Από ποδοσφαιριστές... ιδιοκτήτες ομάδων

Από ποδοσφαιριστές... ιδιοκτήτες ομάδων

bet365

Ο Ρονάλντο είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος της Βαγιαδολίδ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που έγιναν ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Μετά από μία λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα και δεκάδες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τον περασμένο Ιανουάριο ο Ντέβιντ Μπέκαμ έγινε ιδιοκτήτης μιας καινούργιας ποδοσφαιρικής ομάδας, που εδρεύει στο Μαϊάμι. Ο Άγγλος είναι επικεφαλής ενός γκρουπ επιχειρηματιών, με το MLS να εγκρίνει τη συμμετοχή του συλλόγου στο πρωτάθλημα, όταν αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων. Το μόνο που εκκρεμεί είναι η χρονιά που θα μπει η ομάδα στο πρωτάθλημα (2020 ή αργότερα), αφού πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του γηπέδου. Σήμερα έγινε γνωστό και το επίσημο όνομα του συλλόγου, που είναι το Inter Miami CF.

Πάολο Μαλντίνι
Στο Μαϊάμι δεν υπάρχει μόνο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που έχει στην ιδιοκτησία του ποδοσφαιρικό σύλλογο, καθώς η πόλη διαθέτει κι άλλη ομάδα, επίσης με πρώην ποδοσφαιριστή στην κεφαλή της. Τον Μάιο του 2015 ιδρύθηκε ο σύλλογος Miami FC, με τον Πάολο Μαλντίνι να είναι συνιδιοκτήτης μαζί με τον Ρικάρντο Σίλβα, που έχει στην κατοχή του ΜΜΕ. Μάλιστα, ο Ιταλός εμπιστεύθηκε για πρώτο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου έναν παλιό του συμπαίκτη, τον Αλεσάντρο Νέστα. Η Miami FC αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη δεύτερη κατηγορία των Ηνωμένων Πολιτειών (NASL), όμως μετά την ακύρωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, αυτή τη στιγμή κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, που συμμετέχει στην τέταρτη κατηγορία (NPSL).

Ντιντιέ Ντρογκμπά
Ακόμα και στα 40 του εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μόνο που ο Ντρογκμπά κατέχει μια ξεχωριστή πρωτιά, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης-ιδιοκτήτης στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το 2017 πήγε στο Φοίνιξ, υπογράφοντας στους Phoenix Rising, με τον ίδιο να έρχεται σε συμφωνία με τους διοικούντες, ώστε να πάρει στην κατοχή του ένα ποσοστό των μετοχών του συλλόγου. Η ομάδα αγωνίζεται στο United Soccer League, με τον Ντρογκμπά να έχει ως μεγάλο στόχο την είσοδο στο MLS.

Ντεμπά Μπα
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός συνεχίζει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Κίνα, όμως ήδη κινείται επιχειρηματικά στο ποδόσφαιρο εδώ και ένα χρόνο. Τον Ιούνιο του 2017 ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η ομάδα San Diego 1904 FC και ο Ντεμπά Μπα είναι ο μεγαλομέτοχός της, με ποσοστό 35%. Ο ίδιος δεν είναι μόνος του σε αυτό το εγχείρημα, καθώς έχει στο πλευρό του κι άλλους γνωστούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Εντέν Αζάρ, ο Γιοχάν Καμπάιγ και ο Μούσα Σο, που είναι συνιδιοκτήτες του συλλόγου. Η San Diego 1904 FC θα έκανε ντεμπούτο φέτος στη δεύτερη κατηγορία (NASL), όμως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ακυρώθηκε και έτσι η ομάδα θα συμμετέχει στο United Soccer League το 2019.

“Τάξη του ‘92”
Από τη συγκεκριμένη φουρνιά των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έφερε την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης, δεν υπάρχει μόνο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που είναι ιδιοκτήτης κάποιου συλλόγου. Από το 2014, Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Νίκι Μπατ, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ έχουν στην κατοχή τους το 50% (από 10% ο καθένας) των μετοχών της Σάλφορντ Σίτι, ενώ το άλλο 50% ανήκει στον Ταϊλανδό εκατομμυριούχο, Πίτερ Λιμ. Τότε, η ομάδα αγωνιζόταν στην όγδοη κατηγορία της Αγγλίας και μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει να επιδείξει τρεις ανόδους. Μάλιστα, με την περιβόητη «τάξη του ‘92» στο τιμόνι, όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν υπογράψει από πέρσι επαγγελματικά συμβόλαια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα