Βόλφσμπουργκ: Οι Λύκοι επιστρέφουν!

Βόλφσμπουργκ: Οι Λύκοι επιστρέφουν!

Λευτέρης Ντανοβασίλης Λευτέρης Ντανοβασίλης
Βόλφσμπουργκ: Οι Λύκοι επιστρέφουν!

bet365

Χαρούμενοι μπαμπάδες, ένας εχθρός εκ των έσω και το καλύτερο ξεκίνημα μετά τη σεζόν του πρωταθλήματος. Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την Βόλφσμπουργκ, που τα έχει όλα!

Χρειάστηκε να βρεθεί 13 φορές ως αντίπαλος σε αυτό το γήπεδο για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη επί της πρώην του ομάδα. Ο Μπρούνο Λαμπαντία είδε την Βόλφσμπουργκ να σκοράρει τρεις φορές εκτός έδρας για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2017, να κάνει την ανατροπή επί της Λεβερκούζεν και το απόλυτο για πρώτη φορά ύστερα από 9 χρόνια στο ξεκίνημα της σεζόν!

Στις εξέδρες της BayArena βρέθηκαν περίπου 300 οπαδοί των Λύκων. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, τα ταξίδια τους σπάνια καταλήγουν σε κάτι καλό. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Και σε μία ομάδα όπως η Βόλφσμπουργκ αυτές τις μικρές στιγμές θα πρέπει να είσαι σε θέση να τις εκμεταλλευτείς. «Spitzenreiter, Spitzenreiter, hey, hey!», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν. «Πρωτοπόρος».

Αυτή η λέξη ακούστηκε και στις κατακόμβες του σταδίου, όπου ο τεχνικός διευθυντής Σμάντκε κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για το αναπάντεχα καλό ξεκίνημα της ομάδας του στην Bundesliga. «Κάνουμε πλάκα ή μιλάμε σοβαρά», αναρωτήθηκε ο Γερμανός παράγοντας. Γρήγορα, όμως, κατάλαβε ότι θα πρέπει να εξηγήσει πώς μία ομάδα που ξεκίνησε και φέτος ως φαβορί για τη μάχη του υποβιβασμού κατάφερε να κερδίσει την Σάλκε και την Λεβερκούζεν, που πέρυσι τερμάτισαν στη 2η και στην 5η θέση αντίστοιχα.

«Οι δημοσιογράφοι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, οι οπαδοί μπορούν να ονειρεύονται, όμως εμείς θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για τα πάντα. Η προετοιμασία ήταν πολύ έντονη και κάποιες φορές δυσάρεστη. Πάνω από όλα, όμως, όλοι σκέφτηκαν καλά τι πρέπει να κάνουν στις διακοπές τους», συνέχισε ο Σμάντκε. Οι παίκτες έμαθαν από τις άσχημες εμπειρίες των τελευταίων ετών.

«Χαίρομαι που παρότι η ομάδα μου βρέθηκε πίσω στο σκορ, παρέμεινε ήρεμη και σταθερή», τόνισε ο τεχνικός Λαμπαντία, που συμφώνησε με τον προϊστάμενό του. «Το θέμα είναι τι μπορείς να αντλήσεις από τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Εγώ λέω: πολλή δύναμη». «Όταν είδα το πρόγραμμα δεν περίμενα με τίποτα τέτοιο ξεκίνημα», παραδέχθηκε ο μέσος Γκέρχαρντ, που έχει επιστρέψει στην αγαπημένη του θέση στο γήπεδο. «Ήταν εχθρός μας», αποκάλυψε για τον Λαμπαντία, που το καλοκαίρι έβγαλε το λάδι από τους παίκτες του. «Ίσως το έκανε εσκεμμένα, ώστε να μας κάνει ομάδα μέσω της σκληρής προετοιμασίας».

Ο Γερμανός τεχνικός έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της πρόωρης επιτυχίας. Η εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Σάλκε είχε ξεκινήσει πολύ στραβά. Ο αρχηγός Γκιλαβογκί τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η μεταγραφή του Κορνέ από την Λυών χάλασε την τελευταία στιγμή. Ο Λαμπαντία δήλωσε ότι σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή συστήματος, όμως τελικά επέμεινε στο 4-3-3 και δικαιώθηκε. Παρά και την απουσία του βασικού τερματοφύλακα Κάστελς την τελευταία στιγμή, καθώς ο Βέλγος άφησε την αποστολή για να βρεθεί στη γέννηση της κόρης του. Τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, αυτή ήταν ήδη η 6η γέννηση για παίκτη της Βόλφσμπουργκ! Κανένας δεν το περίμενε, όμως αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο θετικά στην ομάδα.

Hallo, kom je nog? #almostthere #whatwillitbe #feelwelcome #kruimel

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wout Weghorst (@wout.weghorst) στις

«Δεν μπορώ να έχω ένα παιδί κάθε βδομάδα. Θα πρέπει να βρω άλλο τρόπο να ανταπεξέλθω», είπε αστειευόμενος ο Ρενάτο Στέφεν, που έγινε πατέρας μία ημέρα πριν την πρεμιέρα με την Σάλκε. Αθόρυβα, η Βόλφσμπουργκ έχει φτάσει στις 6 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ένα σερί που ξεκίνημα από το τέλος της προηγούμενη σεζόν. «Έξι νίκες; Πότε να ήταν η τελευταία φορά που συνέβη αυτό;», αναρωτήθηκε ο μέσος Άρνολντ, που σε αυτό το ρόστερ είναι από τους πιο παλιούς. Ακόμη κι έτσι, όμως, όταν όντως συνέβη την τελευταία φορά εκείνος ήταν 15 ετών! «Πιθανότατα στη σεζόν του τίτλου», απάντησε μόνος του. Τέτοια όνειρα, όμως, δεν χωράνε στο Βόλφσμπουργκ μετά το πάθημα των τελευταίων ετών. «Μόλις αρχίσαμε να χτίζουμε κάτι», αναγνώρισε ο 24χροος Γερμανός.

Μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν, στον επίσημο λογαριασμό των Λύκων στο twitter δεν υπήρχαν ανάλογα συνθήματα με εκείνα των οπαδών. «Έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν είχαμε για πολύ καιρό!», ήταν το μήνυμα, που συνοδευόταν από μία φωτογραφία με την κορυφή της Bundesliga. Ο αυτοσαρκασμός είναι πάντα θετικό σημάδι για μία ομάδα που εδώ και καιρό υποφέρει. Το αν η πλάκα εξελιχθεί σε πραγματικότητα είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες μετά τη διακοπή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης