Ισπανοί που έγιναν... Άγγλοι

Ισπανοί που έγιναν... Άγγλοι

bet365

Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι Ισπανοί ποδοσφαιριστές έχουν ξεπεράσει το συγκεκριμένο αριθμό αγώνων στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Σεσκ Φάμπρεγας (344)
«Προϊόν» των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, που αποχώρησε από την Βαρκελώνη το 2003, μετακομίζοντας στο Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ. Στα 16 του έκανε ντεμπούτο με τους «κανονιέρηδες» στο Λιγκ Καπ και ένα χρόνο αργότερα πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο πρωτάθλημα. Ο Φάμπρεγας εξελίχθηκε σε ηγέτη της Άρσεναλ στη μεσαία γραμμή, πραγματοποιώντας 212 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι το 2011, όταν επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα. Στο Καμπ Νου έμεινε για τρία χρόνια, με τον Ισπανό να παίρνει μεταγραφή για την Τσέλσι το 2014. Μέχρι σήμερα μετρά με τους «μπλε» 132 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, αν και τη φετινή σεζόν δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος.

Πέπε Ρέινα (285)
Ένας από τους πρωταγωνιστές της Βιγιαρεάλ την τριετία 2002-2005, με τον Ράφα Μπενίτεθ να επιλέγει το συμπατριώτη του για την εστία της Λίβερπουλ, δηλώνοντας πως είναι «ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ισπανία». Από την πρώτη του σεζόν πήρε φανέλα βασικού, αφήνοντας στον πάγκο τον Γέρζι Ντούντεκ, που ήταν ο πρωταγωνιστής του τελικού της Κωνσταντινούπολης, λίγους μήνες πριν. Για οκτώ ολόκληρα χρόνια ο Ρέινα ήταν αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια των «κόκκινων», πραγματοποιώντας 285 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μικέλ Αρτέτα (284)
Για πρώτη φορά στα αγγλικά γήπεδα βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2005, όταν η Έβερτον τον απέκτησε ως δανεικό από την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, τα «ζαχαρωτά» τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή, με τον Ισπανό μέσο να μένει στο Γκούντισον Παρκ ως το 2011. Μετά από 174 συμμετοχές με την Έβερτον στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Αρτέτα μετακόμισε στο Λονδίνο, για λογαριασμό της Άρσεναλ. Φόρεσε τη φανέλα των «κανονιέρηδων» για πέντε χρόνια (τελευταία ομάδα στην καριέρα του), αγωνιζόμενος σε 110 παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος.

Νταβίντ Σίλβα (251)
Η Μάντσεστερ Σίτι είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει «πακέτο» με τον Νταβίντ Βίγια από την Βαλένθια, το 2008, όμως η προσπάθειά της είχε πέσει στο κενό. Δύο χρόνια μετά κατάφερε να κάνει δικό της μόνο τον Νταβίντ Σίλβα και να προσθέσει ένα πολύτιμο γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή της. Μέχρι σήμερα, ο Ισπανός άσος έχει αγωνιστεί σε 251 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και παρά την πληθώρα λύσεων όλα αυτά τα χρόνια στη μεσοεπιθετική γραμμή της Σίτι, ο Νταβίντ Σίλβα βρίσκεται στις βασικές επιλογές όλων των προπονητών που έχουν περάσει από το Ετιχάντ.

Νταβίντ Ντε Χέα (240)
Το 2011 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε στην αγορά, αναζητώντας τερματοφύλακα, καθώς αποχωρούσε από το Ολντ Τράφορντ ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ. Εκλεκτός του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο 21χρονος – τότε – τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης. Από την πρώτη στιγμή, ο Ισπανός γκολκίπερ πήρε τη φανέλα βασικού... σπίτι του και μέχρι σήμερα μετρά 240 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας χάσει μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια μόλις 29 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Χουάν Μάτα (223)
Πρώτος του σταθμός στην Αγγλία ήταν η Τσέλσι το 2011. Μετά από δύο γεμάτες σεζόν με τη φανέλα των «μπλε», τα δεδομένα άλλαξαν για τον Ισπανό άσο, έπειτα από την άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ. Βρέθηκε εκτός πλάνων και τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας πραγματοποιήσει 82 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την Τσέλσι. Ο Χουάν Μάτα βρίσκεται μέχρι σήμερα στο Ολντ Τράφορντ και παρά το γεγονός πως έχει ξανά προπονητή τον Μουρίνιο, βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού και συνολικά έχει αγωνιστεί σε 141 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ με τους «μπέμπηδες».

Φερνάντο Τόρες (212)
Σε σίριαλ είχε εξελιχθεί η μετακίνησή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Πρέμιερ Λιγκ. Το 2006 φημολογείται ότι απέρριψε πρόταση της Τσέλσι, όμως ένα χρόνο μετά πήρε μεταγραφή για την Λίβερπουλ. Στο Άνφιλντ έμεινε για 3,5 χρόνια, πραγματοποιώντας 102 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ. Τον Ιανουάριο του 2011, η Τσέλσι τελικά κατάφερε να τον κάνει κάτοικο Στάμφορντ Μπριτζ, δαπανώντας το ποσό των 50 εκατομμυρίων λιρών. Μία μεταγραφή που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο αποτυχημένες στην ιστορία της, παρά το γεγονός πως ο Τόρες αγωνίστηκε σε 110 παιχνίδια πρωταθλήματος.

 

Τελευταία Νέα