Ο Ιγουαΐν και η κατάρα με το 9 της Μίλαν

Ο Ιγουαΐν και η κατάρα με το 9 της Μίλαν

Ο Ιγουαΐν και η κατάρα με το 9 της Μίλαν

bet365

Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν πήρε το 9 στην Μίλαν και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την κατάρα των 6 ετών που κουβαλά η φανέλα των Rossoneri.

Ενα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο νέος τεχνικός διευθυντής της Μίλαν, Λεονάρντο, αφού έκλεισε τη μεταγραφή του Pipita από την Γιουβέντους, ήταν να πάρει τηλέφωνο τον Αντρέ Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος του ζήτησε να αφήσει τη φανέλα με τον αριθμό 9 στο νέο αστέρι του club και ο Πορτογάλος φορ το έκανε με μεγάλη προθυμία επιλέγοντας να παίξει φέτος με το 95, αριθμό που δηλώνει το έτος της γέννησής του και οΑργεντινός θα προσπαθήσει να κάνει τον Αντρέ Σίλβα τον τελευταίο επιθετικό της τελευταίας 6ετίας που φορά το 9 των Rossoneri και έχει τόσο ντροπιαστικούς αριθμούς στο σκοράρισμα. Η Μίλαν έχει να δει στο βασικό σχήμα της τόσο μεγάλο όνομα από το 2012 τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και επιθετικό εγνωσμένης αξίας που να φορά το 9 από τις μέρες που ο Πίπο Ιντζάγκι μάτωνε τα δίχτυα. Με αφορά το νέο ιδιοκτήτη της φανέλας στο San Siro, ρίχνουμε μια ματιά στην κατάρα των Rossoneri που καλείται να σπάσει ο Ιγουαΐν...

Ολα ξεκίνησαν τη σεζόν 2012-13 και δεν είναι τυχαίο ότι η παρακμή με τους ανθρώπους που φορούσαν τη φανέλα με το 9 συνέπεσε με την τραγική κατάσταση στην Μίλαν και την απουσία από το Champions League για σερί χρόνια. Ο Αλεσάντρε Πάτο πρόλαβε τότε να παίξει σε 4 αγώνες πριν παραχωρηθεί στην Κορίνθιανς και δεν σκόραρε καμία φορά.

Το καλοκαίρι του 2013 η διοίκηση της Μίλαν έκανε ένα διπλό δώρο στην Γιουβέντους. Της χάρισε 10 εκατ. ευρώ και τη βοήθησε να ξεφορτωθεί τον Ιταλό επιθετικό, Αλεσάντρο Μάτρι. Τη σεζόν 2013-14 ο ξανθομάλλης - σήμερα άσος της Σασουόλο - έπαιξε σε 15 αγώνες και μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν ότι βρήκε δίχτυα μόλις μία φορά και την επόμενη, βασικός επιθετικός για τους Rossoneri ήταν ο Ισπανός πρώην άσος των Ατλέτικο, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Φερνάντο Τόρες. Ο El Nino πέτυχε ένα γκολ κόντρα στην Εμπολι στην Serie A όμως έμεινε σε αυτό ύστερα από 10 αγώνες και τον χειμώνα επέστρεψε στους Rojiblancos σε ένα ακόμα deal-απόλυτη αποτυχία με τον Αλέσιο Τσέρτσι να κάνει την αντίθετη διαδρομή.

Για να καλύψουν το κενό του Τόρες, οι Μιλανέζοι στράφηκαν σε έναν φορ από την εγχώρια αγορά. Ο Ματία Ντέστρο αποκτήθηκε δανεικός από την Ρόμα και θα μπορούσε να θεωρήσει τον εαυτό του υπερπαίκτη - σε σχέση με τους πρωκατόχους του - δεδομένου ότι σε 15 αγώνες από τον Ιανουάριο μέχρι το καλοκαίρι έβαλε τρία γκολ. Αυτά τα τρία γκολ, δεν στάθηκαν αρκετά για να πείσουν την Μίλαν ότι αυτός είναι ο φορ του αύριο και έτσι το καλοκαίρι του 2015 είχε έρθει η ώρα για επενδύσεις για την επίθεση.

Οι Rossoneri πλήρωσαν τη ρήτρα των 30 εκατ. ευρώ στην Σεβίλλη για τον Κάρλος Μπάκα, όμως το 9 πήρε ο Λουίζ Αντριάνο, για τον οποίο δαπανήθηκαν 8 εκατ. για να έρθει από την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Για κάποιον ακατανόητο λόγο, εκτός από τη φανέλα με το 9, ο Βραζιλιάνος πήρε και θέση βασικού. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να σκοράρει 4 φορές σε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα και ανάγκασε την Μίλαν για ένα ακόμα καλοκαίρι να ψάχνει για επιθετικό.

Είμαστε πλέον στο 2016 και ο στράικερ που σημείωσε 27 γκολ στην Serie B με την Πεσκάρα, Τζανλούκα Λαπαντούλα, κόστισε στην Μίλαν 9 εκατ. ευρώ και πήρε το 9. Ο αριστεροπόδαρος άσος αποδείχθηκε μακράν ο πιο τίμιος απ' όλους από το 2012 μέχρι σήμερα καθώς πέρα από το μαχητικό του χαρακτήρα του και το ότι βοηθούσε και στην αμυντική λειτουργία, έβαλε 8 γκολ σε 27 αγώνες υπό τις οδηγίες του Μοντέλα και βοήθησε το club έστω να παίξει στο Europa League. την επόμενη χρονιά πωλήθηκε στην Τζένοα αντί 13 εκατ. ευρώ.

Και φτάνουμε μόλις έναν χρόνο πριν. Στο καλοκαίρι που η Μίλαν ξόδεψε περισσότερα από 200 εκατ. για μεταγραφές, ακούγεται πολύ λογικό ότι ένα σημαντικό μέρος του ποσού πήγε για την επίθεση. «Τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας από τους καλύτερους φορ στην Ιταλία» είπε στην παρουσίαση του Αντρέ Σίλβα ο Ζόρζε Μέντες, για τον Πορτογάλο ο οποίος κόστισε 38 εκατ. ευρώ. Ο 22χρονος όμως ήταν σπάνια βασικός, με τους Πάτρικ Κουτρόνε και Νίκολα Κάλινιτς, να ξεκινούν σχεδόν πάντα. Ο Αντρέ Σίλβα έβαλε γκολ-winners στο φινάλε των αγώνων με Τζένοα (0-1) και Κιέβο (3-2) όμως με δύο γκολ σε 24 αγώνες, δεν μπόρεσε να δικαιώσει, τουλάχιστον άμεσα, τον super-agent.

Μετά τα 107 γκολ σε 190 ματς στην La Liga με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αργεντινός πήγε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα για έναν επιθετικό και έδειξε και στην Serie A τι μπορεί να κάνει. Με την Νάπολι έβαλε 71 σε τρία χρόνια σε 104 αγώνες και την τελευταία από αυτές σημείωσε 36 στο Campionato σπάζοντας ρεκόρ 65 ετών που είχε δικό του ο legend της Μίλαν, Γκούναρ Νόρνταλ, εδώ και 65 χρόνια. Με την Γιουβέντους σταμάτησε στα 40 σε 73 ματς. «Εχω φορέσει βαριές φανέλες στην καριέρα μου, αυτή με το 9 εδώ δεν θα είναι πρόβλημα. Το μόνο που θέλω είναι να δείξω ότι η Μίλαν είχε δίκιο που πονταρε πάνω μου...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης