτέλεσε τον εγκέφαλο των ομάδων του Μαντσίνι, του Πελεγκρίνι και του Γκουαρδιόλα, που σήκωσαν όλοι πρωτάθλημα και στο πρόσφατο ματς με την Φούλαμ έγινε μόλις ο 5ος στην ιστορία των Citizens που βάζει 50+ στην Premier League. Ο απολογισμός του δεν είναι άσχημος. Σε 253 αγώνες έχει πετύχει 170 νίκες και εκτός από τα γκολ, έχει δώσει και 75 ασίστ. Με αφορμή τον Σίλβα που έκανε στρογγυλά τα γκολ του, πάμε να θυμηθούμε ποιοι άλλοι έφτασαν ή ξεπέρασαν τα 50 τέρματα στο αγγλικό πρωτάθλημα με την Σίτι...

146 | Κουν Αγουέρο
Από τη μέρα που μπήκαν οι Αραβες στη ζωή της, η Σίτι έχει δώσει δισ. ευρώ για να φτιάξει την ομάδα που κατάκτησε τρία πρωταθλήματα, όμως το deal για τον Αγουέρο θα είναι πάντα κάτι ξεχωριστό. Οι Πολίτες το 2011 έδωσαν 42 εκατ. στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έκαναν δικό τους έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, με τον Αργεντινό ναείναι από εκείνους που έχουν βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά τους στο Etihad. Ο Κουν διανύει την 8η σεζόν του στο Μάντσεστερ, έχει φτάσει τα 146 τέρματα σε 211 ματς πρωταθλήματος και δεν σταματά να γράφει ιστορία στην γαλάζια πλευρά της πόλης. Πρόσφατα έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο club με το οποίο μετρά 298 ματς και 204 τεμάχια σε όλες τις διοργανώσεις.

59 | Γιάγια Τουρέ
Και πάμε στον άσο από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος πριν μερικές εβδομάδες επέστρεψε στον Ολυμπιακό και είναι ο μοναδικός μέσος της λίστας. Αν και εξαιρετική αγορά της Μπαρτσελόνα από την Μονακό (έναν χρόνο πριν είχε παίξει στην Ελλάδα) το 2007, ο Τουρέ έπεσε πάνω στην τρομερή φουρνιά των χαφ των Blaugrana και τον Πεπ Γκουαρδιόλα και πουλήθηκε το 2010 στην Σίτι αντί 'μόλις' 30 εκατ. ευρώ. Ο Ιβοριανός κούμπωσε με τη μία στην Premier League, βελτιώθηκε θεαματικά και εκτός από εξαιρετικός χαφ εξελίχθηκε σε σταθερό σκόρερ. Στα τρία πρώτα χρόνια στην Σίτι έβρισκ δίχτυα με συνέπεια αλλά έκανε απίστευτο «μπαμ» το 2014 βάζοντας 20 τέρματα σε 35 αγώνες και βοηθώντας τον σύλλογο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εχοντας στο ρεπερτόριό του πολύ δυνατά πόδια και εκτελέσεις φάουλ, έφτασε τα 51 γκολ σε 168 αγώνες στην PL και είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς μέσους των τελευταίων ετών στο Νησί.

58 | Κάρλος Τέβες
Από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που πάτησαν το πόδι τους στην Μπλε πλευρά της πόλης και έκαναν σαφές ότι η Σίτι θα χτίσει ένα αστραφτερό και πανίσχυρο σύνολο. Ο Τέβες άφησε πίσω του το Old Trafford το 2009 έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και το Champions League και αφού κόστισε στους Citizens 25.5 εκατ. ευρώ ήταν από τους σημαντικούς παράγοντες που άλλαξαν επίπεδο. Στις δύο πρώτες σεζόν στο Etihad έβαλε 23 και 20 γκολ αντίστοιχα, όμως τίτλο πήρε το 2011-12 όταν στην αρχή της χρονιάς τα έσπασε με τον Μαντσίνι - λόγω της άρνησής του να μπει αλλαγή σε αγώνα - για να επανέλθει στο τέλος και να έχει σημαντική συνεισφορά σε κρίσιμα ματς. Σε 113 αγώνες με τους Πολίτες πέτυχε 58 τέρματα και είναι στο Νο2 της λίστας με τους μοντέρνους killers του συλλόγου.

50 | Εντιν Τζέκο
Αφού το 2009-10 έβαλε 22 γκολ στην Bundesliga και χάρισε το πρωτάθλημα στην Βόλφσμπουργκ, αποτέλεσε κύριο στόχο της Μίλαν, όμως τον Ιανουάριο του 2011 η Σίτι έδωσε άμεσα 32 εκατ. ευρώ και έκανε δικό της τον ύψους 1.93μ. Με κορμί από αυτά που 'πιάνουν' στο Νησί και όπλο την επιβλητική παρουσία, μετά το δεύτερο μισό του 2011 ο σήμερα άσος της Ρόμα για τρία σερί χρόνια έφτασε τις 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έβαλε κατά σειρά 14, 14 και 16 γκολ πανηγυρίζοντας δύο τίτλους πρωταθλητή (2012, 2014). Ο 71 φορές διεθνής άσος συνεχίζει πλέον την καριέρα του στην Serie A και έχει δείξει ότι μπορεί να σκοράρει σε κάθε λίγκα του κόσμου.

 

Τελευταία Νέα